Din email adresse:
Hvor sætter du dit kryds ved næste valg?
Socialdemokraterne
Radikale Venstre
Det Konservative Folkeparti
SF - Socialistisk Folkeparti
Kristendemokraterne
Dansk Folkeparti
Venstre
Liberal Alliance
Enhedslisten
Ved ikke
3839 har stemt.

HAGLÖFS GRANIT GT en solid støvle!


Kategori: Blandede

Granite GT fra Haglöfs er en kraftig vandrestøvle, der også gør sig godt i den danske vinter.
Haglöfs laver en masse lækkert udendørsgrej, jeg har været så heldig at prøve deres Granite GT vandrestøvle.
Støvlen er med højt skaft, kraftig sål, og lavet i robuste materialer.En vandrestøvle er beregnet til at støtte dine ankler, og passe på dine fødder når du vandrer i hårdt terræn, med tung oppakning. En vandrestøvle sidder derfor mere tæt til foden, og kan snøres ind så den forhindrer din ankel i at komme ud i en forkert stilling, den er derfor også lidt mere stiv i det end en almindelig vinterstøvle. Men når det så er sagt, så er Granite GT den mest behagelige vandrestøvle jeg har prøvet! Den skal lige gåes til, så læderet bliver lidt blødere, og former sig efter dine fødder, men så har man også en lækker støvle, der sidder som støbt!

Overdelen er lavet i Nubuck-læder, med gummibeskyttelse langs kanten for at forhindre at skarpe sten og fjeld-kanter skal skade læderet. Sålen er lavet med god støddæmpning, men dog også så stiv og kraftig at man kan stå fast på de fleste underlag. Snørebåndet er langt, og man kan nemt snøre den ind så støvlen sidder så tæt som man ønsker.Der er en ret smart feature ved snøresystemet, der sidder nemlig en lås på det sidste lukkede øje, inden man kommer til at snøre skaftet. Så kan man spænde foden ind og låse snørebåndet fast der, og så holder den spændingen omkring foden, mens man snører skaftet. Det er super smart, og gør det meget lettere at få spændt støvlen så stramt som man ønsker.

At det er en solid støvle viser sig blandt andet ved at de fleste syninger er tredobbelte, og hvor der er ekstra meget belastning er den ene syning lavet med en spunden kevlar tråd! Så hvis man passer på den, er det en støvle man kan have glæde af i mange år.Indersålen i støvlen er et kapitel for sig. Den er lavet af et firma der hedder Sole, og den er formet anatomisk korrekt, så den støtter i svangen, og aflaster hælen når man går. Men fordi at fødder er forskellige, så kan man faktisk komme sålen i bageovnen ved 90 grader i et par minutter, og så komme den i støvlerne, tage dem på og stå med dem indtil at sålen er kold igen, så har man en sål der passer 100% til DIN fod! Det er genialt :-) Der sidder endda et termo-klistermærke på sålen som bliver sort når den har den korrekte temperatur til at blive formet.Overfladen af sålen er fået en behandling med sølv-ioner så den dræber de bakterier der giver sure tæer, det er et plus på enhver vandretur! ;-)

Den kraftige ydersål der sørger for at man står fast, er lavet i samarbejde med Vibram, som er kendt for at lave super solide såler, som står fast på det meste. Og Granite GT skuffer heller ikke her, jeg har gået igennem sne, is, mudder og grus, i tørvejr og regnvejr, og Granite GT står rigtigt godt fast!For at holde fødderne tørre, så er der støvlen udstyret med en Gore-Tex membran inderst, som gør at fødderne kan ånde, men at vand ikke kan komme ind i støvlen.Selve støvlen er vandafvisende, men skal man ud og vandre i rigtigt sumpede områder, så anbefaler Haglöfs at man giver støvlen en god gang imprægnering. Det kan være en spray der får læderet til at afvise vandet, eller hvis man vil være helt sikker på at have tørre fødder, så kan man give hele støvlen en egnet voks. Det gør så at støvlen bliver lidt mørkere i farven, men til gengæld så er man sikker på at slippe for våde sokker på turen :-) Nu kan vandet jo komme ind i åbninger i støvlen, lige meget hvor meget voks man har givet den, det er derfor at selve snøresystemet sidder uden på støvlen, og at støvlen er syet så der ikke nogle åbninger, selv ikke ved "tungen" på støvlen.Haglöfs Granite GT er en super støvle, den sidder som støbt til foden fra dag 1. Jeg har ikke oplevet at få vabler eller andre trykskader mens jeg gik den til, hvilket er ret usædvanligt for mig ;-) Selvom det er en vandrestøvle, så er den også rigtig god til vinterens sne og sjap i hverdagen.

For mere info om Granite GT, se www.haglofs.com


Mandag d. 4 februar 2013 af: Lars Olsen

Del denne historie på facebook

Der er ikke tilføjet nogen kommentarer.
Du skal være logget ind for at skrive kommentarer.
Log ind Tilmelding
Tip en ven:

Modtagers e-mail: Din e-mail:

Besked: