Din email adresse:
Hvor sætter du dit kryds ved næste valg?
Socialdemokraterne
Radikale Venstre
Det Konservative Folkeparti
SF - Socialistisk Folkeparti
Kristendemokraterne
Dansk Folkeparti
Venstre
Liberal Alliance
Enhedslisten
Ved ikke
3843 har stemt.

Lille lysspreder


Kategori: Gadgets

Zebralight H51f er en unik lysdiodelygte
Jeg har før skrevet om lygter i alle mulige afskygninger, men H51f fra Zebralight skiller sig alligevel ud fra mængden. For det første, så er lygtehovedet vinklet 90 grader i forhold til normale lygter.Og for det andet, så er frontglasset slebet mat på indersiden, så den kaster ikke en lyskegle som almindelige lygter, men spreder lyset så det oplyser et stort område tæt på lygten.Man tænder og slukker lygten med en trykknap på toppen af denDen har 6 forskellige lysindstillinger. Et kort tryk starter lygten på fuldt blus, et lidt længere tryk starter den på laveste blus. Skal man skifte mellem de forskellige indstillinger så holder man knappen nede, og slipper når den enten er på lav, medium eller høj. Lav, medium og høj, har hver deres egen indstilling for høj eller lav, og den vælger man ved at dobbeltklikke på knappen. Det lyder indviklet, men når man bruger den, virker det helt naturligt. Og rigtigt smart at man nemt kan tænde lygten enten på lavt blus, eller fuldt blus.På højeste indstilling lyser den med 190 lumen, på laveste indstilling med blot 0,2 lumen. Men da den ikke kaster lyset i en samlet stråle kan det ikke sammenlignes med f.eks. en Maglite. Fordelen ved at den spreder lyset så meget som den gør, er man kan lyse et meget større område op på kortere afstand. Jeg har taget to billeder der kan demonstrere det. De er taget i et helt mørkt rum, med samme afstand til lygte og kamera, og med samme kamera indstilling. Lygten jeg sammenligner med er en Fenix L1D .
Som man ser så oplyser H51f hele bogen, og væggen bagved, hvor den almindelige lygte lyser en kraftig spot op i midten. H51f er derfor bedre til orientere sig med i mørket, man ser mere af sine omgivelser. Men bagdelen er at den ikke kan lyse ting op der er langt væk. Men så har man jo bare en lygte mere på sig til det ;-)

H51f bliver drevet af et enkelt AA batteri, og er kompakt og lavet i kraftigt aluminium.Man indsætter batteriet ved at skrue dækslet af i bunden. Der sidder en gummipakning, som holder vandet ude af batterirummet, hele lygten er faktisk vandtæt ned til 2 meter i 30 minutter!Den bliver leveret med at pandebånd, så den kan bruges som pandelygte. Og det er den ret god til, med den brede lyskegle, og lave vægt.Den bliver leveret med pandebåndet, en ekstra pandebåndsholder i selvlysende gummi, ekstra pakning og en clip så man kan have lygten siddende sikkert i lommen.Jeg syntes det er en rigtigt kompakt og meget brugbar lygte, specielt når man går i mørke og bruger den. Man får ikke "tunnelsyn" som man kan gøre med mange andre lygter der kaster en smal lyskegle. Og det er smart at den er vinklet, så den kan bruges som pandelampe, eller sidde sikkert i en lomme og lyse.Zebralight H51f kan købes hos www.flashlightshop.de , som har et kæmpe udvalg af lygter! Og da de bor i tyskland, skal vi ikke spekulere på told og moms når vi bestiller :-)


Mandag d. 23 maj 2011 af: Lars Olsen

Del denne historie på facebook

Der er ikke tilføjet nogen kommentarer.
Du skal være logget ind for at skrive kommentarer.
Log ind Tilmelding
Tip en ven:

Modtagers e-mail: Din e-mail:

Besked: