Din email adresse:
Hvor sætter du dit kryds ved næste valg?
Socialdemokraterne
Radikale Venstre
Det Konservative Folkeparti
SF - Socialistisk Folkeparti
Kristendemokraterne
Dansk Folkeparti
Venstre
Liberal Alliance
Enhedslisten
Ved ikke
1847 har stemt.

Chili til grillen!


Kategori: Mad og drikke

God chili kan løfte enhver grillfest.




Chili er ikke kun stærkt og varmt, der findes rigtigt mange delikate produkter med chilibid, uden at man føler at munden brænder op. I samarbejde med www.chilihouse.dk har jeg prøvet nogle produkter der er perfekte til sommerens grillfester.

De første tre produkter er deciderede barbeque saucer, som man kan bruge til at pensle på kødet mens det ligger på grillen, eller når det er grillet færdig som et ekstra pift. De kan også bruges som dyppelse til kød og tilbehør, de er med andre ord klar til brug lige ud af flasken.

Ole Rays Kentucky Gold Bourbon

Her starter vi i den milde ende. Saucen er lidt tyndtflydende, så den kommer hurtigt ud af flasken. Til at starte med smager den sødt, af fransk sød sennep, let krydret, efterfulgt af en meget behersket, men lækker, varme fra chili. Her kan de fleste
være med. Meget velegnet til f.eks. svinekoteletter, eller en god frankfurter.

Ole Rays Apple/Cinnamon

Denne er også hurtig til at løbe ud af flasken. Den smager sødt af æbler og kanel. Leder tankerne hen på æbletærte. Efterlader en meget mild chilivarme i munden. Også en sauce til hele familien. Er meget velegnet til Pulled Pork.

Bourbon Street Spice BBQ

Her får man lidt mere knald på chilien! Den varmer godt i munden, uden at chilien står alene. Den har en rigtig god barbequesmag, med masser af modne tomater i eftersmagen. Og så et godt bid fra chilien til sidst! God til den store T-bone steak.

De sidste to produkter er hot-sauces, det vil sige at de er bedst hvis de bliver blandet op med maden, evt. i marinader og dressinger. Eller de bruges som "bordkrydderi" på lige fod med salt og peber. Bruges drypvis.

Valentina

Dette er en autentisk Mexicansk hot-sauce, som man finder den på spisebordet og restauranter i det meste af Mexico. Den smager simpelthen af lækker chili. Den er hverken sød eller sur, men rund i smagen, og med en rigtig god varme. Meget lækker i marinader, og personligt synes jeg den er helt genial til at dryppe på pizza.

Nandos Extra Extra hot Peri-Peri sauce

Her er vi ved at være oppe i den varme ende af skalaen, som de mange "extra" i navnet også antyder. Det er en sauce baseret på Peri-Peri (fugleøje-chili). Det er en sauce med masser af kerner og frugtkød i, og så er den stærk! Den giver virkelig varmen, og sved i øjenbrynene! Når man smager den rent så har den en meget speciel smag, lidt skarp, syrlig og parfumeret. Meget aromatisk. Den vinder meget ved at blive fortyndet op i en dressing eller marinade. Den er god til ting der bare trænger til en godt chilibid. I små mængder så er den god i en hjemmelavet salsa eller dip.

Man får altså meget god chili til en billig penge hos www.chilihouse.dk , jeg kan kun anbefale at man lige kigger derind inden næste grillfest :-)


Mandag d. 21 juli 2014 af: Lars Olsen

Del denne historie på facebook

Der er ikke tilføjet nogen kommentarer.
Du skal være logget ind for at skrive kommentarer.
Log ind Tilmelding
Tip en ven:

Modtagers e-mail: Din e-mail:

Besked: