Din email adresse:
Hvor sætter du dit kryds ved næste valg?
Socialdemokraterne
Radikale Venstre
Det Konservative Folkeparti
SF - Socialistisk Folkeparti
Kristendemokraterne
Dansk Folkeparti
Venstre
Liberal Alliance
Enhedslisten
Ved ikke
3847 har stemt.

ANMELDELSE: Til nybagte forældre (læs: mødre)


Kategori: Kultur og sport

Denne bog er ganske enkelt præget af gode beslutninger mht. til format, struktur, stof, formidling etc. Men den har en principiel svaghed: Den er lettere patroniserende overfor mænd. Som nybagt kommende far oplever man dette overalt; den kommende moder tiltales som den eneste væsentlige og centrale spiller i forældreskabet og faderen tildeles automatisk en absolut perifer plads. Det skyldes sikkert, at store dele af sundhedssektoren domineres af kvinder, og kvinder har det jo med at glemme at mænd overhovedet eksisterer - hvilket på en eller anden måde er ret morsomt, når man tænker på at det er mænd som grundlæggende skaber al den logistik som kvinder elsker.
Titel: SÅDAN STØTTER DU DIT BARNS UDVIKLING - FRA TILFREDS BABY TIL GLAD TUMLING
Forfatter: Helen Lyng Hansen
Udkom: December 2011
ISBN: 978-87-12-04588-5
216 sider, 249,00 kr
Forlag: Gads Forlag

Fem ud af seks bosser

Sådan er det også med denne bog: Moderen tiltales som den absolut vigtigste og i sidste ende næsten eneste resource som den nyfødte baby kan regne med. Faderen er som sagt mere end perifer. Og det på trods af at mænd ofte leverer en fysisk lige så krævende indsats som moderen (bort set fra selve graviditet og fødsel).

Når denne kritik er leveret, må man gratulere Gad med denne fine bog af den glimrende Helen Lyng Hansen. Ganske vist er sproget ofte meget mundtligt, således at man tænker at bogen er indtalt på diktafon snarere end nedskrevet ved et keyboard/kuglepen. Igen en klassiker indenfor moderskabs- og sundhedssektoren: Den manglende sproglige præcision, som mandlige læser nok vil irriteres lidt over.

Men igen, stoffet er rigtigt fint, da det afbøder en frygtelig masse spørgsmål og usikkerhed hos de vordende/nybagte forældre. Helen Lyng Hansen kommer glimrende rundt om alle de væsentlge emner: fysisk sundhed, psykologi, følelser, forventninger, praktiske tips, mentalisering, sociologi etc. Aldeles fremragende samlet og fremstillet.

Bogens kolofom som lidt overraskende (men igen meget gennemtænkt) opholder sig på bogens bageste side afslører to redaktionelle konsulenter (Elisabeth Wille og Christina Bølling), og tilsammen med Helen Lyng Hansen har de gjort et fremragende arbejde.

Helen Lyng Hansen er uddannet sygeplejerske og sundhedsplejerske og har i en række år arbejdet med børn i sundhedsvæsnet. Hun er desuden kvinden bag succeshjemmesiden netsundhedsplejerske.dk, hvor hun hjælper tusinder af desperate eller bare almindeligt bekymrede småbørnsforældre.


Onsdag d. 6 juni 2012 af: Niels Bramsen

Del denne historie på facebook

Der er ikke tilføjet nogen kommentarer.
Du skal være logget ind for at skrive kommentarer.
Log ind Tilmelding
Tip en ven:

Modtagers e-mail: Din e-mail:

Besked: