Din email adresse:
Hvor sætter du dit kryds ved næste valg?
Socialdemokraterne
Radikale Venstre
Det Konservative Folkeparti
SF - Socialistisk Folkeparti
Kristendemokraterne
Dansk Folkeparti
Venstre
Liberal Alliance
Enhedslisten
Ved ikke
1636 har stemt.
Oversigt / Den fede mave
Skriv nyt indlæg
Den fede mave
27/11-2003 15:03:31
Henrik

Antal indlæg: 98

Denne debat udspringer af artiklen "Den fede mave", og den kan du læse her:
http://bossman.dk/art.php?art_id=454

Kan du nikke genkendende til mine oplevelser?
Hvordan har du det med din mave?
Gør du noget aktivt for at holde en flad mave?
Har du nogle gode fif til at få en slank og flot mave?
Eller mener du, at rigtige mænd vejer over 100 kg og slæber rundt på en stor bodegabyld?

mvh Henrik
#1 (af 5 svar)
28/11-2003 09:40:40
gubbe

Antal indlæg: 2

Da jeg var i starten af 20'erne begyndte min krop at opføre sig anderledes end tidligere. Den høje forbrænding, der gjorde at jeg kunne spise stort set hvad som helst, ophørte, og jeg begyndte at lægge mig en lille smule ud.

Med det samme besluttede jeg mig for, at jeg aldrig ville finde mig selv i den traditionelle forretningsmands position: Lidt for stor, siddende bag et skrivebord uden rigtigt at bryde mig om min krop.

Derfor har jeg de seneste år cyklet - en hobby, der har sørget for at min mave er fin-fin. Ikke nogen six-pack, men jeg er åleslank nu, hvor jeg snart runder de 30.

Der er kun EN vej til den fede mave!: Sjov motion og sjov sund kost. Det er ikke en kur - det er en livsstil. Ellers holder det ikke resten af livet.

God fornøjelse.

Jakob
#2 (af 5 svar)
02/12-2003 19:56:34
forfatteren

Antal indlæg: 1

Valget er dit. Livet er dit. Følelsen er din.

Jeg fik stoppet mine mavetendenser i tide. Da jeg nærmede mig de 32 begyndte min forbrænding at gå lidt ned ad bakke.
Jeg havde altid kunnet spise alt hvad jeg ville.

For mig er en stor mave ikke alene grim og ulækker, den giver mig også en følelse af at jeg ikke er OK. Når jeg er sammen med andre er det vigtigt at føle at jeg er lige så god som dem. Det følte jeg ikke da jeg havde mave på.

Samtidig er der vel næppe noget sundt ved en stor mave. Det er trods alt fedt. Det er USUNDT. Jeg skal ikke prædike, for vi vælger alle vores værdier og levevis, men der er for mig ingen tvivl om at et usundt liv med for meget fedt, for lidt motion, for lidt frisk luft, for lidt blod igennem kroppen, etc. vil medvirke til at jeg får et kortere liv end hvis jeg nu holder mig sund.

Derudover har jeg en holdning til at jeg ikke ønsker at mine børn skal være fede. Vi har derfor en sund livsstil i hjemmet - hvor min kone og jeg går forrest og danner et godt eksempel ved det vi gør og ikke kun ved det vi siger.

HVORDAN gør vi så?
Stille og roligt tror jeg på at Du skal finde de sportsgrene Du nyder mest. Vi er alle forskellige og der er derfor ikke èn aktivitet som passer til os alle.
Fælles for alle mine aktiviteter er at de kan gøres alene. Jeg træner vægte hjemme (det er faktisk billigere at investere i vægte i hjemmet set over nogle år, da kontingenterne er meget dyre), jeg cykler på både MTB i skoven og på landevejsracer om sommeren. Jeg løber, svømmer, vinterbader, vandrer, klatrer og boksetræner på sandsæk.

Pu ha, siger de fleste nu. Manden er en freak. Nej det er jeg faktisk ikke. Jeg bruger 7 - 10 timer pr uge for at vedligeholde min krop. Da jeg kan klare alle aktiviteter i hjemmet eller lige uden for døren, uden at skulle koordinere med andre og efter at ungerne er lagt i seng, ER DET IKKE NOGET PROBLEM.

Tværtimod nyder jeg at få denne "luft" hver dag. For mig er det blevet en livsstil som er sund og lækker og som ikke er sur, fordi den passer til mig og det som jeg vil med min krop.

Samtidig føler jeg at jeg med god samvittighed kan feste, spise og drikke når jeg har lyst til det.

HUSK dog at du ikke ændrer din krop på et halvt år. Det tager laaaaang tid at få bygget muskler, smidt fedtet, etc.

Håber Du kan bruge lidt af min medicin. Den er simpel, den er let, DEN ER SUND.

Held og lykke

forfatteren
#3 (af 5 svar)
26/02-2006 12:26:25
Mike

Antal indlæg: 1

Godt indlæg og hammergodt formuleret.

Jeg har også altid kunne æde og æde uden det har kunne ses. Til tider kunne min mor bryde sammen over at folk kom med kommentarer over min manglende sul på kroppen, som jo var til trods for, at min del af madbudgettet var over gennemsnittet.

Jeg kom så som 22-årig i Hæren og fik seriøst gjort noget ved formen, for selvom jeg jeg ikke tog så meget på dengang så var jeg langfra særlig aktiv. Ikke ret længe efter at have startet derinde var jeg allerede positivt godt mærket af deres behandling og jeg forstod med det samme at det var nødvendigt for at kunne holde trit med udfordringerne.

I og med jeg var uddannet da jeg kom ind, skulle jeg efter at have færdiggjort rekrut-tiden overflyttes som alle andre til en anden enhed og der havde man bestemt ikke samme indstilling til den fysiske træning som der jeg kom fra.
For at sige det mildt så var det sådan at hvis ikke vi fandt på noget selv, så kunne vi bare slippe.

Der begyndte jeg for føste gang i mit liv at tage på. Jeg tog ikke meget på til at starte med, men nu var der hul på bylden og inden jeg fik tilvænnet mig den nye livsstil (jeg var også holdt op med at ryge) ja så kom det lige så stille.

Efter nogle år var den lille veldfædsmave jeg altid havde foragtet hos andre mennesker, for det kunne da ikke være så svært at den motioneret væk når det nu så så ufedt ud, lige så stille begyndt at tage form og jeg HAR prøvet helhjertet både diæter og motion og som også 100% ville have ført til nogle resultater hvis jeg havde mulighed for at blive ved.

Den tid jeg skulle på bruge på at motionere bed sig selv i røven fordi jeg også har børn og var allerede bagud i mine pligter som forælder når jeg ankom til træningslokalet, så den er sat på hold til jeg har tiden til det (mine børn er helt små) og diæten harmonerede overhovedet ikke med de måltider som blev serveret herhjemme og jeg skulle jo spise så det er også sat på hold.

Tilbage er så lille jeg med en velfærdsmave som ligger på landsgennemsnittet for min årgang (årgang 1977) godt beskyttet af mine undskyldninger.
#4 (af 5 svar)
27/06-2006 21:46:47
billigvoks.dk

Antal indlæg: 1

Hmm jeg var faktisk fed som teenager.... Hvalpe-fedt kaldte de det... Hmm følte mig nu ikke særlig meget som en hvalp nærmere en lidt genert fed dreng med smilehuller....

Så tog jeg mig sammen og begyndte at cykle og løbe meget samtidig med at jeg begyndte at styrketræne en lille smule.... Det hjalp... I løbet af et halvt år havde jeg tabt mig 10 kg. samtidig med at der var kommet nogle flere muskler på mig...:-) <b>Yeah</b)

Men det var ikke nok for mig.. Jeg skulle være mere trimmet, så jeg fortsatte med at træne hårdt... Hvilket vil sige mindst 2 timer....

Stadig ikke tilfreds....

Trænede op til maraton og gennemførte det....

Så var jeg træt.... Meget Træt...

Jeg fik sgu aldrig helt vaske-brættet men hvad faen det går sgu nok alligevel..:-)

Nu er jeg 27... Har gang i mit andet firma og det har da sat sit præg... Vejer nok 10 kg. mere end da jeg løb maraton og har mindre muskler, men jeg er sgu mere tilfreds med mit udseende nu end dengang....


<u>Så lær at leve med dig selv som du er...;-)</u>
#5 (af 5 svar)
27/06-2006 23:31:53
gubbe

Antal indlæg: 2

Jeg fristes til at tilføje:
Prioriter:
"...at leve med dig selv som du er..."

...eller PRIORITER at blive som du vil være.

Selv tror jeg på at benhård prioritering og selvdisciplin er vejen frem. Der er INGEN genveje!
Du skal være logget ind for at skrive kommentarer.
Log ind Tilmelding