Din email adresse:
Hvor sætter du dit kryds ved næste valg?
Socialdemokraterne
Radikale Venstre
Det Konservative Folkeparti
SF - Socialistisk Folkeparti
Kristendemokraterne
Dansk Folkeparti
Venstre
Liberal Alliance
Enhedslisten
Ved ikke
3838 har stemt.

Få lækker finish på dit træarbejde


Kategori: Mellem mænd

Med en overfræser laver man nemt flotte afrundinger, riller og andre lækre detaljer når man arbejder med træ
En overfræser er i princippet bare en motor der drejer et skærende stykke stål enormt hurtigt rundt. Stålet skærer så enten riller i træet, eller afrunder kanter og skærer flotte profiler.

Men for at resultatet skal blive flot, kræver det at maskinen har kræfter og præcision. Og det har Makita's nyeste overfræser RP0900K!Maskinen leveres i en transport kuffert, hvor der medfølger 2 skruenøgler til at skifte fræsejernet med, et parallel-anslag til når man fræser parallelt med kanterne på træet og en adapter så man kan sætte en støvsuger til at fjerne spånerne.Maskinen drejer fræsejernet med 27.000 omdrejninger i minuttet, og benytter fræsejern med 8 mm aksel. RP0900K har ergonomiske gummibelagte håndtag som er behagelige, og som giver godt styr på maskinen. Den har desuden en flad top så den står stabilt på hovedet når man skal skifte fræsejern.Fræseren er ophængt i to fjeder belastede arme, så man kan dykke fræsejernet ned og starte fræsning midt i emnet. For at styre hvor dybt maskinen fræser, er der en dybdeindstilling på siden af maskinen. Man indstiller dybden ved at løsne dybdeanslaget og skubbe maskinen så langt ned man vil fræse, og så spænde dybdeanslaget til igen, så kommer maskinen ikke dybere end den skal.Skal man fræse en meget dyb rille, så skal man gøre det af flere etaper for at ikke at ødelægge maskinen og fræsejernet. Så har RP0900K en smart detalje, noget der hedder et revolveranslag. Det er en drejelig skive med 3 skruer i forskellige dybder, som dybdeanslaget bliver standset af.Det lyder indviklet, men det betyder at man drejer revolveranslaget så det er den korteste skrue der rammer dybdeanslaget, og så indstiller man den dybde man vil ende ud med, og derefter drejer man revolveranslaget så det er det nu er den længste skrue der rammer dybdeanslaget, og laver første fræsning. Derefter drejer man revolveranslaget så det er næste skrue i rækken der bestemmer dybden og fræser en gang til (som nu er lidt dybere end første gang), og derefter vælger man den korteste skrue og ender så i den korrekte dybde, uden at overbelaste hverken fræsejern eller maskine.

Når man fræser langs kanten af et emne, så kan man låse fræseren i en bestemt dybde så man får den korrekte profil rundt om emnet man fræser. Det gøres med et låsehåndtag ved det ene håndtagPå det andet håndtag sider startknappen, så man kan starte maskinen mens man holder fast med begge hænderNår man fræser i træ, så kommer der rigtigt mange spåner, og har man en egnet støvsuger kan den sluttes til fræseren med den gennemsigtige udsugnings studs.Med en overfræser kan man lave mange kreative ting, flotte spækbrætter, sine egne udskårne fodpaneler, solide samlinger, det er i det hele taget kun fantasien og udvalget af fræsejern der sætter begrænsningen. Der findes mange fræsejern, i mange
profiler. Her er mit udvalg af fræsejernDer er mange muligheder med en god overfræser. Det tager lidt tid at mestre den, men med lidt øvelse man kan give sine træarbejder en lækker finish og et professionelt look.Makita RP0900K er en let og lækker maskine, der er super velegnet til hobbybrug, og endda let professionelt brug :-)

For mere information om RP0900K se www.makita.dk

- Fræsejern købes seperat


Tirsdag d. 23 februar 2010 af: Lars Olsen

Del denne historie på facebook

Der er ikke tilføjet nogen kommentarer.
Du skal være logget ind for at skrive kommentarer.
Log ind Tilmelding
Tip en ven:

Modtagers e-mail: Din e-mail:

Besked: