Din email adresse:
Hvor sætter du dit kryds ved næste valg?
Socialdemokraterne
Radikale Venstre
Det Konservative Folkeparti
SF - Socialistisk Folkeparti
Kristendemokraterne
Dansk Folkeparti
Venstre
Liberal Alliance
Enhedslisten
Ved ikke
3839 har stemt.

Tysk kvalitetsøl, med røg!


Kategori: Mad og drikke

Schlenkerla bryggeriet laver forskellige autentiske tyske øl med røg i
Schlenkerla er et bryggeri der ligger i den tyske by Bamberg. Bamberg er kendt for deres mange bryggerier, tilbage i 1820 var der 65 bryggerier i byen, et tal der desværre er faldet til 9 i 2007.
Schlenkerla blev grundlagt i 1405, og er især kendt for deres Aecht Schlenkerla Rauchbier, en øl der (som traditionen byder) er brygget efter det gamle Reinheitsgebot der betyder at øllet kun må laves af vand, malt, humle og gær. Men malten i Aecht Schlenkerla Rauchbier er røget over bøgetræ, som giver den færdige øl en dejlig røget smag og duft. De brygger også andre øl end Aecht Schlenkerla Rauchbier. Bl. a. en røget hvedeøl hvor halvdelen af malten er hvedemalt, og den anden halvdel er den røgede bygmalt der også bliver brugt i deres Rauchbier. Og så laver de den ikke-røget Helles Lager, en klassisk lys tysk øl. Den har dog en snert af røg, da den bliver lavet på samme anlæg som de andre øl.

Udover de tre øl, har de også nogle sæson-øl der ikke er tilgængelig hele året, en Urbock og en Eiche som begge er noget kraftigere øltyper. Jeg har fået muligheden for at smage de tre øl i standard sortimentet.

Helles Schlenkerla Lager
En frisk og sprudlende lys øl, med en sprød smag af malt og humle. God tørstslukker, med en smule humlebid, og ren eftersmag, hvor man lige kan ane lidt røg.

Aecht Schlenkerla Rauchbier
Her er røgbomben! Den er mørk, næsten rød i glasset, og den dufter af røgede pølser og malt. Den smager måske lidt mindre røget end duften lægger op til, men den er rigtig god! Med en røget smag, hen ad røget skinke, med noter af karamel, maltbolcher og en mild humle. Eftersmagen klinger ud i en mild humlebitterhed, og røg.

Aecht Schlenkerla Rauchbier Weizen
Her er min favorit! Den er mørk og uklar i glasset, dufter dejligt af røg og lidt syrligt fra hvedemalten, og en smule parfumeret. Den smager lækkert af røg, som får godt modspil i hveden der giver en frisk og let syrlig smag. Den smager som en grillfest på en varm sommerdag :-)Schlenkerla bliver importeret til Danmark af www.beer-import.dk og der kan man finde en liste over salgssteder. Man kan også købe øllet direkte fra bryggeriet i deres webshop på www.Schlenkerla-Shop.de

For mere info om bryggeriet og dets øl så har de en ret uddybende side her www.Schlenkerla.de


Mandag d. 4 april 2011 af: Lars Olsen

Del denne historie på facebook

Der er ikke tilføjet nogen kommentarer.
Du skal være logget ind for at skrive kommentarer.
Log ind Tilmelding
Tip en ven:

Modtagers e-mail: Din e-mail:

Besked: