Din email adresse:
Hvor sætter du dit kryds ved næste valg?
Socialdemokraterne
Radikale Venstre
Det Konservative Folkeparti
SF - Socialistisk Folkeparti
Kristendemokraterne
Dansk Folkeparti
Venstre
Liberal Alliance
Enhedslisten
Ved ikke
3846 har stemt.

De teknologiske trends i 2017


Kategori: Blandede

Teknologien er efterhånden blevet en stor del af vores alles hverdag – både arbejdsmæssigt men også i fritiden er det noget, vi er blevet storforbrugere af. Teknologien ændrer sig dog konstant, ikke kun hver måned men faktisk hver evig eneste dag, og det kan derfor være svært at følge med og blive opdateret på, hvad den næste store trend egentlig er.
Fra dengang til nu – teknologi i konstant udvikling


Tidligere var det opfindelser som en 3Dprinter . og smartphonen, der var det helt vilde og som trendede stort blandt befolkningen. Da disse først blev introduceret til markedet, havde kun de færreste gennemskuet, hvor almindelige disse produkter ville blive i vores hverdag.
Disse produkter er nu blevet så standard, at os helt normale mennesker i dag kan købe dem uden at sprænge budgettet. Men hvad er egentlig noget af det nye, som du enten er eller helt sikkert nok skal opleve i den nærmeste fremtid?

Nogle af de nye ting, som du måske er blevet introduceret for i løbet af 2016, og andre helt sikkert bliver i 2017 – er augmentet og virtual reality.
Augmentet og virtual reality, forkortet AR og VR, er måske to ukendte begreber for dig. Men det kan være du har prøvet eller set det allerede uden måske selv at vide det.

Virtual reality – både til sjov og alvor


Du har måske tidligere set folk have VR-briller på eller kigget på en computerskærm og herved kunne leve dig ind i en anden virkelighed. Det kan være alt fra at flyve igennem luften til at dykke ned i havet og svømme med hajer. Det er altså en teknologi, der skaber en meget livagtig virtuel verden i 3D.
Men det er ikke kun brugt til sjov - man har efterhånden fundet frem til andre vigtige formål at benytte teknologien til. Blandt andet er fjern-kirurgi nu blevet afprøvet via VR, hvor en læge i New York opererede på en patient i Frankrig. Det viser bare nogle af de helt store udviklinger af VR, og hvad det i realiteten kan bruges til efterhånden, som der udvikles og afprøves mere på teknologien.

Augmentet realitys muligheder


Og så er der AR. Hvis det heller ikke ligefrem ringer en klokke for dig, så gør Pokémon Go det nok. Det utroligt populære spil fra 2016 er nemlig et rigtig godt eksempel på, hvad AR er.
AR er en forstærket virkelighed og er et område indenfor computerteknologi, som kombinerer den virkelige verden med den virtuelle verden. Ved brug af AR lægger man et slags grafisk lag oven på virkeligheden.
Denne teknologi kan bruges til rigtig mange ting, og for nogle brancher kan det være en kæmpe mulighed. Det kan eksempelvis være i turistbranchen og i ejendomsmæglerbranchen.

Forstil dig at du er en ejendomsmægler i Odense . Her kan AR være en kæmpe hjælp og service til dine kunder. Alle ved, hvor vigtig beliggenheden for et hus eller en lejlighed er, og det kan have stor betydning for kunderne. Ved hjælp af AR kan eventuelle købere undersøge boligens beliggenhed, inden de køber den. Derudover kan kunderne stå med deres kamera på smartphonen peget mod det hus, som de er interesseret i og finde alle offentlig tilgængelige oplysninger om boligen herunder for eksempel den seneste salgspris, areal og husets generelle prisudvikling. Disse oplysninger kan du også finde på nettet, men ved AR behøver man ikke gå igennem en masse flade billeder. I stedet giver teknologien som tidligere nævnt en helt anden oplevelse, der er tredimensionel, hvor man føler, man selv er tilstede.
Som mange teknologier og nyudviklede produkter er de ofte dyre i starten, når de først kommer på markedet men bliver hurtigt billigere med tiden. Til sidst vil de blive sat ned til et prisniveau, hvor de fleste interesserede kan være med.
Er man dog en af de ”early adopters”, der bare må have teknologien, så snart den kommer ud, kan man altid finde et fair lån til at hjælpe en med at udleve drømmen om at eje produkterne – ellers er det bare om at spare op!
Selvom VR og AR allerede er på markedet, vil teknologiernes muligheder i 2017 virkelig blive vist, og vi er sikre på, at brugerens oplevelse igennem VR og AR nok skal blive vildere som teknologien udvikler sig.
Torsdag d. 12 januar 2017 af: Lars Olsen

Del denne historie på facebook

Der er ikke tilføjet nogen kommentarer.
Du skal være logget ind for at skrive kommentarer.
Log ind Tilmelding
Tip en ven:

Modtagers e-mail: Din e-mail:

Besked: