Din email adresse:
Hvor sætter du dit kryds ved næste valg?
Socialdemokraterne
Radikale Venstre
Det Konservative Folkeparti
SF - Socialistisk Folkeparti
Kristendemokraterne
Dansk Folkeparti
Venstre
Liberal Alliance
Enhedslisten
Ved ikke
3839 har stemt.

Lav strøm af solstrålerne


Kategori: Gadgets

Brug de lyse timer til at lave miljøvenlig strøm med et solcellemodul
Et solcellemodul består af en masse individuelle solceller der er koblet sammen så modulet kan lave en brugbar spænding og levere en specifik strøm forhold til antal celler og deres størrelser.Solcellerne kan bruges til batteriopladning(12,24,48V) i sommerhus, kolonihaver, campingvogn, autocamper, båd, eller til ventilation, eller i helt almindelige huse til nettilsluttede anlæg hvor man kan få måleren til at køre baglæns og på den måde spare en del af el-regningen.
Jeg har testet et 10 watt solcellepanel fra Kerychip.dk . Panelet laver 17 volt ved optimalt solskin, og kan levere 580 mA. Det kan man f.eks. udnytte til ventilation i sommervarmen. Jeg har koblet to 120 mm computerblæsere til panelet, og i direkte solskin kører de fint, og flytter en masse luft.Sådan et set-up er optimalt til at f.eks. sørge for ventilation haveskuret, sommerhuset, garagen, hytter, kælder, fugtige rum eller almindelige værelser hele året rundt uden at man skal tænke på lange 230V kabler eller el-regning. Den giver en god luftcirkulation som fjerner mug og svamp og holder huset lugtfri.

Man kan også bruge panelet til at lade et batteri op, så man kan bruge strømmen når det er mørkt, til belysning bl.a. med de meget økonomiske LED pærer (en 2W/12V LED pære kan lyse i op til 10dage kontinuerlig med strøm fra et bilbatteri på 60Ah, uden at genoplade det). Det kræver bare en ladestyring ellers risikerer man at overlade batteriet og det holder det ikke til i længden.
Panelet er bygget op med en kraftig aluramme, og på bagsiden er der en tilslutningsboks. Garantien på disse små paneler er 20 år, og de har en forventet levetid på op til 40 år.Panelet er lavet til at hænge ude i al slags vejr. Det har størrelsen 38 cm X 30 cm. Hos Kerychip.dk kan må få solpaneler i mange størrelser, og ladestyringer, LED lamper og komplette anlæg, og alt man ellers har brug for, for at udnytte solens stråler til miljørigtig strøm.


Søndag d. 9 august 2009 af: Lars Olsen

Del denne historie på facebook

Der er ikke tilføjet nogen kommentarer.
Du skal være logget ind for at skrive kommentarer.
Log ind Tilmelding
Tip en ven:

Modtagers e-mail: Din e-mail:

Besked: