Din email adresse:
Hvor sætter du dit kryds ved næste valg?
Socialdemokraterne
Radikale Venstre
Det Konservative Folkeparti
SF - Socialistisk Folkeparti
Kristendemokraterne
Dansk Folkeparti
Venstre
Liberal Alliance
Enhedslisten
Ved ikke
3839 har stemt.

Luksus soveplads i teltet


Kategori: Krop og velvære

Om det er koldt eller varmt, er det rart at få en god nats søvn når man overnatter i det fri. Jeg har prøvet tre produkter der giver en behagelig soveplads, uanset underlag og klima.
Efter en lang og anstrengende tur i naturen, er det altså rigtigt rart med en god soveplads i teltet. Dem der har prøvet at sove på et tyndt skum underlag på et stenet fjeld, ved at komfort skal man lede længe efter... Jeg har prøvet et rigtigt luksus liggeunderlag fra Exped. Det er et dunfyldt, delvist selvoppustelig liggeunderlag, som man sover rigtigt godt på!

Det bliver leveret i en solid pakpose og pakket fylder underlaget 27 cm x 16 cm. Når man skal bruge det, folder man det ud, og åbner påfyldningsventilen, og venter en halv times tid. Derefter er underlaget ca halvt oppustet, den sidste luft pumper man i med den indbyggede pumpe. Man holder hånden for påfyldningsventilen, trykker fladt ned, med begge hænder, mod en skumblok inden i underlaget, så slipper man og lader skumblokken suge luft igen, og så dækker man ventilen og trykker igen, og efter et minut eller to, har man et oppustet underlag.Underlaget jeg har prøvet er deres største model, det er 197 cm x 65 cm, og hele 9 cm tykt!

Oversiden er sort og belagt med et skridsikkert mønster, så soveposen ikke glider rundt på underlaget. Det er sort, så det nemt tørrer i solen, hvis det skulle være blevet vådt.Undersiden er lavet i et solidt gråt materiale.Selve underlaget er fyldt med løse dun, som er med til at give det en helt ekstrem isolering mod kulde fra jorden, det er faktisk designet til at man kan sove varmt og bekvemt på f.eks. en frossen sø! Og tykkelsen på 9 cm gør at man sover hævet over de ujævnheder og buler der måtte være under teltet.Skulle uheldet være ude, og man fik lavet hul på underlaget, så følger der et lappesæt med, så turen kan forsætte.Når man pakker sammen næste morgen, åbner man bare den store tømningsventil, og begynder at folde det sammen som man ville gøre med en luftmadras, og pakker i det pakposen.Man sover RIGTIGT godt på det underlag, det er luksus at ligge så godt på en telttur :-) Og så vejer det trods alt kun ca 1300 gram. Det er ikke billigt, men kan man sætte en pris på en god nattesøvn? ;-)

Et andet lækkert produkt jeg har prøvet, er en silkepose som enten kan bruges som superlet sommer sovepose, eller som inderpose i den almindelige sovepose. Det er en model der hedder EX3 fra Lifeventure, og den er lavet i 100% silke der er imprægneret, så den både begrænser bakterievækst og holder myg og væggelus på afstand, så den er god at sove i f.eks. på "tvivlsomme" vandrehjem eller lignende.Den vejer kun 130 gram, og er god som sovepose i varmt klima (både pga. komforten, og fordi at den forhindrer kryb i at stikke en på kroppen), eller som inderpose i den almindelige sovepose hvis der skulle være en ekstra kold nat på turen. Det er en let forsikring mod uventet dårligt vejr. Den er syet så den har samme facon som en almindelig sovepose.Silken er supertynd, stærk, varm og behagelig mod huden. Når den er pakket ned fylder den kun 13 cm x 6 cmDet lækre underlag, silkeposen og din sovepose er jo ikke meget værd hvis de er blevet gennemblødte i et kraftigt regnvejr. Det er vigtigt at holde sit grej tørt. Til det har jeg prøvet en vandtæt pakpose fra Exped.Det er en Drybag Fold BS i størrelse XL, som er en let pose i kraftigt, vandtæt nylon der kan rumme 22 liter og vejer kun 69 gram. Man pakker sit underlag, silkepose og sovepose i den, folder åbning så mange gange man kan, og klikker spænderne sammen. Og så kan man være sikker på en tør soveplads når teltet er slået op :-)

Indersiden af posen er hvid, så man nemt kan finde sine ting. Smart detalje!Med de tre produkter her, og en god sovepose, så er man sikker på en god nats søvn når man er på ture i den til tider barske natur :-) Jeg synes alle tre produkter er super-lækre!

For oplysninger om nærmeste danske forhandler, se den danske importør Outdoor Extreme Sports hjemmeside .


Tirsdag d. 11 september 2012 af: Lars Olsen

Del denne historie på facebook

Der er ikke tilføjet nogen kommentarer.
Du skal være logget ind for at skrive kommentarer.
Log ind Tilmelding
Tip en ven:

Modtagers e-mail: Din e-mail:

Besked: