Din email adresse:
Hvor sætter du dit kryds ved næste valg?
Socialdemokraterne
Radikale Venstre
Det Konservative Folkeparti
SF - Socialistisk Folkeparti
Kristendemokraterne
Dansk Folkeparti
Venstre
Liberal Alliance
Enhedslisten
Ved ikke
3838 har stemt.

Drik det rigtige til træningen


Kategori: Krop og velvære

Hvis man træner hårdt, og sveder meget, så er væske vigtigt. Nogen gange er vand bare ikke nok, for man mister mange salte med sveden. Jeg har prøvet et salt-tilskud, der endda smager godt!
Hvis man dyrker hård motion, der virkelig giver sved på panden, så er det vigtigt at man får masser af væske. Men fordi man også mister salte med sveden, så er det nogen gange godt med noget andet end vand. Der findes mange energi-drikke der også indeholder salt, men de indeholder også kalorier. Hvis man motionerer for at holde vægten nede, så er det ikke en god idé at drikke energi-drikke. Men man har stadig brug for salt! High5 producerer rigtigt mange energi-drikke og gode kosttilskud til sportsudøvere, men de laver også et salt-tilskud stort set uden kalorier! Det er et produkt der hedder High5 Zero, og jeg har prøvet fem varianter.

Det er en brusetablet man kommer i drikkedunken, og fylder den med vand. Efter et minuts tid ryster man drikkedunken, og så har man en saftevand med de vigtige salte (natrium og magnesium). Super nemt at have med til træning, og der er ikke en tom flaske til skraldespanden efter hver træning. Der er 20 tabletter i hvert rør, og det giver i alt 15 liter elektrolytisk drik.

Hvorfor er det så vigtigt med de salte? Jo, for salte binder væsken i kroppen og får kroppen til at optage væsken hurtigere. Man får altså hurtigere gavn af væsken hvis der er de rigtige salte i, så man hele tiden opretholder en god væske balance under træningen. En anden ting er at hvis man mister meget salt, så får man nemmere krampe, så et salt-tilskud giver rigtig god mening under hårde og langvarige træningspas.

Jeg har prøvet 4 forskellige smagsvarianter, og en med koffein for et ekstra kick.Berry har en, som navnet antyder, en smag af bær dog ikke for sød, der skjuler saltsmagen rigtigt godt.Pink Grapefruit har en dejlig forfriskende let bitter smag.Cherry Orange er en sjov sød-syrlig smag, som jeg syntes er ret god.Citrus er nok den mest neutrale smag, med en let syrlig citrus smag, ikke særlig kraftig men dog forfriskende. Det er nok min personlige favorit.Pink Grapefruit Extreme smager på samme måde som Pink Grapefruit, men den her variant har fået et skud koffein til de dage hvor man har brug for noget ekstra i drikkedunken. Indholdet af koffein svarer cirka til en almindelig kop kaffe pr. tablet.

Fælles for alle varianterne er at smagen på ingen måde er overvældende, eller kvalm. Den er tilpas afdæmpet, til at man ikke bliver træt af den under træningen. Tabletterne bliver nemt totalt opløst i vandet.Jeg har prøvet dem til nogle svedige spinning-timer, og min personlige erfaring er at min tendens til hovedpine lige efter en time forsvandt. Jeg har heller ikke haft den fornemmelse af vand der plasker rundt i maven, hvis der har været en tablet i drikkedunken. Det er som om at jeg kommer lidt hurtigere "oven på" efter træningen, og det er jo ikke så skidt :-) Og så det også rart, for afvekslingens skyld, at der er en anden smag i drikkedunken end lunkent vand.High5’s nordiske distributør er EnergySport, der også kan være behjælpelig med at finde nærmeste forhandler. Se mere på www.energysport.dk


Onsdag d. 23 maj 2012 af: Lars Olsen

Del denne historie på facebook

Der er ikke tilføjet nogen kommentarer.
Du skal være logget ind for at skrive kommentarer.
Log ind Tilmelding
Tip en ven:

Modtagers e-mail: Din e-mail:

Besked: