Din email adresse:
Hvor sætter du dit kryds ved næste valg?
Socialdemokraterne
Radikale Venstre
Det Konservative Folkeparti
SF - Socialistisk Folkeparti
Kristendemokraterne
Dansk Folkeparti
Venstre
Liberal Alliance
Enhedslisten
Ved ikke
3838 har stemt.

Maglite er kommet med en fed LED lygte!


Kategori: Gadgets

Maglite XL200 er en kraftig LED lygte, med unik funktionalitet
De fleste kender Maglite, de har lavet kraftige lygter i aluminium i over 30 år. Deres nyeste lygte bruger en kraftig lysdiode, i stedet for en skrøbelig pære. En lysdiode bruger mindre strøm end en traditionel pære, så Maglite XL200 er drevet af kun 3 AAA batterier. Det betyder at lygten er kompakt og let, men stadig giver MEGET mere lys end min gamle 2D Maglite!Lysdioden sidder i bunden af en dyb blank parabol, som gør at lyset bliver kastet ud en samlet stråle, og laver en fin stor lyskegle, der har en kraftig spot i midten, og som glider ud i en bredere, svagere lys kegle. En lys profil der er meget brugbar hvis man f.eks. er ude at gå i mørket.Man tænder og slukker lygten med en elektronisk kontakt i enden af lygten. Det er ikke bare en simpel mekanisk kontakt, men en elektronisk kontakt der er sidder på styre-elektronikken inden i lygten. Lygten har nemlig 5 forskellige funktioner!Et kort tryk tænder lygten. Og her kommer den unikke funktion! Når lygten er slukket, og man trykker ind på kontakten, og ikke slipper, så kan man justere lysstyrken ved at dreje lygten om sig selv! Der sidder simpelt hen en måler i lygten, der kan måle om man flytter rundt på lygten! Det har jeg aldrig set i en lygte før, og det virker ret godt! Trykker man to gange får man en blinke indstilling, og også her kan man undlade at slippe på det sidste tryk, og bestemme tiden mellem hvert blink ved at rotere hele lygten i luften. Og det smarte er at indstillingen af lysstyrken gælder for alle funktionerne, så man har 100% kontrol over hvad man ønsker lygten skal gøre. Trykker man 3 gange går lygten i "natlampe" indstilling, som betyder at når lampen ikke bevæges, så skruer den selv ned på laveste blus, for at skrue op til den indstillede lysstyrke ved mindste bevægelse (dog mindst 50% af fuld lysstyrke, af en eller anden grund) Trykker man 4 gange kommer man til signalerings indstilling, her kan man signalere (blinke) med lygten ved at dreje den i luften, så tænder og slukker lyset. Trykker man 5 gange morser lygten automatisk SOS.

Man kan selvfølgelig også skrue lygtehovedet af (som på alle de andre Maglites) og få en "væg af spredt lys", direkte fra lysdioden hvis man f.eks. skal lyse et telt op.De 3 AAA batterier skal man sætte i en batteriholder, som man så sætter ind i lygten.Alle samlingerne i lygten er sikret med en pakning, så man kan bruge den i regnvejr uden problemer. Det kan dog anbefales lige at smøre pakningerne med lidt fedt, da de er helt tørre når man får lygten. Lidt fedt gør at lygten bliver endnu mere vandskyende.

Der er også en sidste feature i lygten, en transportsikring. En indstilling der gør at lygten ikke tænder ved at uheld mens den ligger i tasken/handskerummet/lommen. Når lygten er slukket, kan man pege den lodret op, holde knappen inde og dreje den ned mod jorden, og slippe knappen. Nu tænder lygten ikke igen, før man udfører samme bevægelse.Sammenlignet med min gamle 2D Maglite, ser man virkeligt at det er en kompakt lygte, lige til at have i lommenJeg syntes det er genialt med en bevægelsesføler i en lygte, det giver en masse nye muligheder for funktioner i lygten. Og så lyser Maglite XL200 kraftigt, den er opgivet til 172 lumens, og det er en del i en så kompakt lygte!Maglite XL200 er venligst sponseret af www.lygteshop.dk , der har et stort udvalg af kvalitetslygter til et hvert formål.


Onsdag d. 8 februar 2012 af: Lars Olsen

Del denne historie på facebook

Der er ikke tilføjet nogen kommentarer.
Du skal være logget ind for at skrive kommentarer.
Log ind Tilmelding
Tip en ven:

Modtagers e-mail: Din e-mail:

Besked: