Din email adresse:
Hvor sætter du dit kryds ved næste valg?
Socialdemokraterne
Radikale Venstre
Det Konservative Folkeparti
SF - Socialistisk Folkeparti
Kristendemokraterne
Dansk Folkeparti
Venstre
Liberal Alliance
Enhedslisten
Ved ikke
3839 har stemt.

Få en god start på modelflyvning


Kategori: Gadgets

Parkfun Scout er et fornuftigt sted at starte sin modelflyver hobby
Med lidt øvelse kan de fleste mestre et fjernstyret fly. Men det kræver en del dyrt udstyr, og hvis man er usikker på om man bliver fanget af hobbyen, så er det en stor investering der nok holder mange fra at prøve.

Men hos Holte Modelhobby kan man købe et fornuftigt begyndersæt der indeholder næsten alt hvad der skal til for at prøve kræfter med en rigtig fire-kanals flyver til en rigtig fornuftig pris. At en flyver har fire kanaler betyder at man kan styre det som et rigtigt fly. Der er en kanal til gassen, en kanal til krængeror der styrer vingespidserne op eller ned, en kanal til højderor der styrer næsen af flyet op eller ned, og en kanal til sideror der styrer næsen til høje eller venstre.
Parkfun Scout, som flyet hedder, er bygget i robust skum som er nemt at lime sammen hvis man skulle have et uheldigt møde med noget stillestående under sin flyvning. Det er drevet af en elektrisk børsteløs motor (noget man sjældent ser i begynderfly) og batteriet er en Lithium Polymer pakke (LiPo). Der medfølger selvfølgelig en fire-kanals sender, og en LiPo oplader.

Det eneste der mangler for at komme ud af flyve er at samle vingen og halen, og sætte 8 AA batterier i senderen. Men inden den første flyvning er det en rigtigt god idé at øve sig. Og det har Parkfun også tænkt på, så der medfølger også et kabel så man kan sætte senderen til sin computer og installere det gratis modelfly simulator program der hedder FMS. (mere om FMS på www.dkfms.dk ) Der kan man så øve sig helt uden risiko for at ødelægge sin nye flyver. Det er en god idé at bruge nogle timer på det, hvis man ikke har styret et modelfly før, det betaler sig når man står på marken med sin flyver den første gang.
Selve flyveren er monteret med alt det elektriske udstyr, så det skal man ikke tænke på. Når man har samlet vingen og halen, så er det eneste man skal gøre når man er kommet frem til sin flyveplads, at sætte et enkelt stik i modtageren fra vingens servo, og sætte vingen fast på flyet med kraftige elastikker, tænde senderen og sætte batteriet i flyveren. Så er man ready for take-off.En vigtig ting man skal huske inden man starter er at undersøge om flyet er balance. I følge manualen skal
balancepunktet være 5 cm fra vingens forkant. Så man sætter sine fingerspidser der, og så skal flyet balancere vandret. Gør det ikke det, så må man rykke rundt på batteriet, da en flyver der ikke er i balance er svær at styre, og det giver en dårlig oplevelse hvis man er begynder.

Da flyet kun vejer 580 gram skal man også vælge en dag med meget lidt vind. Det gjorde jeg da jeg fløj det første gang. Det flyver stabilt og roligt, men der er også power til lidt loops og rul når er blevet lidt mere sikker i sin flyvning :-) Første tur var en rigtig god oplevelse. På min anden tur monterede jeg et kamera på flyet (som jeg har skrevet om HER ) selvom det gjorde flyveren 20% tungere, så gik det alligevel fint med at få den i luften :-) Resultatet kan ses på Youtube .

Min konklusion må være at hvis man overvejer at starte på modelflyvning så går man bestemt ikke galt i byen med Parkfun Scout sættet, den flyver som den skal og flyver roligt så begynderen kan få fornemmelse af hvordan man styrer det og samtidigt har den overskud til lave lidt luftakrobatik når man bliver bedre til at styre den.

For mere info om radiostyrede fly og Parkfun Scout se www.holte-modelhobby.dk

Se Parkfun Scout i deres WEBSHOP


Onsdag d. 31 marts 2010 af: Lars Olsen

Del denne historie på facebook

Der er ikke tilføjet nogen kommentarer.
Du skal være logget ind for at skrive kommentarer.
Log ind Tilmelding
Tip en ven:

Modtagers e-mail: Din e-mail:

Besked: