Din email adresse:
Hvor sætter du dit kryds ved næste valg?
Socialdemokraterne
Radikale Venstre
Det Konservative Folkeparti
SF - Socialistisk Folkeparti
Kristendemokraterne
Dansk Folkeparti
Venstre
Liberal Alliance
Enhedslisten
Ved ikke
3923 har stemt.

Kompakt Tipi til turen


Kategori: Værd at læse

Eureka Lone Tree 3 er et let og kompakt tipi-telt med mange anvendelsesmuligheder
Der findes mange typer telte, og vi har efterhånden set på en del her på Bossman.dk. Det vi skal se på her, er en klassisk form, nemlig et tipi-telt. Det er opbygget med en enkelt central teltstang der står midt i teltet.
Det første man lægger mærke til at er pakkeposen er ret kompakt, det er nemt at tage Lone Tree 3 med på tur, det vejer kun 2,8 kg.Når man skal slå det op første gang skal man først sætte inderteltet fast med 6 pløkker, og derefter sætter man den solide midterstang ind i teltet og løfter det op.Som man kan se så er der masser af ventilation i toppen af inderteltet. Selve teltstangen hviler på en forstærkning i bunden af teltet, men det er dog en god idé at være sikker på at der ikke ligger skarpe sten eller andet hvor stangen skal stå, for der er en del pres på bunden under stangen.Derefter så trækker man det vandtætte ydertelt henover inderteltet og sætter det fast med 6 pløkker.Man kan så sætte de 6 stormbarduner fast med 6 pløkker hvis vejret viser tænder. Både barduner og fæstningspunkter er med indbyggede reflekser så de er nemme at se i skæret fra lommelygten.Herefter kan man så klikke yder- og indertelt sammen med kraftige spænder forneden, samt løkker og hægter længere oppe på teltet. Så får man spændt inderteltet lidt mere ud, og ikke mindst, så kan man sætte Lone Tree 3 op i en enkelt arbejdsgang næste gang det skal bruges.

Ved alle pløkkerne er der mulighed for at spænde teltet op efter der er slået op, så det står godt og ikke blafrer i vinden.Der er ligeledes bardunstrammere i metal på de 6 stormbarduner.I toppen af teltet er der 3 udluftninger der enten bliver holdt åben med en afstiver, eller hvis det er koldt og blæsende, bliver holdt lukket med velcro.

Lone Tree 3 er beskrevet som værende et trepersoners telt, men det er det ikke i praksis, da teltstangen er placeret hvor den tredje person skulle sove. Men det er tilgengæld et rummeligt telt for to personer, så længe at det ikke er meget høje personer. Fordi der er ret højt til "loftet", 145 cm i spidsen, så får man en fornemmelse af god plads i teltet og godt indeklima.

Der er ikke nogen apsis eller overdækket plads til bagagen udenfor inderteltet, så man skal have alt med ind i teltet hvis det skal forblive tørt. Til gengæld er der god plads langs kanten hele vejen rundt i inderteltet til oppakning. De stejle sider betyder også at vandet nemt løber af hvis det skulle regne, og formen gør at det også er stabilt i blæsevejr når man har brugt stormbardunerne. Har man ikke brug for varmen og beskyttelsen af inderteltet, så er det nemt at klikke fri fra yderteltet og så bruge yderteltet alene. Det har jeg også prøvet, og brugte en presenning som beskyttelse mod det våde græs. Når man bruger teltet på den måde får man lidt ekstra plads, på bekostningen af ekstra varme og beskyttelse mod insekter.Eureka Lone Tree 3 er et godt tipi-telt til prisen, når man blot husker at det i praksis er et to-personers telt med god plads. Når sommeren kommer igen, så kommer det i hvert fald med på tur i rygsækken :-)

Lone Tree 3 bliver lavet af Eureka og de laver også rigtig en lækker 4 personers udgave.

Se de bedste priser på Pricerunner .


Onsdag d. 18 oktober 2017 af: Lars Olsen

Del denne historie på facebook

Der er ikke tilføjet nogen kommentarer.
Du skal være logget ind for at skrive kommentarer.
Log ind Tilmelding
Tip en ven:

Modtagers e-mail: Din e-mail:

Besked: