Din email adresse:
Hvor sætter du dit kryds ved næste valg?
Socialdemokraterne
Radikale Venstre
Det Konservative Folkeparti
SF - Socialistisk Folkeparti
Kristendemokraterne
Dansk Folkeparti
Venstre
Liberal Alliance
Enhedslisten
Ved ikke
3838 har stemt.

Tag skarpere billeder, med hjælp fra et støtteben


Kategori: Gadgets

Normalt når man tænker på et kamerastativ, tænker man på et trebenet, klodset, tungt metalstativ. Men der er et lettere og mere fleksibelt alternativ.
Et et-benet kamerastativ, det lyder måske underligt, men det er faktisk ret smart. Ja, det kan ikke stå alene, men det er også den eneste svaghed det har i forhold til et almindeligt trebenet stativ.
Hvis man bruger lang telelinse, eller tager billeder med lang lukketid, så kan et etbenet stativ være en uvurderlig hjælp til at holde kameraet i ro. Eller hvis man står og venter på det helt rigtige motiv, så kan det være hårdt at holde et tungt kamera i ro, men med et etbenet stativ, så slipper man for at løfte vægten af kameraet.
Jeg har prøvet et smart, kompakt, letvægts stativ fra Photogadget.dk, et Walimex Pro WAL-1983.

Stativet er for det meste lavet af kulfiber, så det er stærkt og vejer kun 500 gram. Det bliver leveret i en praktisk transporttaske.Stativet kan indstilles fra 55 cm til 172 cm.


Foden på stativet er lavet af plastik som ikke ridser underlaget, men drejer man på den, så kommer der er en metalspids til syne, så man kan bruge stativet på glatte underlag, uden at man risikere at det glider.


For at indstille stativet i højden, åbner man nogle snaplåse og trækker stativet ud i den ønskede længde, og lukker låsene igen. Skulle låsene blive løse med tiden, kan de strammes op ved at spænde en skrue. Der følger endda en nøgle med til det samme, smart! :-)

På toppen af stativet sidder en skrue der passer ind i kameraets stativ gevind.
For at gøre stativet mere fleksibelt, så kan man montere et kuglehovede mellem stativ og kamera. Et kuglehovede er et kugleled, der kan indstilles i alle retninger, og spændes fast så det holder kameraet stabilt. Kuglehovedet jeg har brugt (Walimex Pro FW5603) er lavet i magnesium, og vejer 500 gram. Indstillingerne er nemme, der er en stor drejeskrue der låser kugleleddet fast, og en der låser drejeleddet.Drejeleddet er inddelt i grader, så man nemmere kan tage panorama-fotos.På toppen af kuglehovedet er der indbygget et lille vaterpas, så man kan være sikker på at billederne ikke er utilsigtet skæve.Man monterer kameraet på stativet ved at skrue en quikrelease plade fast på kameraet, og så klikke det på kuglehovedet. Smart og nemt, og har man flere kameraer, kan man købe ekstra quickrelease plader, så man hurtigt kan skifte mellem de forskellige kameraer.

Da hele stativet med kuglehovedet kun vejer omkring et kilo, er det utroligt nemt at have med rundt på foto-turen, og ens billeder vil blive skarpere af det! Jeg er blevet rigtigt glad for stativet, det er rigtigt godt til prisen :-)For mere info, se www.photogadget.dkSøndag d. 25 oktober 2009 af: Lars Olsen

Del denne historie på facebook

Der er ikke tilføjet nogen kommentarer.
Du skal være logget ind for at skrive kommentarer.
Log ind Tilmelding
Tip en ven:

Modtagers e-mail: Din e-mail:

Besked: