Din email adresse:
Hvor sætter du dit kryds ved næste valg?
Socialdemokraterne
Radikale Venstre
Det Konservative Folkeparti
SF - Socialistisk Folkeparti
Kristendemokraterne
Dansk Folkeparti
Venstre
Liberal Alliance
Enhedslisten
Ved ikke
3839 har stemt.

Projektør i lommeformat!


Kategori: Gadgets

Fenix TK75 er en lommelygte i en klasse for sig selv!
Fremtiden for lys og lygter hedder lysdioder! De gammeldags lommelygter med almindelige glødepærer er døde, slået på alle punkter af lysdioderne! Lysdioder bruger mindre strøm, bliver mindre varme, holder længere og giver kraftigere lys end den gamle glødepære.

Toppen af poppen indenfor lysdiodelygter hedder dags dato Fenix TK75! Det er en vanvittig kraftig lygte der kan yde 2600 lumen lysudbytte! Til sammenligning så yder en almindelig halogen forlygte i en bil omkring 1500-2000 lumen. Så der er altså knald på! Jeg har prøvet en TK75, venligst sponseret af www.flashlightshop.de

Lygten bliver leveret i en solid plastik transportkasse.TK75 er lavet i solidt aluminium med en hård stålkrans omkring glasset.Den er super simpel at betjene. Der er to knapper, den til højre tænder og slukker lygten, den til venstre vælger lysstyrken. Den har low (18 lumen), medium (400 lumen), high (1100 lumen) og turbo (2600 lumen). Da turbo er virkelig kraftig, så går den selv tilbage til high efter 20 minutter, for at forhindre lygten i at blive alt for varm.
Og så har den et par "skjulte" features, hvis man holder venstre knap inde i et par sekunder, så begynder lygten at blinke ultrahurtigt ved maksimal lysstyrke, og holder man den inde et sekund længere, så begynder den at morse SOS helt af sig selv. Smart hvis man er i knibe og vil gøre sig synlig.For at kunne yde de voldsomme 2600 lumen, så er den ikke kun udstyret med en kraftig lysdiode, men hele tre stykker af de kraftigste man kan finde til en lygte!Og fordi at de tre lysdioder trækker voldsomt meget strøm ved turbo indstillingen, så er det heller ikke helt normale batterier den bruger. De almindelige opladelige batterier vi kender, har simpelthen ikke energi nok til at drive lygten. TK75 benytter 4 stk af en genopladelige batteritype der hedder 18650 (de er 18 mm i diameter, og 6,5 cm lange) De 4 batterier sidder i en batteriholder i lygten.Et 18650 battteri er et Litium-ion batteri, som man kender det fra f.eks. laptop batterier. Det betyder at hvert batteri er på 3,7 volt og indeholder omkring 3 gange så meget energi som de almindelige genopladelige batterier. Det betyder at man desværre nok skal ud og investere i nye batterier og en oplader til dem, til gengæld får man en af de kraftigste håndlygter på markedet! Og det betyder så også at den kan lyse sammenlagt 75 minutter på turbo! Og hele 12 timer på medium, som er rigeligt lys til mange aktiviteter, og faktisk en del mere end den gode gamle Maglite-lygte kan præstere! Og så hele 200 timer på laveste blus.TK75 er godt konstrueret, og kan tåle et fald fra 1 meter, og så er den vandtæt ned til 2 meter! Der medfølger et par ekstra pakninger, så man kan udskifte dem der er monteret hvis de skulle tage skade. Og så er der en håndledsrem med, så man har en ekstra sikkerhed mod at tabe lygten.Fenix TK75 er en super brugbar lygte, medium lysstyrke er nok til at finde rundt i mørket, og hvis man har brug for det, så kræver det kun et par tryk på knappen, så har man en lysstyrke der kan konkurrere med en bils! Den er solidt bygget, og så vejer den kun 720 gram inkl batterier! Den kan købes hos www.flashlightshop.de , og koster pt 185 euro uden batterier.

Det er faktisk en rigtig god pris, i forhold til hvor kraftig den er, og hvor godt lygten er konstrueret.www.flashlightshop.de har også et kæmpe udvalg af andre lygter, til fornuftige priser.


Tirsdag d. 8 januar 2013 af: Lars Olsen

Del denne historie på facebook

Der er ikke tilføjet nogen kommentarer.
Du skal være logget ind for at skrive kommentarer.
Log ind Tilmelding
Tip en ven:

Modtagers e-mail: Din e-mail:

Besked: