Din email adresse:
Hvor sætter du dit kryds ved næste valg?
Socialdemokraterne
Radikale Venstre
Det Konservative Folkeparti
SF - Socialistisk Folkeparti
Kristendemokraterne
Dansk Folkeparti
Venstre
Liberal Alliance
Enhedslisten
Ved ikke
3687 har stemt.

Mikkeller bar, ølbar for kendere


Kategori: Mad og drikke

På Mikkeller bar får du et af Københavns største udvalg i kvalitetsøl




Mikkeller er navnet på et af Danmarks bedste bryggerier, der konstant søger at lave øl uden kompromisser. Mikkeller har vundet danske ølentusiasters årlige udmærkelse som Danmarks bedste bryggeri 3 gange. Mikkeller er et enkeltmandsbryggeri, der består af Mikkel Borg Bjergsø, ejer ikke noget kommercielt brygudstyr, men rejser rundt i verden og lejer sig ind på andre bryggeriers udstyr.

I 2010 solgte Mikkeller 400.000 liter øl! Det største marked er USA, der efter kommer Sverige. Danmark aftager kun ca 10% af øllet. Så det er noget af en dansk succes historie :-)

5. maj 2010 åbnede Mikkeller Bar I viktoriagade i København V. Målet med baren var at servere både Mikkellers øl, samt eksklusivt øl fra andre bryggerier rundt om i verden. I den hyggelige kælderbar har de 20 fadølshaner hvor de 10 er dedikeret til Mikkellers øl, og så er der 5 tema-haner hvor der altid er en hane med øl fra USA, en med øl fra Skandinavien, en med øl fra det belgiske brygger De Dolle, en hane med den vildt gærede øltype Lambic, og en med den specielle ølstil der hedder Sour Ale.



På Mikkellers haner finder man altid en Vesterbro Pilsner, og en Vesterbro Wit, begge øl der er brygget speciel til baren, og som ikke kan findes andre steder.
Udover de 20 haner, så har de et enormt ølkort med flaskeøl, de har cirka 250 forskellige på lager!








Mikkel har det overordnede ansvar for baren, men har overdraget den daglige ledelse til barchef Jannik Sahlholdt som Bossman fik en god snak med da vi var inde at besøge baren. Han fortæller blandt andet at barpersonalet skal vide noget om øllet de serverer, så de kan rådgive kunderne på den bedste måde, dog uden at de skal være "øl-snobber", de sætter pris på en rolig og afslappet personlighed blandt personalet. De holder noget de kalder tenderschool en gang om måneden for de ansatte så de alle ved noget om deres store ølsortiment. Min personlige oplevelse af betjeningen var at den både var professionel, og stadig med et glimt i øjet, noget der bidrager til den gode atmosfære vi oplevede på baren.

Baren er ikke kæmpe stor, derfor har de fravalgt servering ved bordene, folk må selv op til bardisken og hente deres øl, det gør også at man lige kan få svar på evt. spørgsmål til øllet inden man bestiller.
Da de har åbent en stor del af tiden (15-24 søn-ons, 14-02 tors-fre og 12-02 lør) afholder de ikke lukkede ølsmagninger i baren, men man kan dog kontakte dem ang. en ølsmagning ude i byen, man skal så selv have lokale, og der skal være mindst 20 tilmeldte, så finder de ud af noget.

De holder også forskellige åbne events på baren, f.eks. har de afholdt "Black Sensation" hvor der var stout, porter og mørkt øl på alle haner. De har også nogle gange besøg af bryggere fra andre lande. De planlægger også en single-hop smagningen, hvor man kan smage alle de 18 single-hop øl Mikkeller vil lave. Mikkellers single-hop koncept er 18 øl hvor malt-opskriften er den samme, og der kun er en type humle i hver øl. Så har man mulighed for at smage humlens store indflydelse på det færdige øl. For dato for denne event så kan jeg anbefale at man holder øje med Mikkeller Bar's hjemmeside .

Vi fik selvfølgelig også mulighed for at smage noget af det gode Mikkeller øl på baren :-)

Vesterbro Pilsner
En pilsner med et godt bid fra humlen. Der er langt fra den kedelige grønne, til denne pilsner ;-) Den har en god blomsterduft, er lidt frugtagtigt og rundet af med en god humlebitterhed

Koppi kaffe IPA

Den er brygget som en IPA med masser af amerikansk humle, og så er den afslutningsvis toppet op med friskbrygget let ristet etiopisk gourmetkaffe, fra det svenske kafferisteri Koppi. Den dufter helt fantastisk af friskkværnet kaffe, og smager godt, med den bitre humles modspil mod den sødlige kaffesmag.

Beer Geeks Bacon

Beer Geeks Bacon er en røget kaffestout med havre. Vi fik smagt det nye batch af Beer Geeks Bacon, hvor Mikkel har skruet noget op for røgsmagen, og det klæder den rigtigt godt! En fyldig, sort øl, med masser af smag af kaffe, brændte noter af karamel, en god mundfylde, og så en god portion røgsmag. En fantastisk stout!

Yeast Series: Hefewiezen

Hefeweizen er en hvedeøl efter amerikansk forbillede, med masser af humle, og smag. Den dufter af citrus, smager frisk og frugtaftigt og læskende. Det kom lidt bag på os at den var på 8%! Thumbs up!

Spontanale

Dette er en øltype der hedder Gueuze, som lidt firkantet sagt er øl hvor man ikke selv tilsætter gær, men lader gærsporer (og andet godt) fra luften sætte sig i øllet og starte en fermentation op. Spontanale er syrlig og forfriskende med en meget udpræget grape eftersmag. Hvis man er til ølstilen (som undertegnede er) er det en rigtig lækker øl.

Big Worst

Dette er en Barley wine, på 18 %! Den dufter sødt, af frugt og karamel. Den høje alkohol procent varmer i munden, og den er ret sød, mest som en dessert i et glas. Lidt hen ad sød sherry.

Devine Rebel, Mortlach reserve 2008

Denne øl er brygget i samarbejde med det skotske Brewdog bryggeri. Denne øl var helt klart en af vores største oplevelser! Vi udbrød i munden på hinanden: "Kæft, den er god!". Det er igen en barley wine, denne gang på 12,5%, som har ligget på brugte whiskytønder i næsten to år, Det giver en dejlig kompleks, dog harmonisk øl, hvor man fornemmer maltsmagen, den bitre humle, whiskysmagen, og smagen af egetræet. Den har en enormt lang, blød og sød og krydret eftersmag. Meget lækker :-)

Cherry Alive

Dette er en sour-ale, altså en øl der er brygget til at være sur/syrlig. Den har så været lagret på egetræsfade med sure kirsebær. Det giver en dejlig syrlig øl, med en dejlig duft af egetræ og frugtsyre fra kirsebærene. Den har en flot rødlig farve i glasset. Meget forfriskende, og lækker.

Black, Cognac edition

Til sidst delte vi en flaske Black, cognac edition med Jannik. Black er en imperial stout på 17,5% som jeg har skrevet om før HER Denne gang har Mikkel lagret den i 3 måneder på brugte cognac fade, som giver et lækkert pift til en ellers fantastisk øl. Den smager brændt, fyldig, stærkt, let bitter, med en enorm eftersmag! Cognac smagen passer super godt til en øl af denne kaliber. God afslutning på et godt besøg på Mikkeller Bar.


Som man lidt kan se på de ovenstående øl, er det kraftige, ofte stærke øl der er på programmet på Mikkeller Bar. Jeg hørte en pige sige til sine veninder der var gået ind på baren: "Det er ikke et sted man kyler øllene ned!" Og det er meget sigende, for jeg fik indtrykket af at Mikkeller bar er for folk der sætter pris på kvalitet, og kan sidde og bruge tid på at nyde et godt glas øl mens snakken går på tværs af bordene.

Se mere om baren på Mikkellers hjemmeside

- Jeg skal i hvert fald derind igen :-)


Onsdag d. 26 januar 2011 af: Lars Olsen

Del denne historie på facebook

Der er ikke tilføjet nogen kommentarer.
Du skal være logget ind for at skrive kommentarer.
Log ind Tilmelding
Tip en ven:

Modtagers e-mail: Din e-mail:

Besked: