Din email adresse:
Hvor sætter du dit kryds ved næste valg?
Socialdemokraterne
Radikale Venstre
Det Konservative Folkeparti
SF - Socialistisk Folkeparti
Kristendemokraterne
Dansk Folkeparti
Venstre
Liberal Alliance
Enhedslisten
Ved ikke
3839 har stemt.

Flotte fakler til haven


Kategori: Blandede

Pipe-line laver innovative og flotte olie-fakler til haven.
Pipe-line er et dansk firma der har udviklet en masse rigtigt smarte olielamper/fakler til haven. Jeg har set nærmere på 3 af dem. Fælles for dem alle er at de har en stor og stærk flamme, de har nemlig et smart brændkammer hvor vægen står i. Når lampen så bliver godt varm, så antænder gasserne fra olien på hele overfladen af brændkammeret, og man får en flot stor flamme. Pipe-line fakler er de eneste på markedet der har det system. Fælles for dem alle tre er også at man kan påfylde olie uden at skulle røre ved selve brændkammeret, eller andre steder der kan være sod, så man kan altså fylde dem, uden at få sorte fingre, smart! Og så er de udstyret med næsten uforgængelige glasfibervæger.

Den første fakkel er best-selleren, Torchmaster Swing. Torchmaster Swing har et simpelt kegleformet design, i mat sort lakeret metal. I selve brændkammeret sidder den pjuskede væge som hurtigt giver en flot og stabil flamme.

For at fylde den op, så sætter man låget på, og drejer det en kvart omgang, så dukker der en åbning op til oliekammeret. Så fylder man op, sætter låget på og drejer den modsatte vej for at lukke til oliekammeret igen, og så er det bare at tage låget af og tænde.

For at slukke, så skal man bruge låget til at kvæle flammen, man må ikke forsøge at puste den ud, det giver bare flammen mere ilt og så blusser den kraftigt op. Dette gælder alle faklerne fra Pipe-line.Den næste fakkel hedder Big Wave, og som navnet antyder, så er den forholdsvis stor. Den brænder med en god kraftig flamme, ligegyldigt hvordan vejret arter sig. Den udgave jeg har set på har sort brændkammer, og en alu-farvet underdel. Flot design, synes jeg :-) Den findes også i modsat farvekombination.Den har også en kraftig og pjusket væge, som hurtigt giver en flot flamme, og varmer brændkammeret hurtigt op, så man får den rigtigt store flamme.For at fylde den op, så skal man åbne en kugleventil ned til oliekammeret. Der følger et lille værktøj med til, som man stikker ned i påfyldningshullet og trykker kuglen ned, og så kan man fylde den op med olie.

Den brænder med en god kraftig flamme, der kan modstå selv de hårdeste vindstød.Den sidste fakkel jeg har kigget på hedder Big Tulip. Den har en god størrelse, og et flot kurvet design i halvblankt sort metal.For at fylde den op, så sætter man låget på og drejer, så udløser en fjeder vægen og den hopper op og åbner ned til oliekammeret. Så er det bare at fylde op, og så trykke låget på igen og dreje den modsatte vej for at lukke til oliekammeret igen.

Når Big Tulip er godt varm, så antænder hele brændkammeret og man får en kraftig flamme. Indtil kammeret er varmt, så har man en mere traditionel havefakkel flamme, så man skal lige være forberedt på at den bliver voldsommere noget tid efter man har tændt den ;-)

Alle faklerne skal sidde på en stok, og de findes både i aluminium og træ. Skal fakler sidde i græsplænen, så kan man få et smart jordspyd man træder ned i plænen, og så sætter man stokken ned i den. Den anden løsning, som jeg har prøvet, er at montere stokkene i tunge beton-sokler.Måden man monterer stokken i foden er ret simpel, men også ret genial! Der medfølger en kraftig gummiring, som man sætter på stokken, og så ruller man den med ned i foden, så sidder stokken lige, og de sidder så godt sammen at man kan flytte faklen og foden som en enhed, man løfter bare i stokken, så følger foden med.De tre modeller af Pipe-line fakler jeg har prøvet, har alle virket upåklageligt! Jeg synes de er flotte, og at de så er dansk udviklede gør bestemt heller ikke noget :-) Og et par gode fakler i haven, spreder altså hygge til sommerens grillfester. Pipe-line's fakler kan købes i mange byggemarkeder og havecentre rundt om i landet.

For mere info se www.pipe-line.dk .


Fredag d. 25 januar 2013 af: Lars Olsen

Del denne historie på facebook

Der er ikke tilføjet nogen kommentarer.
Du skal være logget ind for at skrive kommentarer.
Log ind Tilmelding
Tip en ven:

Modtagers e-mail: Din e-mail:

Besked: