Din email adresse:
Hvor sætter du dit kryds ved næste valg?
Socialdemokraterne
Radikale Venstre
Det Konservative Folkeparti
SF - Socialistisk Folkeparti
Kristendemokraterne
Dansk Folkeparti
Venstre
Liberal Alliance
Enhedslisten
Ved ikke
3839 har stemt.

Renault Mégane II


Kategori: Gadgets

Renault Mégane har længe været en populær bil i Golf-klassen, men i den senere tid er den blevet overhalet indenom af både Ford Focus, Peugeot 307 og den nye Toyota Corolla.
Renault Mégane har længe været en populær bil i Golf-klassen, men i den senere tid er den blevet overhalet indenom af både Ford Focus, Peugeot 307 og den nye Toyota Corolla. Derfor skulle der nye boller på suppen, og svaret var Mégane II. I forhold til den gamle Mégane er den nye markant anderledes hvad angår design. Det nye design repræsenterer Renaults nye Avantgarde stil, som sås første gang på Renault Avantime.

Især bagenden skal nok skabe debat, men først og fremmest ligner den ikke nogen anden. Fra start kommer Mégane II i 3- og 4-dørs versioner. 3-dørs modellen skiller sig ud, idet den har en anderledes designet C-stolpe (den bagerste stolpe på karosseriet), der skal give bilen et mere aggressivt look. Senere kommer en stationcar, en sedan samt en coupé/cabriolet (i stil med Peugeot 206CC). Selve bilen er bygget på en ny fælles Nissan-Renault platform, der senere skal danne basis for en ny Nissan Almera.


Forskellen mellem den 3-dørs og 4-dørs er tydelig.

Den nye Mégane II byder på mange spændende detaljer. Eksempelvis er benzinpåfyldningen uden et egentlig dæksel (som på Formel 1 bilerne), hvilket betyder at man som bruger bare kan stikke påfyldningsstudsen i, uden først at skulle fjerne et dæksel . Sikkerhedsmæssigt er den nye model up to date. Bilen bliver som standard udstyret med gardinairbags (der i hovedhøjde aktiveres i siden som et gardin) og sideairbags, samt en ny type submarining-airbags der skal forhindre at føreren glider ud under selen ved en ulykke.


I den nye Mégane II virker kabinen mere eksklusiv.

Motorerne går igen fra den gamle model. Der kommer tre benzinudgaver: 1.4 16V (98 HK), 1.6 16V (113 HK), 2.0 16V (134 HK). Samtidig kommer der to dieselversioner: 1.5 dCi (82 HK), 1.9 dCi (120 HK). Senere kommer en 1.5 liter diesel med 100 HK samt en benzinudgave med 225 HK. Priserne på Mégane II er endnu ukendte, men vil med garanti ligge tæt på konkurrenterne. Dog skal man forvente en højere pris på den nye Mégane, idet Renault, som så mange andre bilimportører, har foretaget prisjusteringer i Danmark. Mégane II ventes på gaden sidst på året.Fredag d. 23 august 2002 af: Jens-Christian Hall

Del denne historie på facebook

Der er ikke tilføjet nogen kommentarer.
Du skal være logget ind for at skrive kommentarer.
Log ind Tilmelding
Tip en ven:

Modtagers e-mail: Din e-mail:

Besked: