Din email adresse:
Hvor sætter du dit kryds ved næste valg?
Socialdemokraterne
Radikale Venstre
Det Konservative Folkeparti
SF - Socialistisk Folkeparti
Kristendemokraterne
Dansk Folkeparti
Venstre
Liberal Alliance
Enhedslisten
Ved ikke
3839 har stemt.

Drengene skal med på en herretur


Kategori: Mellem mænd

Har du nogensinde prøvet at tage din dreng eller dine drenge med på en rigtig herretur? En tur som udelukkende er for mænd? En ”overlevelsestur” ude i naturen? Med dolk og mad over lejerbålet?
Har du nogensinde prøvet at tage din dreng eller dine drenge med på en rigtig herretur? En tur som udelukkende er for mænd? En ”overlevelsestur” ude i naturen? Med dolk og mad over lejerbålet?

Hvis du ikke har, og din dreng ellers har alderen til det, skal du prøve det! Om du kan tage din datter med...? Nej for helvede, det her er for mænd - og der skal ikke piger med!

Drengene skal være 6-7 år og opefter. Er de mindre end det, kan det ikke anbefales, at de kommer med.

Aftal med en kammerat, der også har en dreng eller to, at I i en weekend skal på herretur, fra lørdag til søndag.

I skal pakke et telt, soveposer, liggeunderlag, tandbørster, tandpasta, en dolk eller en kniv til hver, 5-10 meter snor, en lommelygte, lidt skiftetøj, badebukser, tændstikker, et par gamle aviser, en frossen laks, vand til at rense fisken med, stanniol, brød/boller, pålægschokolade, kiks, frugt, sodavand og en flaske Jägermeister. Nu er I klar til herreturen.

Hvad der findes af kano udlejning i nærheden af hvor du bor, ved jeg ikke, men der er masser af steder rundt omkring i det ganske land. Hvis du laver en søgning på Google, kan du her se resultatet, hvis du søger på ”kanoudlejning” (Åbner i nyt vindue). Det er kano tur, I skal på ;-)

Om I skal have én eller to kanoer, er selvfølgelig afhængig af, hvor mange I skal af sted. Hvis I er 2 voksne og 2 børn, kan I nøjes med én kano, ellers skal I have to. Husk nu, hvis der kun sidder én voksen i hver kano, så bliver det væsentlig hårdere at drive den frem!

Hvor tidligt I skal starte med at sejle om lørdagen, er afhængig af hvor lang en tur I skal ud på. Hvis I ikke har prøvet det før, vil jeg anbefale, at I maksimalt sejler 10 km. om dagen. 5 km. er endda mere passende, så er der også tid til bare ligge og flyde mens I snakker og hygger. Hvis I vælger en tur på 10-15 km. over begge dage, er det fint, hvis I starter ved 14 tiden.

Husk at ungerne hele tiden skal have redningsveste på, når I sejler!


Hovedformålet om lørdagen, udover at I skal hygge jer, er at finde et sted for natten. Om I ønsker at ligge på en campingplads, er op til jer, men jeg vil foreslå, at I finder et sted ude i naturen. Hvis I vælger campingpladsen, er opgaven bare at komme frem til den, inden det bliver mørkt. Vælger I at tilbringe natten i naturen, skal I have fundet det helt rigtige sted. En plads til teltet og en skov hvor I kan hente brænde.

VIGTIGT!! Hvis I overnatter på en græsmark, skal I skære nogle brikker ud af græsset og løfte dem op, så der ikke bliver lavet bål ovenpå græsset men på jorden under. Læg også nogle sten omkring bål pladsen for at øge sikkerheden. Dagen efter kan I lægge de brikker I skar ud dagen før over bålet og hoppe på dem, så kan det ikke ses, at I har været der.

Det bedste er, hvis I kan finde en plads, som får sol med det samme solen står op. Åen og skoven gør, at der falder nogle enorme mængder dug. Det betyder selvfølgelig, at det hele er vådt når I står op dagen efter. Men ligger I rigtigt, kan solen nå at tørre det, inden I skal af sted.

Når I så har fundet det sted I vil sove, og teltet er blevet rejst, kan I udforske stedet I har fundet, medmindre det enten er blevet mørkt eller er ved at blive det. Så skal I have fundet noget træ til bålet og tændt det op. Og når mørket har sænket sig over stedet, skal I bare sidde og snakke omkring bålet.

Aftensmaden består af laks, som I har skyllet i noget af det vand, I havde med. Herefter er der blevet lagt sølvpapir omkring, og så skal den bare vendes i nogle gløder fra bålet. Den er færdig når kødet falder fra hinanden. Tilbehøret er boller. Hvis I ikke kan lide laks, kan I tage kylling med i stedet for, det skal tilberedes på samme måde . Desserten er en eller anden form for frugt.

Når I så sidder dér, mætte og trætte, deler du og din kammerat resten af den flaske Jägermeister, I tog med. Den første del af flasken har I ”styrket jer på” ude på turen. Det er nødvendigt, der bliver brugt mange kræfter på sådan en tur.

Når I skal sove, skal bålet slukkes og der er kun én måde at gøre det på. Det er jo en herretur. Bare frem med svinet og tis på det. Det synes drengene bare er for fedt - og sjovt. Hvis det ikke er slukket nok, kan I evt. bruge det sidste af vandet, eller hente lidt fra åen.

Næste dag er der rigelig tid til både hygge og morgenmad inden duggen er væk fra teltet. Den nemme morgenmad består af boller med pålægschokolade og frugt. Nu er det vist på tide, at jeg nævner, at I skal have en del mad med. Der bliver nemlig spist meget mere, end du regner med og hellere have for meget end for lidt med.

Mens I sidder og padler, er der masser at se på, og det skal I huske at nyde. Det er som ren eliksir for kroppen med sådan en naturoplevelse. Lad også gerne drengene plukke en buket dunhammere til moderen om søndagen, det vil både hun og de elske!

Hvis ellers vejret, vandet og strømmen tillader det, kan ungerne hoppe ud af kanoen i badebukser og redningsvest. De vil elske at ligge der i vandet og bare plaske rundt med hinanden.

Hvad er det, I får ud af sådan en tur?
Ja først og fremmeste kommer du lidt tættere på din dreng(e). Derudover får I en oplevelse sammen, som I længe efter kan dele og snakke om. Hvis det bliver en stor succes, vil det være oplagt at gøre det året efter igen. Måske ligefrem lave det til en fast tradition at I én gang om året skal på herretur.

Drengene får dét ud af det, at de får lov til at lave noget med dig, som de ikke plejer. De får lov til at opleve dig på ”slap line”. Og det at de kan gøre noget med dig, som de ikke gør normalt, synes de selvfølgelig, er fedt. Det er også godt for jeres forhold, at I får noget sammen, som moderen ikke er eller kan være med i.

Det er enormt intenst, når man er på sådan en tur og du skal huske, at der ikke er de samme regler, som når man er hjemme. Der skal være plads til et større råderum. Lad være med at skælde ud overhovedet. Fortæl stille og roligt, at det vil du ikke have, hvis de gør noget forkert. Styrk jeres forhold. Bevar det intense!

Så er vist kun én ting tilbage at sige:
”Pas på vores natur! Alt hvad I tager med ud, skal med hjem igen!”


Torsdag d. 22 august 2002 af: Henrik Wahlqvist

Del denne historie på facebook

Der er ikke tilføjet nogen kommentarer.
Du skal være logget ind for at skrive kommentarer.
Log ind Tilmelding
Tip en ven:

Modtagers e-mail: Din e-mail:

Besked: