Din email adresse:
Hvor sætter du dit kryds ved næste valg?
Socialdemokraterne
Radikale Venstre
Det Konservative Folkeparti
SF - Socialistisk Folkeparti
Kristendemokraterne
Dansk Folkeparti
Venstre
Liberal Alliance
Enhedslisten
Ved ikke
3846 har stemt.

Alternativer ferier


Kategori: Blandede

- alle mænd skal opleve.
De fleste har været på ferie i Sydeuropa eller oplevet den klassiske charterferie. Men efterhånden er der mange, der leder efter en anderledes form for ferie for at opleve noget helt nyt – noget, som ikke kan sammenlignes med tidligere ture, du har været på. Hvis du er helt tom for idéer, får du her inspiration til din næste ferie.

Udfordr jer selv på en overlevelsestur i Sverige


En anderledes form for ferie er en overlevelsestur. Mange danskere vælger at tage et smut til eksempelvis Sverige for at bruge et par dage med vennerne i naturen.
Overlevelsesture er meget mere end ubehag, regntøj og dåsemad. Dig og gutterne kan derimod hygge jer i jeres camp med øl, diverse spil og medbragt mad. Nogle vælger endda at medbringe fiskestængerne for rigtig at føle sig som naturmænd og fange sin egen mad. De fleste sejler i kanoer til deres endelig campingområde og får kombineret camping med kano og eventuelt noget hikking.
Efter et par dage, hvor du har sovet på en tyndt underlag, kan det godt være, du føler, du har brug for en kropsterapeut eller en anden form for behandling, men lad dig ikke skræmme af dette. Der er bare noget specielt ved at være alene i naturen med drengene, som ikke kan beskrives, før I selv har prøvet det. Det er desuden en rigtig fed måde at komme væk fra den sædvanlige verden med vand fra vandhanen, og smartphonen klistret til hånden.

Slip af med begrænsningerne og tag på interrail


Selvom interrail ofte bliver forbundet med unge, der oplever verden via interrail i deres sabbatår, betyder det bestemt ikke, at denne ferieform er forbeholdt for dem, tværtimod.
Denne type af rejse er rigtig populær, ikke kun blandt de unge. Det giver nemlig en frihed, da man kan rejse lige netop derhen, man føler for den pågældende dag uden at have booket noget på forhånd.
Får du eksempelvis anbefalet en lille by i Nordspanien, kan du hurtigt hoppe på toget og opleve en ny destination. Nogle vælger at gøre det med nogle venner, hvor andre kaster sig ud i det og tager turen alene. Det giver ekstremt mange venner verden over, da man herved er tvunget til at være åben og imødekommende overfor dem, man møder.
Nogle vælger at holde sig til et land og rejse den ene destination tyndt, hvor andre i stedet vælge at besøge storbyer i forskellige lande, så du kan vælge at købe et togpas til lige netop det eller de lande, du ønsker.
Et plus ved interrail er, at det ikke kræver den helt store formuepleje . Selve billetten til toget er relativt billigt, og herefter kan omkostningerne holdes nede ved at bo på billige hostels eller hoteller og undgå de dyre restauranter.
Hjemmefra skal du kun sørge for at have det helt basale tøj – ingen forventer du ligner en supermodel på interrail, så du kan hurtigt finde noget enkelt og billigt tøj på en modeportal eller webshop, pakke det mest nødvendige og ellers er du klar til afrejse.

Brug transporten som en del af selve rejsen


De fleste har set det i diverse amerikanske film, hvor USA bliver oplevet, imens man sidder i en fed bil med åbent tag og vind i håret. Roadtrips er bestemt en klassiker, som du bør overveje, hvis du vil på en lidt anderledes tur end de sædvanlige ture til Syden.
Enten kan du planlægge turen på forhånd eller tage det som det kommer. At leje en bil giver dig en vis form for uafhængighed – du kan her køre til netop den by, du har lyst til. Får du lyst til at blive en ekstra dag i en by, kan du også sagtens gøre det.
Ved en roadtrip bliver det heller ikke det sædvanlige, hvor transporttiden skal gøres så hurtig som muligt, så du lettest kan komme frem til destinationen. I stedet bliver selve køreturen en del af ferien, hvor du får lov til at opleve de forskellige byer og landskaber på helt tæt hånd.
Det er dog ikke kun i USA, hvor roadtrips er normale. Disse kan gøres i hvilket som helst land, du har lyst til at opleve. Det er bare om at fylde bilen med snacks, sætte noget god musik på og køre derudaf.
Onsdag d. 15 marts 2017 af: Lars Olsen

Del denne historie på facebook

Der er ikke tilføjet nogen kommentarer.
Du skal være logget ind for at skrive kommentarer.
Log ind Tilmelding
Tip en ven:

Modtagers e-mail: Din e-mail:

Besked: