Din email adresse:
Hvor sætter du dit kryds ved næste valg?
Socialdemokraterne
Radikale Venstre
Det Konservative Folkeparti
SF - Socialistisk Folkeparti
Kristendemokraterne
Dansk Folkeparti
Venstre
Liberal Alliance
Enhedslisten
Ved ikke
3839 har stemt.

Lav din egen lækre is


Kategori: Mad og drikke

Den nemmeste måde at lave sin egen lækre, bløde is, er med en fornuftig ismaskine.
Med en rigtig ismaskine, er det nemt at lave sin egen is, med præcis den smag man har lyst til. Der findes to typer ismaskiner. De billige der er baseret på at man fryser skålen ned i 24 timer inden man laver is, og så kan man kun lave en enkelt portion i døgnet. De dyre maskiner der har indbygget kompressor og som selv laver kulden, og som er klar til at lave is så snart du sætter den i stikkontakten, og som kan lave lige så mange portioner i træk som har lyst til.

Jeg har prøvet en ismaskine med kompressor, fra www.lagondola.it . Det er en maskine der hedder Gelatiera Simac 5000 og som kan lave op til 1,2 liter is ad gangen.Den fryser isen ned, samtidigt med at der bliver konstant omrørt i ismassen, så man undgår at der kommer iskrystaller i den færdige is.


Den har en udtagelig skål i stål, og skål, låg og pisker kan gå i opvaskemaskinen så rengøringen er supernem.

Man blander sin ismasse efter en af den mange opskrifter der findes på is, eller sorbet, og kommer ismassen i skålen, sætter låget på, og starter maskinen. Så efter 25-35 minutter har man en tyk softice i maskinen, som man enten kan spise som den er, eller man kan fryse den hårdere i sin fryser.Maskinen har forskellige funktioner, man kan enten sætte den til at røre i ismassen, sætte den til at fryse ismassen, eller den som man bruger 99% af tiden, fryse ismassen mens der bliver rørt i den.Den specielle pisker sørger for at skrabe isen af siderne og bunden, og blande det rundt så ismassen fryser jævnt, og uden krystallisering.Der følger et opskriftshæfte med, og en plastik ske til at skrabe isen ud af skålen med.Jeg har lavet flere slags is i maskinen, og den gør det godt og hurtigt. Og det er rigtig skægt at forsøge sig med sine egne opskrifter. Jeg er selv i gang med at lave min egen opskrift på Piña Colada is :-)

www.lagondola.it har mange forskellig ismaskiner, til meget fornuftige priser, og fordi det er inden for EU, kommer der hverken moms eller told oven i priserne på siden.Mørk chokoladeis, lys chokoladeis og kokosis. Velbekomme! :-)


Fredag d. 6 august 2010 af: Lars Olsen

Del denne historie på facebook

Der er ikke tilføjet nogen kommentarer.
Du skal være logget ind for at skrive kommentarer.
Log ind Tilmelding
Tip en ven:

Modtagers e-mail: Din e-mail:

Besked: