Din email adresse:
Hvor sætter du dit kryds ved næste valg?
Socialdemokraterne
Radikale Venstre
Det Konservative Folkeparti
SF - Socialistisk Folkeparti
Kristendemokraterne
Dansk Folkeparti
Venstre
Liberal Alliance
Enhedslisten
Ved ikke
3838 har stemt.

Skab den rigtige stemning i dit hjem med lys


Kategori: Gadgets

Philips LivingAmbiance koncept er lækre lamper, med mindst lige så lækre fjernbetjeninger og funktioner!
Philips har skabt et koncept de kalder LivingAmbiance, som oversat bliver i retning af levende stemning. Det er en super smart måde at få spændende og afvekslende belysning i dit hjem. Konceptet består af en lang række lamper, der har det til fælles at de styres med en fjernbetjening, så man kan sidde i sofaen, og dæmpe belysningen når der skal ses film, skrue op når avisen skal læses, og vælges farve for at skabe stemning.

Jeg har prøvet deres LivingColor Cone lampe som kan lave alverdens farver, og deres sæt der hedder LivingWhites, der består af to 20 watt sparepærer der styres med den medfølgende fjernbetjening.

LivingWhites sættet er super smart hvis man har nogle lamper i stuen i forvejen der bruger en pære med E27 fatning (den "store" standard fatning) Så er det bare at skifte pærene ud med Living Whites, og så har man lamper med lysdæmper.

Fjernbetjeningen styrer pærerne ved hjælp af radiosignaler, så man skal altså ikke pege på lamperne for at styre dem. Knapperne på fjernbetjeningen er touch-knapper, så der er ikke noget der klikker når man trykker, til gengæld lyser mange af knapper når man har rørt dem, og der kommer også en kort lydsignal.Fjernbetjeningen bliver drevet af 3 AAA batterier.Fjernbetjeningen kan styre op til 50 pærer på en gang! Man kan også vælge at styre en ad gangen. Det vælger man med højre/venstre pilene. Den valgte lampe vil blinke kortvarigt. Man tænder og slukker med I og O knapperne. Man vælger lysstyrken ved at lade en finger glider rundt på ringen, med uret for at skrue op, mod uret for at skrue ned. De tre nederste knapper bruger man til at gemme og genkalde sine egne indstillinger. Man kan f.eks. indstille sine lamper så det passer til når man ser TV, og gemme det på indstilling 1 ved at røre knappen i nogle få sekunder, så kommer der et lydsignal der indikerer at indstillingen er gemt. Så kan man f.eks. have en indstilling til når man læser på knap 2 og noget tredje på knap 3. Så skal man blot berøre den indstilling man vil bruge kortvarigt, så indstiller alle sine lamper sig. Det er rigtig smart!
Man kan supplere med flere LivingWhites pærer, der kan købes separat. En anden snedig ting er at når man trykker på "sluk" så skruer lyset ned på minimum, og venter nogle sekunder med at slukke helt, så man kan nå ud af stuen uden at gå ind i noget i mørket. Vil man have det slukket med det samme trykker man bare to gange på "sluk" knappen. Der er tænkt over tingene da konceptet blev udviklet!

LivingColor Cone er en lampe der kan vise alverdens farver (og hvid), og er baseret på lysdioder så den har lavt strømforbrug og brænder ikke ud i mange, mange år under normalt brug. Den er designet til at lyse op på væggen, og farve den med lyset. Har man lyse vægge er der dog så meget lysstyrke på den højeste indstilling at genskæret sagtens kan være med til at lyse rummet op!

Den er rigtig flot designet, og passer ind stilen i mange moderne stuer. Den jeg har prøvet er lavet som en kegle i klar acryl, med en hvid indsats hvor lysdioderne og elektronikken sidder. Den findes også i andre farver. Den bruger kun 15 watt ved fuld styrke. Og når den står og lyser mod en væg, så er den designet så man næsten ikke kan se ledningen.Den bliver styret af en fjernbetjening i samme stil som LivingWhites, dog med et par ekstra knapper.Her styrer man farven ved at pege på en farve på det kulørte bånd. Hvis man vil fin-justere farven, holder man fingeren nede og drejer den ene eller den anden vej rundt, så skifter farven langsomt og man slipper når man har den ønskede tone. Til venstre er der to knapper der bestemmer farvemætningen (hvor meget hvidt der skal være i lyset), og skruer man den helt ned, får man hvidt lys. Til højre er der to knapper der styrer lysstyrken. I bunden er der tre knapper til personlige indstillinger som virker på samme måde som på LivingWhites.
Jeg er blevet rigtig glad for LivingColor Cone, det er nemt at sætte den til dæmpet hvidt lys når man ser TV, og kraftigere når man skal bruge det, og når man vil have lidt kulør på væggen, vælger man det nemt med den lækre fjernbetjening.Hele LivingAmbiance konceptet spiller sammen, så man kan f.eks. indstille LivingColors fjernbetjeningen til også at kunne styre LivingWhites, så man kan nøjes med at have en fjernbetjening liggende fremme. Man kan også indstille flere fjernbetjeninger til at styre de samme lamper, så der er masser af muligheder med systemet. Og så er det rigtigt lækkert at betjene! Fjernbetjeningerne er lækkert designede, og virker rigtigt godt og reagerer med det samme man trykker på en knap. Og så er jeg helt vild med designet på LivingColor Cone :-) Two thumbs up til LivingAmbiance fra Philips!

Lamperne kan bl.a. købes hos EL-salg og Lysmesteren

De vejledende priser er:

LivingColor Cone ca. 1399 kr

LivingWhites ca. 799 kr

Se mere på www.philips.dk


Fredag d. 30 december 2011 af: Lars Olsen

Del denne historie på facebook

Der er ikke tilføjet nogen kommentarer.
Du skal være logget ind for at skrive kommentarer.
Log ind Tilmelding
Tip en ven:

Modtagers e-mail: Din e-mail:

Besked: