Din email adresse:
Hvor sætter du dit kryds ved næste valg?
Socialdemokraterne
Radikale Venstre
Det Konservative Folkeparti
SF - Socialistisk Folkeparti
Kristendemokraterne
Dansk Folkeparti
Venstre
Liberal Alliance
Enhedslisten
Ved ikke
3838 har stemt.

Tag gode billeder i sne og regn


Kategori: Gadgets

Olympus har lavet et kompakt kamera til en fornuftig pris, der kan tåle nogle tæsk!
Olympus Mju Tough-3000 er et 12 megapixel kompakt kamera med 3,6 gange zoom og billedestabilisering, der er vandtæt ned til 3 meter, kan tåle ned til 10 graders frost, og kan falde 1,5 meter uden at gå i stykker!!Det kan fås i 4 friske farverDer er et utal af indstillingsmuligheder i menuen, så man kan enten lade kameraet klare det hele på auto, eller man kan styre lidt ved at vælge forskellige optage scenarier (aften, portræt, strand og mange andre), eller man kan køre vælge manuelt program og styre det meste selv. Dette skal ikke være en opremsning af specifikationer og teknik, så lad mig bare sige at på auto klarer det sig fint i de fleste situationer ;-)

På toppen af kameraet sidder powerknappen og udløserknappenPå bagsiden ser man den store skærm, og betjenings knapperne ude til højreKnapperne på bagsiden er zoom kontrol, knapper til at bevæge sig rundt i menuen og en dedikeret video optageknap. Jep, det lille robuste kamera kan optage video... i HD endda! (720p) Derudover ser man den vandtætte højttaler, en knap til at vise de optagede billeder eller film, og en hjælpe knap til at vise den indbyggede manual.I højre side sidder en solid låge der gemmer batteri, stik og hukommelses kort. Dog har kameret indbygget hukommelse til cirka 110 billeder i bedste kvalitet, så man kan komme i gang med at bruge det, selvom man ikke har fået købt et hukommelses kort (SD eller SDHC).
Kameraet bliver opladet ved hjælp af USB, og der følger en USB lader med. Og sætter man det til en computer så dukker det op som et flytbart drev så det er nemt at få billederne ud af kameraet.Lågen har en pakning som holder vand og skidt ude, og det er vigtigt man lige passer lidt på den, hvis den er beskidt eller i stykker, så overlever kameraet højest sandsynligt ikke en tur i vandet.Jeg har optaget video i HD, og jeg syntes faktisk at det lille kamera gør det helt godt. Du kan se filmen på youtube HER .
Autofokus fungerer mens man optager video, men det gør zoom dog ikke. Men man kan dog indstille zoom inden man starter optagelsen, og på den måde komme tættere på motivet.

Jeg har også taget nogle fotos, men da Bossman's layout ikke lige egner sig til at vise 12 megapixel fotos, har jeg skaleret dem ned, men samtidigt lavet et 100% udsnit, så man både kan se hele billedet, og et lille udsnit som det ser ud direkte fra kameraet.

Først et par landskabs billeder


Udendørs klarer det lille kamera sig helt fint :-)

Det har også en fornuftig macro indstilling så man kan komme overordentlig tæt på motivet!Her klarer det sig også fint, selvom autofokus dog havde lidt svært ved at stille skarpt på det jeg ønskede.

Indendørs med flash er et af de svage punkter for mange små kameraer, og af og til vil Tough-3000 også gerne overbelyse et billede eller give personer røde øjne, men i det store hele går det okay.

Alt i alt er det et lækkert kamera til prisen (billigste pris jeg har set er omkring 1400 kroner) Det tager fine billede, ret god video, og det kan det så gøre både over og under vand!Det er nok det perfekte kamera til at have med på fisketuren, ski turen eller på stranden. Og hvis børnene gerne vil tage nogle billeder, så skal man ikke være bekymret for om de taber kameraet eller får lagt det i sandkassen, da det bare kan skylles af senere.
Jeg kan i hvert fald godt se fordelene i at have det med på fisketuren, så skal man ikke bekymre sig om hverken bølgeskvulp eller dårligt vejr, og får altid et godt billede med hjem af fangsten :-)

For flere informationer om Mju Tough-3000 se www.olympus.dk


Onsdag d. 21 april 2010 af: Lars Olsen

Del denne historie på facebook

Der er ikke tilføjet nogen kommentarer.
Du skal være logget ind for at skrive kommentarer.
Log ind Tilmelding
Tip en ven:

Modtagers e-mail: Din e-mail:

Besked: