Din email adresse:
Hvor sætter du dit kryds ved næste valg?
Socialdemokraterne
Radikale Venstre
Det Konservative Folkeparti
SF - Socialistisk Folkeparti
Kristendemokraterne
Dansk Folkeparti
Venstre
Liberal Alliance
Enhedslisten
Ved ikke
3847 har stemt.

Klassisk britisk barbering


Kategori: Krop og velvære

D. R. Harris laver lækre produkter til den gode barbering
I serien af artikler om den gode gammeldags barbering skal vi her se nærmere på en produktserie fra en klassisk britisk producent, nemlig D. R. Harris & Co.
D. R. Harris blev grundlagt i 1790 og har ligget i London siden åbningen. De laver lækre produkter til mænd der sætter pris på kvalitet. Jeg har prøvet deres pre-shave, barbersæbe og aftershave milk i duften Arlington, takket være Made4men.dk . Produkterne bliver leveret i ret neutrale hvide æsker. Arlington er en klassisk duft, med noter af citrus, bregne og skov. Den er mest af alt en klassisk ren duft, der bestemt giver associationer til en britisk gentleman ;-)Deres pre-shave er anderledes end andre pre-shaves jeg har prøvet. Normalt er en pre-shave olie-baseret og virker ved at lave et beskyttende lag mellem barberskum og hud. D. R. Harris er alkoholbaseret, den er faktisk på 74% alkohol. Den skal også bruges anderledes end andre pre-shaves der masseret ind i huden. D. R. Harris pre-shave skal påføres ansigtet med et stykke vat, og virker desinficerende og opstrammende på huden. Efter man har renset huden, så skal man sørge for masser af varmt vand for at opbløde skægget og forberede huden på barberingen. Pre-shaven gør også at hvis man får lavet en lille skramme under barberingen, så er der mindre risiko for at det bliver betændt.Det kan godt brænde lidt når man kommer pre-shaven på huden, men effekten er ret god. Huden føles ren og affedtet og er efterfølgende modtagelig for det varme vand så skægget bliver nemmere opblødt.

Barbersæben bliver også leveret i en hvid æske.Når man åbner æsken, så ser man at barbersæben bliver leveret i en rigtig flot træskål!

Inde i skålen finder vi en hård, kompakt sæbe der dufter meget behageligt. Sæben ligger løst i skålen, og der er også muligt at købe sæber i forskellige varianter uden skålen, så man kan genopfylde skålen når sæben er brugt op. Efter man har brugt sæben et par gange, så sætter den sig, og ligger fast i skålen.Fordi sæben er ret hård, så er det en god idé at komme 5-10 dråber vand på den, mens man forbereder sig til barberingen. Der efter kører man en fugtig (ikke våd) barberkost rundt på sæben i 20-30 sekunder. Så skifter man over til sin sæbeskål og tilsætter lidt vand mens man kører kosten rundt og så får man store mængder fast og godt skum. Sæben kan godt tåle at man giver den 5-10 dråber vand i sæbeskålen nogle gang mens man rører skummet op. På huden føles skummet meget behageligt, og dufter fantastisk! Under barberingen så følte jeg at skraberen gled godt, og huden var godt beskyttet. Barberingen blev tæt og efter skummet blev skyllet af, så føltes huden ikke udtørret. Og så er sæben utrolig drøj i brug! Jeg har brugt den 8-9 gange, og jeg har svært ved at se at der er forsvundet noget sæbe fra skålen. Så selvom prisen er i den høje ende, så er jeg ikke i tvivl om at der er sæbe til mindst et halvt år eller mere i skålen.

Afslutningsvis så fortjener huden at man afslutter barberingen med en god aftershave. Jeg har prøvet D. R. Harris aftershave milk , der er en alkoholfri aftershave, fyldt med fugtgivende ingredienser. Den bliver, som de andre produkter, leveret i en hvid æske.

Aftershave milk efterlader huden blød og velduftende. Den brænder ikke og er en rigtig dejlig afslutning på barberingen. Duften er ikke kraftig, jeg følte ikke at huden var fedtet efter aftershave milk var trukket ind.

De tre produkter jeg har prøvet er alle i den dyre ende af prisskalaen, men jeg synes at de alle tre er ret drøje i brug, så man får en del flere barberinger ud af dem, end man umiddelbart skulle tro. Produkterne er lækre og luksuriøse, og så ser de knaldgodt ud på hylden i badeværelset :-)D. R. Harris produkter kan købes hos Made4men.dk . Deres udvalg af D. R. Harris produkter kan ses her . Made4men.dk har et kæmpe udvalg af produkter til den kvalitetsbevidste mand.


Søndag d. 9 august 2015 af: Lars Olsen

Del denne historie på facebook

Der er ikke tilføjet nogen kommentarer.
Du skal være logget ind for at skrive kommentarer.
Log ind Tilmelding
Tip en ven:

Modtagers e-mail: Din e-mail:

Besked: