Din email adresse:
Hvor sætter du dit kryds ved næste valg?
Socialdemokraterne
Radikale Venstre
Det Konservative Folkeparti
SF - Socialistisk Folkeparti
Kristendemokraterne
Dansk Folkeparti
Venstre
Liberal Alliance
Enhedslisten
Ved ikke
3839 har stemt.

Gør udendørstøjet klar


Kategori: Krop og velvære

Nikwax laver produkter der giver teknisk tøj nyt liv
Hvis man ofte er ude i naturen, så har man sikkert både vandtæt jakke og bukser med en eller anden form for membran (GoreTex, eVent eller lignende). Det betyder at kroppen kan komme af med fugtigheden, men at regnen ikke kan trænge igennem tøjet. På overfladen er tøjet imprægneret med en vandskyende behandling, der får vandet til at løbe af, uden at tøjet bliver opblødt. Når tøjet så efterhånden bliver slidt og beskidt, så begynder vandet at hænge ved tøjet, og så mister det evnen til at lade kroppens fugtighed passere, og man føler at man bliver varm og klam, måske endda våd under skaltøjet.

Det kan heldigvis løses ved at man vasker tøjet, men her skal man bruge det rigtige vaskemiddel! Bruger man sit normale vaskemiddel så risikerer man at ødelægge membranen i tøjet, samt at man kan vaske overflade imprægneringen af. NikWax laver heldigvis en masse gode produkter til at vedligeholde sit tekniske tøj. Til vask af skaljakker og regnbukser med membran, så anbefaler de Tech Wash .

Det er et vaskemiddel der renser tøjet, og beskytter imprægneringen. Den er lige kommet i en ny udgave, hvor man nu kan vaske sit tøj i op til 4-8 gange inden man skal imprægnere det igen. Har man behov for at imprægnere tøjet igen, så er den nemmeste måde at bruge NikWax TX.Direct Wash-in .

Man tager sit nyvaskede tøj, og kommer i vaskemaskinen igen og bruger TX.Direct som var det vaskemiddel. Når tøjet er vasket færdigt, og tørt, så burde det være så godt som nyt.
Når man er ude i naturen, så nytter det ikke noget at regntøjet holder tæt, hvis læderstøvlerne ikke gør. Også her har NikWax et spændende produkt der øger vandtætheden af læderstøvler. Det er Waterproofing Wax for leather .

Det er en tyndtflydende creme man smører på sit rene læderfodtøj (virker både på tørt og vådt læder), og når det er tørret ind gnubber man efter med en tør klud, og så er man klar til selv det værste regnvejr.

Teltet skal selvfølgelig også gerne holde regnen ude. NikWax Tent & Gear Solarproof er dobbelt beskyttelse til telt og udstyr.

Den beskytter både mod regnen, og men også mod solens UV stråler der kan svække kunststof materialer. Det er nemt at bruge, jeg har lige imprægneret mit eget telt med det. Jeg slog teltet op, skyllede det med rent vand for at få evt. snavs af, så sprayede jeg Tent & Gear solarproof på. Ventede nogle minutter, og tørrede det overskydende af med en fugtig klud. Så skulle teltet blot tørre, og så var det klaret.

Jeg har prøvet både Tech Wash og TX.Direct på skaljakke og regnbukser, og det virker rigtigt godt. Snavset kom af, og efter imprægneringen, så perlede vandet fint af igen, selvom det var noget tøj der har været brugt i et par år. Waterproofing wax kommer på en prøve, når jeg tager på 14 dages vandretur med telt og rygsæk, i de svenske fjelde senere på året.
Jeg opdaterer naturligvis artiklen med mine erfaringer med produkterne når jeg er kommet retur.

Du kan se alle de mange produkter i NikWax sortiment her: Nikwax.com .


Søndag d. 3 april 2016 af: Lars Olsen

Del denne historie på facebook

Der er ikke tilføjet nogen kommentarer.
Du skal være logget ind for at skrive kommentarer.
Log ind Tilmelding
Tip en ven:

Modtagers e-mail: Din e-mail:

Besked: