Din email adresse:
Hvor sætter du dit kryds ved næste valg?
Socialdemokraterne
Radikale Venstre
Det Konservative Folkeparti
SF - Socialistisk Folkeparti
Kristendemokraterne
Dansk Folkeparti
Venstre
Liberal Alliance
Enhedslisten
Ved ikke
3847 har stemt.

Pas på dine fødder


Kategori: Krop og velvære

Skal man gå langt, er det vigtigt med korrekt støtte i fodtøjet. Superfeet laver indlægssåler med fantastisk støtte og pasform.
Når man køber fodtøj der skal bruges meget så er det vigtigt at få den rigtige støtte af sin fod. De fleste indlægssåler i de sko og støvler man køber er ret flade, og har man en lidt høj svang, så bliver man hurtigt træt i fødderne, og kan få ondt hvis den ikke bliver støttet korrekt. Superfeet laver patenterede indlægssåler med en rigtig god svangstøtte. Jeg har prøvet to af deres modeller, de har dog over 20 i deres sortiment så man kan altid finde en der passer til ens fod og til det fodtøj den skal bruges til. Jeg har et par gode vandrestøvler, hvis svage punkt er støddæmpningen og svangstøtten. Jeg har derfor prøvet en af deres modeller med kraftig svangstøtte, og en model med lidt mere flad svangstøtte. Begge såler kan købes hos www.b-outdoor.dk .Superfeet Green er en af Superfeets mest populære modeller, den giver en god støddæmpning og stabil svangstøtte.Den har en dyb hælkop som samler hælen og giver en ekstra naturlig støddæmpning, udover den dæmpning som materialerne i sålen giver.
Den har et forholdsvis tykt hælstykke, og er mest velegnet til fodtøj med god plads, som f.eks. vandrestøver.Den anden model jeg har prøvet er Superfeet Cobber, som har en lidt lavere profil, og som også kan bruges til fodtøj der har lidt mere begrænset plads, som f.eks. kondisko eller lette vandresko.Den har et lidt lavere hælstykke, der er opbygget på en anden måde end den grønne, så den flekser lidt mere når man går med den.Forskellen på de to hælkopper er også ret tydelig, den grønne er noget dybere. Har man en bred hæl, er den grønne måske ikke det bedste valg, her er den kobberfarvede nok mere behagelig.

Sammenligner man Superfeet green med de indlægssåler der var i mine (ret dyre) vandrestøvler, ser man at den meget bløde sål ikke giver meget svangstøtte eller støddæmpning. Her er den grønne noget kraftigere.For at tilpasse Superfeet sålerne til fodtøjet, så vælger man den størrelse der passer til ens skostørrelse, eller den størrelse der ligger lige over. Så tager man indlægssålen ud af sine sko eller støvler, og bruger den som skabelon og klipper Superfeet sålen til så den passer ind i fodtøjet. Det er en ret let process, man skal bare huske at klippe lidt af ad gangen, så man ikke lige pludselig får klippet den for kort. Den skal ligge fast i fodtøjet, men ikke sidde i spænd. Man erstatter så sålen i fodtøjet med Superfeet sålen. De kan godt kræve noget tilvænning hvis foden ikke er vant til støtten, så lidt ømhed i starten er ikke unormalt.

Jeg har gået nogle kilometer i mine støvler og har prøvet begge såler, og til mine støvler og mine fødder er Superfeet Green det helt rigtige valg. De støtter de rigtige steder, og støvlen sidder bedre fast på foden. Superfeet Cobber vil jeg nok bruge i mine vandresko. Det er dog vigtigt at understrege at det er meget individuelt hvilken model der passer bedst til ens fod, så kig grundigt sortimentet igennem, og kontakt evt www.b-outdoor.dk inden købet, så man kan få vejledning.

Som en sidebemærkning, så vil jeg da også lige anbefale at par gode merino uldsokker til vandreturen, så er man sikker på lune og tørre fødder, og minimere risikoen for vabler. Jeg har testet Superfeet sålerne mens jeg havde et par Nordskov sokker på, de var rigtig behagelige, og sidder godt på foden.For mig, så fungerer Superfeet Green rigtigt godt i mine vandrestøvler, og giver mig den støtte mine fødder har behov for, specielt når jeg går med tung oppakning.

Se mere om Superfeets produkter hos www.b-outdoor.dk .


Lørdag d. 13 august 2016 af: Lars Olsen

Del denne historie på facebook

Der er ikke tilføjet nogen kommentarer.
Du skal være logget ind for at skrive kommentarer.
Log ind Tilmelding
Tip en ven:

Modtagers e-mail: Din e-mail:

Besked: