Din email adresse:
Hvor sætter du dit kryds ved næste valg?
Socialdemokraterne
Radikale Venstre
Det Konservative Folkeparti
SF - Socialistisk Folkeparti
Kristendemokraterne
Dansk Folkeparti
Venstre
Liberal Alliance
Enhedslisten
Ved ikke
3838 har stemt.

Bosch har lavet en ny serie stiksave


Kategori: Mellem mænd

Bosch har udviklet tre nye kompakte stiksave specielt rettet mod brugernes behov og inddelt dem i de tre klasser: "Easy", "Universal" og "Expert" – akkurat som Bosch også har gjort med sine slagboremaskiner. Jeg har været prøvet topmodellen i deres Expert klasse, PST 1000 PEL.
PST 1000 PEL bliver leveret i en transportkasse fyldt med lækkert tilbehør, bl.a en pakke savklinger til træarbejde, et parallelanslag og en plastik-sål til maskinen så man ikke laver ridser når man saver i sarte materialer.

Maskinen er på 630 Watt, og har forstærket gearkasse og støbt sål, så den kan tåle at blive brugt ofte og længe.Den trinløse hastigheds-reguleringen kan både låses og begrænses, så man kan indstille hvor hurtigt den maksimalt må køre, og hvis man skal save et langt snit kan man låse hastigheds-regulatoren så man slipper for at holde den nede med fingeren. Rigtige smarte detaljer!I enden af maskinen sidder en tilslutning til en støvsuger, så man kan mindske støvgenerne mest muligt. Der medfølger et lille skjold af klar plast til at sætte omkring klingen, så man maksimerer effekten af støvudsugningen.Man kan også aktivere en blæsefunktion i maskinen, som blæser støvet væk fra skærelinien så den er nemmere at se. Igen, super smart detalje!
Blæseren bliver aktiveret med en knap, der sidder lige under indstillingen til pendulering.

Maskinen har 4 niveauer for pendulering. Indstillingen af pendulering bestemmer hvor meget klingen "spiser" for hver bevægelse. Stor pendulering betyder at man kommer hurtigt igennem sit snit, men i nogle materialer øger det risikoen for splinter, så det er smart at man kan indstille saven efter materialet man skal save i.Der medfølger også et parallel-anslag, som man kan sætte fast på maskinen når man skal følge en kant, og være sikker på et helt lige snit.Man kan også montere en spids pig på parallel-anslaget og dermed bruge saven som en passer og skære flotte buer!Man kan vinkle sålen på maskinen så man kan skære i smig. Der er faste indstillinger til 22,5 grader og 45 grader i begge retninger. Sålen løsnes og drejes uden brug af værktøj, ved hjælp af et lille indbygget håndtag i sålen. Fikst!Når man skal følge sine snitlinier så kan man sætte en klar plade på maskinen med sigtelinier på. Så er det nemt at følge stregerne på materialet præcist når der skal saves.

Og der er endda indbygget lys i saven, der lyser området omkring savklingen op!Når man skal skifte klinger så skal man heller ikke bruge værktøj, klingen sidder monteret i en SDS kobling, der kan betjenes med en hånd. Så klingeskift er nemt og hurtigt
PST 1000 PEL er en lækker stiksav, med masser af power og præcision og lavt vibrationsniveau der er lækker at arbejde med. Der følger en masse praktisk tilbehør med, og den er nem at bruge, og har et forholdsvis lavt lydniveau. Alt i alt, en rigtig fornuftig sav! :-)

For mere information om PST 1000 PEL og de andre nye stiksave, se www.bosch-pt.dk og www.bosch-do-it.dk


Torsdag d. 10 juni 2010 af: Lars Olsen

Del denne historie på facebook

Der er ikke tilføjet nogen kommentarer.
Du skal være logget ind for at skrive kommentarer.
Log ind Tilmelding
Tip en ven:

Modtagers e-mail: Din e-mail:

Besked: