Din email adresse:
Hvor sætter du dit kryds ved næste valg?
Socialdemokraterne
Radikale Venstre
Det Konservative Folkeparti
SF - Socialistisk Folkeparti
Kristendemokraterne
Dansk Folkeparti
Venstre
Liberal Alliance
Enhedslisten
Ved ikke
3838 har stemt.

Undgå kolde fingre til vinter


Kategori: Gadgets

Når man skal ud i kulden, er det lækkert at kunne varme sine fingre med en håndvarmer. Jeg har prøvet de tre mest populære typer.
Vinter, frost, kolde fingre... det er bare ikke rart! Men hvis man er lidt forberedt og har en håndvarmer med i lommen, kan man varme sig på turen. Der findes tre populære typer, de kemiske der er genanvendelige, de kulbaserede, og de lighterbenzinbaserede.

Den kemiske

De kemiske er en blød forseglet plastpose, med en harmløs kemisk opløsning i, samt en metalskive. Jeg skal ikke gå ind i den kemiske virkemåde, men når man klikker med metalskiven i posen, starter en kemisk reaktion, der gør at væsken i posen krystalliserer og bliver dejlig varm.

Den bliver varm på få sekunder, og holder varmen i omkring 20 minutters tid. Nok til at få tøet de frosne fingre op. Når den er brugt, så kan man nulstille den ved at koge den i vand i 10 minutters tid. Så smelter krystallerne i posen igen, og når den er kølet ned, er den klar til brug igen.
Den er også temmelig sikker i brug, der er ingen ild involveret, og ej heller lugtgener fra den. Det er en varmer man kan give til sine børn efter kælketuren. Desværre er 20 minutter ikke så langt tid, hvis man f.eks. er på en længere tur, eller f.eks. er ude at fiske. Tilgengæld er prisen lav, kun 15 kroner stykket, når man køber 10 ad gangen.Disse varmere er venligst sponseret af www.sonos.dk


Den kulbaserede

Den kulbaserede er et varmebestandigt etui hvor man anbringer en glødende kulstang i, som så ulmer og varmer dejligt.Man tænder nemt kulstangen med en almindelig lighter, og puster lidt på den indtil der er omkring en glød på centimeter, så lægger man stangen i etuiet, og kommer etuiet i posen. Så er man sikker på at etuiet ikke kan gå op. Den varmer rigtigt godt, og en kulstang brænder i knap 5 timer! Der er en svag duft fra den, men ikke noget ubehageligt. Den giver en god kraftig varme, så man kan med fordel også tage den i inderlommen, så har man god varme under jakken. Da den er baseret på glødende kul, er det ikke noget man kan give til små børn, og man skal også lige passe lidt på når man tænder op i den, det giver lidt gnister når man puster på gløden. Men det er den af de tre varmere der giver kraftigst varme fra sig. Og så kan man købe et sæt på to varmere og en pakke med 12 ekstra kul for 125 kroner .

Kulvarmeren er venligst sponseret af www.effektlageret.dk


Den lighterbenzinbaserede

Den lighterbenzinbaserede model jeg har prøvet, kommer fra Zippo. Den bygger ikke på en åben flamme som man skulle tro når man snakker Zippo. Den virker derimod ved at der sidder en katalysator som bliver varm som følge af en kemisk reaktion med dampene fra benzinen og ilten i luften omkring os. Det betyder også at man kan "skrue ned" for varmen ved at reducere mængden af luft der kan komme til varmeren. Det gøres nemmest ved at lukke den medfølgende pose mere eller mindre. Skal man virkelig have varmen, kan man tage den ud af posen, så bliver den meget varm på få minutter.Man skal fylde lighterbenzin på, så den er mættet. Der medfølger et lille målebæger som man fylder med lighterbenzin, og så langsomt lader det suge ind i varmeren. Første gang man bruger den, anbefales det at fylde den op med dobbelt mængde benzin, så det gjorde jeg også.

Man starter reaktionen i katalysatoren ved at varme den godt op med en ligther, og så begynde katalysatoren af gløde svagt. Så er reaktionen i gang, og man sætter toppen på igen, og kommer varmeren i posen. Jeg blev overrasket over drifstiden på Zippo varmeren! Da den havde været i gang, og med god varme på, i 10 timer skulle jeg i seng. Jeg kom varmeren i posen, og lukkede den godt til og regnede med at den ville gå ud i løbet af natten. Næste morgen tog jeg varmeren ud af posen, og den var stadig varm! I alt så kørte den i 20 timer! Bagdelen er at den har en svag duft af benzin, og når den er i posen bliver den ikke helt så varm som den kulbaserede. Men tilgengæld er det lækkert at man justere hvor varm den skal være ved at begrænse luften til den. Katalysatoren er en sliddel som kan købes som reservedel, men Zippo skriver den kan tåle 60-70 tændinger.Zippovarmeren koster 179 kroner

Zippovarmeren er venligst sponseret af www.supersmoke.dk


Alle de tre varmere har sine fordele og ulemper, og valget af håndvarmer afhænger af hvor langt tid man skal bruge varmen, om den må afgive duft, og hvor meget varme man skal bruge. Jeg ved i hvert fald at jeg ikke kommer til at fryse fingrene til vinter :-)


Søndag d. 30 oktober 2011 af: Lars Olsen

Del denne historie på facebook

Der er ikke tilføjet nogen kommentarer.
Du skal være logget ind for at skrive kommentarer.
Log ind Tilmelding
Tip en ven:

Modtagers e-mail: Din e-mail:

Besked: