Din email adresse:
Hvor sætter du dit kryds ved næste valg?
Socialdemokraterne
Radikale Venstre
Det Konservative Folkeparti
SF - Socialistisk Folkeparti
Kristendemokraterne
Dansk Folkeparti
Venstre
Liberal Alliance
Enhedslisten
Ved ikke
3839 har stemt.

Bosch har lavet en ny lækker excentersliber


Kategori: Gadgets

Med Bosch Pex 400 AE går slibearbejdet som en leg!
Når man skal slibe, hvad enten der er lak af bordpladen, eller maling af haveskuret, så bliver man hurtigt træt i armene hvis man skal bruge en klods og sandpapir... Og den gammeldags rystepudser bider ikke rigtigt i gennem, og laver måske også grimme ridser. Så er en excentersliber løsningen! Dens runde slibeskive bevæger sig i små hurtige cirkler, mens den drejer langsomt rundt. Det betyder den ikke laver ridser, mens den stadig kan bide sig igennem både lak og maling.

Bosch nye excentersliber, Pex 400 AE, er en kraftig maskine der trods masser af power ikke støjer særlig meget.

Maskinen bliver leveret i en transportkuffert

Maskinen er kompakt, og er nem at håndtere.Bagerst på maskinen kan man se et støvfilter, som opsamler meget at slibestøvet under arbejdet. Det er dog ikke 100% effektivt, men det tager rigtigt meget af det. Husk dog stadig støvmaske hvis du sliber i lak eller maling!Når filteret er fyldt, kan man tage det af, åbne det og tømme det, og så er man klar til at arbejde videre.Maskinen suger støvet ind i filteret via nogle huller i slibesålen. Slibesålen har en velcro-overflade og slibepapiret har en "ulden" bagside, så man nemt kan sætte papiret på maskinen, og lige så nemt trække det af igen.For at maskinen skal kunne suge støvet op, skal man være præcis når man sætter slibepapiret på, så hullerne i papiret passer præcist over hullerne i slibesålen. For at gøre det nemmere har Bosch lagt et lille værktøj med i kufferten der hjælper med at få papiret præcist på.Man folder papiret rundt om guiden, så de to tappe stikker ud gennem to huller i papiretSå er det nemt at få papiret præcist på, når man bare får guidens to tappe til at passe ind i to huller i slibesålen.Og så er man klar til at starte arbejdetPEX 400 AE har en fartregulator, så man kan indstille maskinen til det materiale man sliber i. F.eks. er det vigtigt at maskinen ikke kører for stærkt når man sliber i maling eller lak, da det ellers kan brænde fast i slibepapiret, og så skal man skifte papir alt for ofte.
Lige under fartregulatoren sidder afbryderenDer sidder også et ekstra håndtag forrest på maskinen, der kan justeres så man får et behageligt greb om maskinen, og så man kan styre den præcist. Selvom det er en kraftig maskine, så er minimalt med vibrationer der bliver sendt op igennem håndtaget. Den er derfor behagelig at arbejde med, selv i langt tid.Bosch Pex 400 AE bliver leveret med 5 stykker slibepapir og et polérsæt, der består af en kraftig svamp og en blød pels-agtig skive som man kan bruge til f.eks. at give bilen voks, eller bordpladen olie.

Bosch Pex 400 AE er en effektiv og støjsvag excentersliber, og med filteret slipper man nok for 90% af slibestøvet. Den er behagelig at arbejde med, og har fået fast plads i min værktøjssamling :-)For mere info om Pex 400 AE, se www.bosch-do-it.dk .


Tirsdag d. 12 juli 2011 af: Lars Olsen

Del denne historie på facebook

Der er ikke tilføjet nogen kommentarer.
Du skal være logget ind for at skrive kommentarer.
Log ind Tilmelding
Tip en ven:

Modtagers e-mail: Din e-mail:

Besked: