Din email adresse:
Hvor sætter du dit kryds ved næste valg?
Socialdemokraterne
Radikale Venstre
Det Konservative Folkeparti
SF - Socialistisk Folkeparti
Kristendemokraterne
Dansk Folkeparti
Venstre
Liberal Alliance
Enhedslisten
Ved ikke
3839 har stemt.

Knitfulness – strikning for mænd


Kategori: Mellem mænd

Strikning er også for mænd
Stress er efterhånden blevet en folkesygdom. Vi er for dårlige til at slappe af, tager problemerne i privatlivet med på arbejde og vice versa. Det gør at mange aldrig rigtigt giver hovedet fri, hvorfor det til sidst bryder sammen. Som en hjælp til stressede mennesker, kom der for nogle år siden en ny trend – mindfulness. Et andet ord for meditation, hvor du koncentrerer dig om at være til stede igennem fokus på blandt andet din vejrtrækning. Mindfulness har forgrenet sig ud, og kan i dag næsten praktiseres i forbindelse med alt. Således finder du mindful eating, hvor du koncentrerer dig om at spise på en mere bevidst måde, der er mindful-painting, hvor du retter fokus mod at farvelægge tegninger i malebøger specielt udviklet til formålet. Det nye skud på stammen er knitfulness – hvor du koncentrerer dig om at strikke og derved slapper af.

Strikning er også for mænd


De fleste mænd vil måske påstå, at strikning kun er for kvinder, men en lille gruppe mænd på Nordre Frihavnsgade mener noget andet. Her mødes man en gang om ugen, strikker, drikker rødvin og snakker om ideer med andre ligesindede. Denne ugentlige strikkeklub har afstresning som formål, men noget andet er, at det også er en god måde at networke på, på en hel anden måde end sædvanligt. Klubben er en af de første af sin slags, men klubmedlemmerne tror, at det blot handler om en holdningsændring. Engang var det også kun kvinderne, der lavede mad, passede børn, tog barsel og støvsugede, men langsomt kom der mere og mere ligestilling. Det forudser mændene også bliver tilfældet med strikning – at det inden længe bliver lige så normalt at strikke, om man er mand eller kvinde.

Hvad er fordelene?


Mindfulness og mindfulness knitting er en måde at komme helt ned i gear på, og bare være til stede i nuet. Selvom det måske ikke lyder som en videnskab, så kræver det øvelse at lære at strikke mindfuldt. Vi er nemlig vant til at tænke på alt muligt andet, end det vi sidder og laver lige nu. Det er en brist i vores tid, at vi altid er et andet sted mentalt, end hvor vi er fysisk – på den måde går man glip af en masse oplevelser og sansninger, simpelthen fordi vi er fraværende. Også med strikning, er det nemt at lade tankerne svæve over på madpakker, arbejdsopgaver, skænderier i parforholdet eller andet, der forhindre dig i at være til stede nu og her. Fordelene ved at mestre disciplinen er en markant bedre søvn. I stedet for at gå ud og købe en ny seng , fordi man tror, at det er sengens skyld, at man ikke sover godt om natten, så bør man prøve meditation og mindfuldness først.

Hvordan kommer du i gang?


Har du behov for at øve dig lidt forkant, før du melder dig ind i en strikkeklub, så kan du få råd og vejledning i din lokale strikkebutik. Nogle steder holder de ”kom-i-gang aftener”, hvor man kan få hjælp til den spæde opstart, og ellers kan du købe opskrifter og finde youtube videoer omkring, hvordan du slår masker op. Start ud med et let mønster på et halstørklæde, og brug gerne en form for bomuldsgarn , der er nemt at arbejde med. Derudover bør du starte ud med et mønster med store masker og løst strik, så du får mulighed for at lære strikketeknikken, før du bevæger dig videre til de mere komplicerede strikkeopskrifter.
Når du er kommet i gang, så kig efter mande-strikkeklubber, der kombinerer strikning og network, eller opstart din egen.
Torsdag d. 15 september 2016 af: Lars Olsen

Del denne historie på facebook

Der er ikke tilføjet nogen kommentarer.
Du skal være logget ind for at skrive kommentarer.
Log ind Tilmelding
Tip en ven:

Modtagers e-mail: Din e-mail:

Besked: