Din email adresse:
Hvor sætter du dit kryds ved næste valg?
Socialdemokraterne
Radikale Venstre
Det Konservative Folkeparti
SF - Socialistisk Folkeparti
Kristendemokraterne
Dansk Folkeparti
Venstre
Liberal Alliance
Enhedslisten
Ved ikke
3838 har stemt.

Svensk kvalitets outdoor grej


Kategori: Mellem mænd

Light My Fire laver praktisk grej til turene i naturen.
Light my fire er et svensk firma der laver outdoor grej, i høj kvalitet, der er praktisk og gennemtænkt. Jeg har prøvet noget af deres grej, og er blevet rigtigt glad for det.

Hvis man er ude i naturen, så skal man jo have noget at spise på et tidspunkt. Og skal det være varm mad skal man bruge ild. Hvis man skal være sikker på at tænde et bål, selvom man måske er røget ind i en voldsom regnbyge som har opblødt ens tændstikker eller lighter, så kan man stole på et FireSteel for at lave ild, selv når det er vådt. Light My Fire's Firesteel 2.0 army, er en kraftig stang af en metal legering der laver voldsomt varme gnister når man skraber det med den medfølgende skraber i hårdt metal.Skraberen og Firesteel sidder sammen med en snor, så man altid har begge dele samlet.Man holder ganske simpelt godt fat i Firesteel, og skraber hårdt men ikke for hurtigt med skraberen, og så udløses en byge af meget varme gnister, der kan antænde det valgte optændingsmateriale. Selvom den er våd, laver den stadig en byge varme gnister når man skraber!

Som en smart detalje er der indbygget en fløjte i skraberen, så man kan tilkalde hjælp hvis det er nødvendigt.Skal man lave bål, skal man starte med noget letantændeligt optændingsmateriale. Her har Light My Fire fundet noget de kalder TinderSticks, som er tørrede pinde fra et mexikansk fyrretræ der indeholder store mængder harpiks. Så når det er tændt, brænder det varmt og længe. Ideelt til at starte et bål med. Og fordi der er så meget harpiks i, så suger de ikke vand, og kan bruges selvom de lige har været en tur i regnvejr. Og så er det uden kemikalier, helt naturligt!
Skal man bruge dem med Firesteel, så tager man sin kniv og skraber fine spåner af TinderSticks, og samle dem og skrabe
nogle varme gnister fra Firesteel ned i dem. Når de så brænder, kommer man nogle tynde kviste på, og når de brænder, kommer man lidt tykkere kviste på, og til sidst har man et knitrende lejrbål :-) Jeg fik antændt mine TinderStick spåner med 5-6 forsøg med firesteel.

En firefork... hvad er det for noget, tænkte jeg. Men det er faktisk en ret snedig ting af have med i oppakningen hvis man laver bål.Når man pakker den ud af æsken, er det svært at gætte hvad den skal bruges til...Tager man beskyttelseshætten af, bliver man umiddelbart ikke klogere...Men klemmer man den sammen, og skubber den ned over en pind, så giver det hele mening ;-)Så har man en pind med en gaffel for enden, hvor man kan sætte sin pølse, sine marshmellows eller andet på, og riste det over bålet, uden at være nervøs for om der skulle være skidt på den pind man har fundet. Smart tænkt!

Når maden er lavet, så skal den jo spises. Her har Light My Fire lavet et MealKit, som er en kompakt æske med låg.Når man åbner den, så er det faktisk et komplet spisesæt.Det indeholder:

Et drikkekrus med låg, så man ikke spilder kaffen, og der flyver heller ikke småkryb ned i denEn lille vandtæt beholder med låg, til te-brevene, kaffen, eller andet man vil holde tørt på turenEt skærebræt, der også er en si hvis man skal hælde vand fra gryden man laver maden iEn Spork, som er en Light My Fire opfindelse, der kombinerer ske, gaffel og kniv i én!Og så kan man selvfølgelig bruge både låg og underdel af Mealkit som tallerken. En dejlig kompakt enhed, der ikke fylder meget i rygsækken, og som kan gå i opvaskemaskinen når man kommer hjem.
Skal maden være lidt spændende, så er det rart at have lidt krydderier med på tur, og de skal jo helst holdes tørre, og ikke drysse ud i rygsækken. Light My Fire har lavet en lille krydderiboks, med tre rum, der både er vandtæt og som kan flyde.Den bliver holdt vandtæt af en gummipakning og det stramme låg. Det er en lille kompakt og praktisk æske.Skal man være helt sikker på at ens Mealkit ikke går op i rygsækken, eller mangler man plads til at bære det inde i rygsækken, har Light My Fire lavet en elastik med en hægte, der både holder Mealkit sikkert lukket, og som gør at man kan sætte det fast uden på rygsækken.Jeg er meget imponeret over svenske Light My Fire's produkter. De holder hvad de lover, og virker rigtigt gennemtænkte. Light My Fire's produkter kan købes i mange outdoor butikker, f.eks. Spejdersport , 55 Grader Nord og Friluftsland ..


Onsdag d. 15 juni 2011 af: Lars Olsen

Del denne historie på facebook

Der er ikke tilføjet nogen kommentarer.
Du skal være logget ind for at skrive kommentarer.
Log ind Tilmelding
Tip en ven:

Modtagers e-mail: Din e-mail:

Besked: