Din email adresse:
Hvor sætter du dit kryds ved næste valg?
Socialdemokraterne
Radikale Venstre
Det Konservative Folkeparti
SF - Socialistisk Folkeparti
Kristendemokraterne
Dansk Folkeparti
Venstre
Liberal Alliance
Enhedslisten
Ved ikke
3838 har stemt.

Tegn abonnement på det gode øl!


Kategori: Mad og drikke

Brygshoppen har et stort udvalg af godt belgisk øl, og du kan få en god blandet kasse leveret til døren 4 gange om året.
Brygshoppen.dk startede i 2003 et eksklusivt landsdækkende ølabonnement, hvor man 4 gange om året får en kasse blandet belgisk øl. Prisen er 499 plus levering for 24x33cl, eller 12x75cl fantastisk belgisk øl! Har man meldt sig til, så skal man ikke melde fra til en kasse, men derimod sige Ja-tak hver gang, god butiks-etik :-)

Jeg har smagt deres juni-udgave af abonnementskassen. Den består af 8 forskellige øl, som jeg vil forsøge at fortælle lidt om her.

Det første bryggeri der er repræsenteret hedder Brasserie de la Senne. Det er et lille mikrobryggeri der har haft en kamp for at slå igennem, de har kæmpet med bureaukrati, mangel på banklån, og stjålne opskrifter. Men det lykkedes, og i juni kassen er der 3 eksempler på deres kunnen.

Taras Boulba
Det er en lidt uklar, meget lys gul øl, med et tæt hvid skum der hurtigt falder. Den dufter af citrus, blomster, lidt nyslået græs. Smagen er henad grapefrugt, lidt bitter, lime, meget sprudlende og levende i munden.


Zinnebir
Ligner meget Taras boulba i glasset, uklar strågul, med hvidt skum der hurtigt falder. Den har også en frisk duft af citrus. Den smager let, og er meget drikkelig, med en smag let bitter citrus.


Stouterik
Her har vi så en meget mørk øl, med lysebrunt tæt skum. Den dufter maltet, af karamel og frisk rugbrød. Meget lækker duft. Den fylder noget mere i munden end de to andre, med en smag af let brændt ristet brød, bitter kakao, den har en meget stor smag, på trods af en forholdsvis lav alkohol procent på 4,5%. Meget spændende øl, også for folk der ikke bryder sig om de klassiske portere og stouts.


Det andet bryggeri er De Leyerth, som er det man kalder et fantom-bryggeri. Det betyder at de ikke ejer deres eget bryggeri, men lejer sig ind på andre bryggerier og laver deres øl der.

Urthel Saisonniere
Det er en klar gul øl, med tykt flot hvidt skum. Den dufter ikke af meget, men der kan anes en sødlig karamel, og en blid humle duft. Den er meget sprudlende i munden, og smager maltet, dog flot afbalanceret af en frisk bitterhed. Den er let i smagen, men dog fyldig. En øl med mange nuancer.


Bryggeriet De Struise Brouwers er kendt inden for ølkredse for deres innovative og gode øl. Og ikke mindst for deres samarbejde med fantastisk bryggere som danske Mikkeller og det hollandske De Molen.


Ignis & Flamma
En flot ravfarvet øl, med et let lyst skum. Den dufter af blomster, karamel og citrus. Smagen er MASSER af humle! En frisk bitterhed fylder munden, og ender i en smag af grapefrugt. Trods den kraftige bitterhed, så er den godt afbalanceret med en maltsødme der holder humlen lidt i skak. En kompleks og frisk øl.


St. Amatus
Her har vi en lidt uklar, mørk kastanjefarvet øl, med et let, beigefarvet skum. Den dufter ikke kraftigt, men man kan ane søde maltede noter. Det er en fyldig øl, med meget markant chokoladesmag, en afdæmpet bitterhed, og noter af karamel og kaffe. En fantastisk øl, som man forventer det fra De Struise :-)Fra et lille bryggeri til Belgiens tredje største bryggeri (og det største der stadig er på Belgiske hænder) bryggeriet Haacht. De har omkring 20 forskellige øl i deres sortiment. Der er en af dem i abonnementskassen.

Charles Quint Ommegang
Det er en frisk øl, der dufter af citrus, let syrlig, umodne æbler. Den er klar og lysegul i glasset, med en tykt hvidt skum. Den har en god mundfylde, og har en sødlig smag, der glider over i en let bitter eftersmag. Meget lækker øl!


Bryggeriet de Landtsheer er et lille eksklusivt bryggeri, med fokus på en ølserie på 4 øl, de kalder for en 6er, en 8er, en 10er og en 12er. Navnet henviser til alkoholprocenten. Det er 12eren der er i abonnementskassen :-)

Malheur 12
Her har vi en mørk, rødbrun øl med et tykt lyst skum. Den har en ret kompleks duft, let parfumeret med noter af frugt og kardemomme. Smagen er helt vild! :-) Den er kompleks, tung, sød, med noter af blommer, honning, og let vanilje. Måske endda nogle egetræs noter. Det er en øl der gør sig bedst når maden er spist, og man sidder med benene oppe og nyder livet :-)

Det var en fornøjelse at smage alle de forskellige øl i kassen. Som man nok kan læse er der en del lette belgiske her til sommeren, men bestemt også nogle kraftige flasker man kan nyde for sig selv, efter en hård dag i haven ;-)

Jeg har før smagt en abonnementskasse fra Brygshoppen.dk, og den gang som nu, var det en rigtig god oplevelse at smage øl som jeg ikke kendte før. Brygshoppen.dk , er Bossman.dk anbefalet!


Tirsdag d. 26 juni 2012 af: Lars Olsen

Del denne historie på facebook

Der er ikke tilføjet nogen kommentarer.
Du skal være logget ind for at skrive kommentarer.
Log ind Tilmelding
Tip en ven:

Modtagers e-mail: Din e-mail:

Besked: