Din email adresse:
Hvor sætter du dit kryds ved næste valg?
Socialdemokraterne
Radikale Venstre
Det Konservative Folkeparti
SF - Socialistisk Folkeparti
Kristendemokraterne
Dansk Folkeparti
Venstre
Liberal Alliance
Enhedslisten
Ved ikke
3838 har stemt.

Genvejen til hjemmebrygget øl


Kategori: Mad og drikke

Med et ølkit fra Muntons er det nemt at lave godt hjemmebrygget øl
Efter at have smagt resultatet med Santas Winter warmer fra Munton i artikel om hjemmebrygget fadøl blev jeg interesseret i hvilke ølkits Muntons ellers havde i sortimentet. Det endte ud i at jeg bryggede 3 andre ølkits fra dem, og dem vil jeg fortælle lidt om her.

Fælles for de tre kits er at de (ligesom Santas Winter Warmer) indeholder to dåser humlet sirup, der er produceret ved en almindelig brygproces hvorefter vandet er trukket ud. Og så indeholder de hver et brev gær specielt udvalgt til ølstilen.
Det betyder at når man skal brygge derhjemme så er det utroligt nemt, og går stærkt. Man hælder indholdet af de to dåser i sin rengjorte og desinficerede gæringsspand, fylder 3,5 liter kogende vand på, og så fylder man op til 20 liter med koldt vand fra hanen. Derefter drysser man gæren i, sætter låg på, fylder vand i gærlåsen og så er man sådan færdig med selve brygningen! Derefter er det bare at vente på at gæring er overstået (kan tage 2-3 uger), og så tappe sit øl på flasker eller fade, sammen med en lille mængde sukker til eftergæringen der tilføjer kulsyren til øllet. Når øllet er tappet, så skal det stå og modne på flaske eller fad, gerne 3 uger eller mere for at få en god afrundet smag.

Det første kit hedder Smuglers Speciel Premium Ale.Det er en gylden ale, der dufter dejligt maltet. Den har en rund maltet smag, med en forfriskende bitterhed. Den har et
flot tykt skum når den bliver hældt i glasset. En rigtig tørst-slukker der kommer til sit ret i sommervarmen, serveret
iskold.Det andet kit hedder Old Conkerwood Black Ale.Som navnet afslører, er det en sort ale, med en lækker duft af karamel. Den har en smag af let brændt karamel og let lakrids. Det er en fyldig øl med en mild bitterhed. Farven kan måske afskrække nogen, men den er på ingen måder tung eller tyk.Det sidste kit er faktisk ikke en øl, men en type æblecider. Det hedder Autumn Blush Country Cider.Den er godt nok beskrevet som en æblecider, men smagen afslører at der også er malt i. Det er altså ikke en helt ren cider, men en forfriskende blanding af en lys øl og æblecider. Den dufter godt af friske æbler. Den smager maltet, let sødligt kombineret med en let syrlig smag af æble. Eftersmagen minder om smagen man har i munden efter at have spist et modent, sødt, grønt æble. Meget lækker, og vil helt sikkert også falde i mange ikke-øldrikkeres smag.Alle tre kit ender med at indeholde ca 5% alkohol. De klarede alle tre flot op under gæringen og ser klare ud i glasset.Jeg er positivt overrasket over resultatet. Muntons ølkits kan varmt anbefales til alle der vil forsøge sig med ølbrygning. Det kræver et minimum af udstyr, og resultatet bliver rigtigt lækkert. Se evt. artikel om at brygge sit eget fadøl for en gennemgang af nødvendigt udstyr. For mere info om alle Muntons kits, se www.muntonshomebrew.com


Søndag d. 16 februar 2014 af: Lars Olsen

Del denne historie på facebook

Der er ikke tilføjet nogen kommentarer.
Du skal være logget ind for at skrive kommentarer.
Log ind Tilmelding
Tip en ven:

Modtagers e-mail: Din e-mail:

Besked: