Din email adresse:
Hvor sætter du dit kryds ved næste valg?
Socialdemokraterne
Radikale Venstre
Det Konservative Folkeparti
SF - Socialistisk Folkeparti
Kristendemokraterne
Dansk Folkeparti
Venstre
Liberal Alliance
Enhedslisten
Ved ikke
3839 har stemt.

Racerbanen er blevet voksen!


Kategori: Gadgets

Med SCX Digital kan man man overhale, tanke, og køre 6 biler på banen!
Vi kender allesammen de gamle racerbaner hvor der var to biler der kørte i hver sin rille på banen, rundt og rundt... Nu er der kommet digitale racerbaner, og det giver helt nye muligheder!

Jeg har prøvet en af mærket SCX Digital. I SCX Digital systemet er det muligt at køre op til 6 biler samtidigt, på de samme spor! Det kan man fordi at der sidder en chip i hver bil, som får besked om hvor meget du trykker på speederen fra kontrolpulten. Banen jeg har prøvet er et startsæt fra www.digital-racing.dk . Sættet indholder 3 biler, en pitlane (mere om den senere) og i alt 6,2 meter bane, inkl 3 overhalingsspor.Bilerne har mange flotte detaljer, og kan køre ret hurtigt, så hvis man bare trykker speederen i bund, er man sikker på at flyve af banen i det første sving!Bilerne får strøm (og kommunikation) fra to metalskinner i banen og følger en rille rundt, som normale racerbaner.
Kontakten mellem bil og bane bliver klaret med to dobbelte kobberbørster, der sidder på en plade der kan dreje, så det er muligt at lave kontrollerede udskridninger i svingene, uden at miste strømmen.Håndspeederen ligger godt i hånden, og har en trykknap ved tommelfingeren, der har flere funktioner når man kører ræs.

I startsættet er der 3 overhalingsbaner, som gør at du kan skifte bane ved at holde knappen nede på speederen, når man kommer igennem overhalingsbanen. Selve overhalingsbanen er mekanisk, og virker ved at der kommer en pind ud under bilen når man trykker på knappen. Pinden fanger så en rille i skifteskinnen, som gør at bilen skifter bane. Simpelt system, der bare virker! Det er samtidig det eneste system hvor antallet af skifteskinner IKKE påvirker bilens hastighed, idet andre systemer er elektrisk styret og dermed bruger strøm! Her kan du tilslutte et ubegrænset antal skifteskinner.Selve banen er lavet i fleksibelt plastik, og klikker nemt sammen når man sætter den op. Og den sidder rigtigt godt sammen, så der kommer ikke sprækker i banen under ræset. I kurverne er der flotte curbs og barrierer så man begrænser hvor langt bilen kan flyve, hvis man er for ivrig med speederen ;-)Selve hjertet i startsættet er Pitboxen. Der er Pitbox der styrer ræset, det er her man kan aflæse hvor mange omgange man har kørt (eller hvor mange der er tilbage, afhængig af hvordan man har startet løbet). Man kan også sætte fartbegrænsning for de enkelte biler, så nybegyndere ikke kører af banen så ofte. Det er også på Pitboxen man vælger om der skal være lys på bilerne :-)På Pitboxen sidder der også et lysskilt, der viser hvor meget fuel der er ombord på hver bil. Man skal nemlig ind og tanke op ind i mellem under et løb. Bilerne bruger fuel når man kører rundt, til gengæld kører de hurtigere og hurtigere, for at simulere tanken i dem bliver lettere. Kommer man ned på et kritisk niveau, begynder bilen at miste fart og "hakker" i det, for til sidst at gå helt i stå. Samtidig er det muligt at indstille tankkapaciteten så det passer til banens størrelse. Uden denne funktion ville du måske skulle tanke for hver 3. eller 4. omgang på meget store baner. Alt sammen med til at give model ræset et strejf af realisme :-)

For at tanke op, skal man køre ind i pitlane, og stoppe op, trykke på knappen på speederen (for at "åbne tankdækslet"), trykker speederen i bund (for at tanke) når man har fået nok fuel, trykker man på knappen igen (for at "lukke tankdækslet") og så kan man køre ud på banen igen. Der er fartbegrænsning i pitten, så kører man for hurtigt, får man ikke lov til at tanke, til gengæld holder du stille i et sekund som straf.
Desuden er det muligt at justere mængden af brændstof hver bil starter med, og bremsekraft på hver enkelt bil, for at tilpasse bilen til den enkelte kører.Med overhalinger, mange biler på banen af gangen, og pit-strategi, så er det en racerbane der er mange timers sjov i!

Man kan udbygge startsættet næsten i det uendelige! Man kan tilkøbe en masse ekstraudstyr, som f.eks. et chronometer der viser omgangstider for hver bil, omgangstæller der gør det nemt for kørerne at se hvor mange omgange de har kørt. Og både fuel-skiltet, chronometer og omgangstæller kan udvides til 6 biler. Man kan også købe en "Safety Car" som er en bil der kører af sig selv når de andre biler kører, og skifter bane tilfældigt, så man har en kørende forhindring i løbet. Og så er der en masse skinner man købe, og bygge avancerede baner. Man kan få hævede kurver, sving-overhalingsspor, broer og en masse andet. Endelig kan man få den ultimative oplevelse ved at tilslutte banen til sin computer vha. et specielt program, og få vist alle informationerne på skærmen samtidig med at banen genererer den rigtige racerbil lyd svarende til bilernes omgangstider! Så har man pladsen, kan man få sig en ret ultimativ racerbane :-)

Se startsættene og alt det andet SCX Digital udstyr hos www.digital-racing.dk


Lørdag d. 3 december 2011 af: Lars Olsen

Del denne historie på facebook

Der er ikke tilføjet nogen kommentarer.
Du skal være logget ind for at skrive kommentarer.
Log ind Tilmelding
Tip en ven:

Modtagers e-mail: Din e-mail:

Besked: