Din email adresse:
Hvor sætter du dit kryds ved næste valg?
Socialdemokraterne
Radikale Venstre
Det Konservative Folkeparti
SF - Socialistisk Folkeparti
Kristendemokraterne
Dansk Folkeparti
Venstre
Liberal Alliance
Enhedslisten
Ved ikke
3838 har stemt.

Radioaktivt lys!


Kategori: Gadgets

Betalights er lyskilder der er baseret på ufarlig radioaktivitet og som lyser i over 10 år!
Betalights, eller Tritiumlys , er små forseglede glasrør der er dækket med fosfor indvendigt, og som indeholder en lille mængde af den radioaktive gas Tritium. Når Tritium henfalder, så udsender den stråling som aktiverer fosfor-laget der lyser op. Men bare rolig, den radioaktive stråling er meget svag, den kan faktisk ikke gå igennem glasset, og skulle glasset gå i stykker så kan almindelig udluftning hurtigt få strålingen væk igen. Dog lyser betalights ikke særlig kraftigt, lyset kan faktisk først ses når det er mørkt, til gengæld så kan de lyse i over 10-15 år, uden batteri, sollys eller nogen andre former for "opladning", og det er smart!www.Betalight.nl forhandler rigtigt mange produkter der er baseret på Tritium lyskilder, og de har sendt mig nogle stykker jeg kunne afprøve.

Jeg har modtaget 3 forskellige størrelser markeringslys, med rigtigt mange muligheder.Markeringslysene (Kitmarkers bliver de kaldt) kan sættes på ALT der vil være praktisk at kunne finde i mørket, en lygte f.eks., eller i nøglebundtet. En anden ting man kan bruge dem til er fiskeri om natten, så kan man enten sætte den på stangen, så man ved hvor den er, eller sætte den på fisketasken så den er til at finde hvis man lige pludselig får brug for den. Man kunne evt. også have en siddende på sit tøj, så ens fiskevennerne ved hvor man er henne. Man kan sætte en på lynlåsen i teltet så man nemt kan åbne det om natten. I det hele taget så er der rigtigt mange muligheder for at markere sit udstyr, markeringslysene er jo både vandtætte og rimelig stødsikre og nemme at montere.Et andet produkt jeg har modtaget er en nøglehulsmarkør, som er en selvklæbende åben ring i klar plastik, med to små betalights støbt ind.Meningen er så at man kan sætte den rundt om et nøglehul, en kontakt eller andet man gerne vil finde i mørket, og så lyser de to små betalights ringen op når mørket falder på så man kan finde det.Til sidst har jeg modtaget en decideret betalight lygte! Det er en stor lyskilde der er pakket ind i et plastik/gummihus. Den bliver mest brugt i militæret, og faktisk godkendt til brug i Nato, og de var også med på NASAs Apollo missioner.

Den har en stødsikker krop, og et dæksel der lukker lyskilden inde så den ikke afslører en hvis man gemmer sig i mørket. (Der er af gode grunde ingen tænd/sluk kontakt på den) Når man lukker den op kan man se en stor betalight lyskilde.I dagslys ligner det bare en hvid skive, men hvis man ser på den i mørket så lyser den faktisk ret kraftigt op.Når øjnene er vænnet til mørket, så kan man se at den faktisk giver en del lys fra sig. Man kan faktisk læse ved lyset fra den, og tildels også orientere sig i mørket, uden at man får ødelagt sit nattesyn. Den vil også være fin at have f.eks. i teltet som orienteringslys om natten, eller som nødlygte ved langvarige strømafbrydelser, der er faktisk mange muligheder med Betalight lygten.Alle Betalight produkterne virker robuste, og meget brugbare. Det er i hvert fald helt sikkert at jeg skal have sat nogle kitmarkers på mine lygter så jeg kan finde i mørket! Og så er det faktisk ret facinerende at de kan lyse i så langt tid, på baggrund af radioaktiv gas. De er vandtætte, og virker både i frostvejr og hedebølge.Se det store udvalg af betalights hos www.Betalight.nlMandag d. 24 juni 2013 af: Lars Olsen

Del denne historie på facebook

Der er ikke tilføjet nogen kommentarer.
Du skal være logget ind for at skrive kommentarer.
Log ind Tilmelding
Tip en ven:

Modtagers e-mail: Din e-mail:

Besked: