Din email adresse:
Hvor sætter du dit kryds ved næste valg?
Socialdemokraterne
Radikale Venstre
Det Konservative Folkeparti
SF - Socialistisk Folkeparti
Kristendemokraterne
Dansk Folkeparti
Venstre
Liberal Alliance
Enhedslisten
Ved ikke
3839 har stemt.

Førstehjælp på turen


Kategori: Blandede

Er man på tur, er det smart at have det rigtige førstehjælpsgrej med.
Lifesystems laver en lang række førstehjælpsprodukter, blandt andet en serie førstehjælpstasker, lavet specielt til en lang række aktiviteter. Jeg har kigget nærmere på to modeller.

Den første er en lille kompakt førstehjælpstaske der er beregnet til at have med på vandreturen, den hedder TrekDen er let og kompakt, og har en løkke på bagsiden, så den kan sidde i bæltet, klar til brug hvis det skulle blive nødvendigt.Lyner man den op, ser man at indholdet er pakket i et rum med lynlås og i en elastisk lomme, så det falder ikke ud.Den indeholder alt man skal bruge for at behandle mindre skader, fortrinsvis på fødderne. Den indeholder blandt andet to par latexhandsker, kompresser, gazebind, plaster, specielt vabelplaster, renseservietter, elastikbind, pincet og saks. Så er man godt dækket ind, og kan behandle alt fra rifter, forstuvninger og vabler.Og Trek tasken er så lille og let at det næsten er fjollet IKKE at have den med på tur, så man er forberedt hvis uheldet skulle være ude.

Den anden taske jeg har kigget på, hedder Traveller, og er en lidt større taske der er beregnet på længere ture væk fra hurtig lægehjælp.Åbner man den, så er den beregnet på at hænge op, og så har man tre grupper af forbindingsmaterialer. Det øverste rum er til medicin (der medfølger dog ikke noget når man køber tasken i Danmark, pga. lovgivningen) og andet tilbehør. Det midterste rum er til forbindingsmaterialer, og det nederste rum er til handsker og en instruktionsfolder.Traveller indeholder det samme som Trek, dog i lidt større mængder, plus andre ting som f.eks. et termometer, en lille rulle gaffatape, forbindingsmaterialer til større skader, sikkerhedsnåle og steril tape til at lukke flænger med.Så med Traveller er man forberedt på at klare større skader, og i hvert fald holde det sterilt og beskyttet til man kan komme til en læge med det. Og tilføjer man noget medicin mod diarré og smerter så kan man klare de fleste skader på turen.

Indholdet i begge tasker er af høj kvalitet, og dækker de mest almindelige skader, og samtidigt er begge tasker utroligt kompakte og vejer ikke alverden. Jeg vil i hvert fald ikke tage på tur, uden at smide en af dem i rygsækken, man ved aldrig hvornår man får brug for det.

For mere info om Lifesystems, se www.lifesystems.co.uk . Info om nærmeste danske forhandler kan findes hos den danske distributør, Outdoor Extreme Sports på www.extreme-sports.dk


Onsdag d. 8 august 2012 af: Lars Olsen

Del denne historie på facebook

Der er ikke tilføjet nogen kommentarer.
Du skal være logget ind for at skrive kommentarer.
Log ind Tilmelding
Tip en ven:

Modtagers e-mail: Din e-mail:

Besked: