Din email adresse:
Hvor sætter du dit kryds ved næste valg?
Socialdemokraterne
Radikale Venstre
Det Konservative Folkeparti
SF - Socialistisk Folkeparti
Kristendemokraterne
Dansk Folkeparti
Venstre
Liberal Alliance
Enhedslisten
Ved ikke
3838 har stemt.

Beskyt dine data og din hardware med en UPS


Kategori: Gadgets

Med en UPS er dine data beskyttet ved strømafbrydelser, og din hardware er beskyttet mod overspændinger på el-nettet
APC BR900GI er en UPS . En UPS er er en enhed der indholder et stort batteri, og som tager over og leverer 230 volt til dine apparater i tilfælde af strømafbrydelser. Den gør det så hurtigt at dine apparater ikke opdager det, og kører videre som ingenting var hændt. Det giver tid til at man f.eks. kan lukke sin computer og NAS ned på normal og forsvarlig vis, uden at miste data.UPSen er ikke nogen letvægter, og det skyldes primært det store og ret tunge blybaserede batteri. Batteriet er forseglet og vedligeholdesfrit og kan nemt udskiftes uden brug af værktøj hvis det skulle blive nødvendigt på et tidspunkt.BR900GI er specificeret til at kunne drive 500 watt i 6 minutter, og det er mere end rigeligt til få lukket selv den mest voldsomme computer ned på forsvarlig vis under en strømafbrydelse. Trækker man mindre strøm fra den, så stiger driftstiden markant, f.eks. kan den levere 50 watt i over to timer. Mit netværk, inkl en lille server (en NAS) bruger 30 watt, og det rapporter BR900GI at den kan drive i 3½ time! Så ved kortere strømafbrydelser burde mit netværk og server køre fint :-)

Alle stikkene sidder bag på UPSen.På fronten er der 3 betjeningsknapper, og et display så man hele tiden kan se status på UPSen. Displayet kan bl.a. vise indgangs og udgangsspænding, aktuel belastning, både som antal watt, og som procent af maksimum for UPSen, man kan se hvor længe UPSen kan drive den aktuelle belastning hvis den skulle skifte til batteridrift, samt aktuel opladningsstatus for batteriet.BR900GI har en del ekstra funktioner udover den basale back-up på strømmen. Som man kan se på billedet, har BR900GI både netværksstik og telefonstik. Det betyder at hvis man kobler UPSen ind som det første i sit netværk, og/eller telefoninstallation, så vil en evt. overspænding (f.eks. ved lynnedslag tæt på) ikke brænde udstyret af, da den fjerner overspændingen på henholdsvis netværkskablet og telefonkablet. Rart med den ekstra sikkerhed :-)Den har 8 strømudtag, hvor af de fire bliver drevet af batteriet hvis el-nettet skulle svigte. De andre 4 stik leverer kun overspændingsbeskyttelse. Men det betyder at man kan sikre udstyr der ikke har behov for batteri-backup mod f.eks. lynnedslag på en nem måde.
Der er et Master stik, som styrer 3 andre stik. Det betyder at man kan sætte UPSen op til at når der ikke bliver trukket strøm af betydning fra Masterstikket, så slukkes de 3 andre stik helt. Så kan man sætte sin computer til Master stikket, og sin monitor i et stik der bliver styret af master. Når man så lukker sin computer, slukkes strømmen til skærmen så man sparer stand-by forbruget. Endnu en smart detalje :-)Der medfølger to strømkabler til at koble udstyret til UPSen, og har man ikke lige de korrekt ledninger til sit udstyr, så er det en ret nem operation at sætte et mere almindelig stik i enden af en af de to medfølgende kabler. Det kræver kun en et stik, en bidetang og en skruetrækker ;-) Der følger ikke en strømledning med til at sætte UPSen til el-nettet, og tanken bag det er at man jo får en ledning tilovers, når man kobler sin server eller computer til UPSen med et af de medfølgende kablerDer sidder et data-stik i BR900GI, så man kan koble UPSen til PCen med det medfølgende datakabel.Når man har sat BR900GI til sin computer kan man installere det medfølgende software, PowerChute, som gør at man kan få computeren til at lukke sikkert ned, helt automatisk når UPSens batteri er ved at være afladet. Man kan også sætte forskellige indstillinger i UPS'en fra PowerChute, blandt andet hvor følsom den skal være overfor udsving i forsyningsnettet.Min NAS, en ReadyNAS DUO (som jeg har skrevet om HER ) kan faktisk "snakke" med UPSen direkte uden at man skal installere noget software på NASen. Så hvis man bare er ude efter at NASen (og evt. netværket) skal være robust overfor strømudfald, så er det bare at koble UPSen og NASen sammen med datakablet, så lukker NASen selv ned når UPSen ikke kan drive den længere. Smart og nemt! (men undersøg dog lige selv om din NAS også understøtter det...)

Jeg synes det er meget betryggende at vide at ens hardware og data, er beskyttede mod strømafbrydelser og overspænding. Uden en UPS skal der kun en et enkelt strømudfald til, på et kritisk tidspunkt, og så kan man have ødelagte data på sin NAS, eller computer... BR900GI fra APC kan anbefales, hvis man vil passe lidt ekstra på sit IT-udstyr :-)

For mere info om BR900GI, og alle de mange andre modeller i APCs sortiment, se www.apc.com


Mandag d. 16 april 2012 af: Lars Olsen

Del denne historie på facebook

Der er ikke tilføjet nogen kommentarer.
Du skal være logget ind for at skrive kommentarer.
Log ind Tilmelding
Tip en ven:

Modtagers e-mail: Din e-mail:

Besked: