Din email adresse:
Hvor sætter du dit kryds ved næste valg?
Socialdemokraterne
Radikale Venstre
Det Konservative Folkeparti
SF - Socialistisk Folkeparti
Kristendemokraterne
Dansk Folkeparti
Venstre
Liberal Alliance
Enhedslisten
Ved ikke
3838 har stemt.

Radioaktive knæklys!


Kategori: Gadgets

Glowrings fra Nite lyser i mange, mange år ved hjælp af svag radioaktivitet
Der er noget fascinerende ved Nite Glowrings. Ikke at de udsender et kraftigt lys, eller har et avanceret design, men at den svage glød kommer fra radioaktivitet.

Glowrings minder mest af alt om et knæklys der er støbt ind i hård plastik, og er cirka 5 cm lange. Lyskilden i glowrings er et lille glasrør der dækket af en fosforbelægning indvendigt og fyldt med den svage radioaktive gas Tritium. Når tritium henfalder, udsender det en svag stråling som får fosforbelægningen til at gløde op. Og da tritium har en halveringstid på omkring 12 år, er der lys i mange år frem.


Strålingen er heldigvis så svag at den ikke kan trænge igennem glasrøret, så de er altså helt sikre i brug. Lyset er ikke kraftigt, men i mørket kan de nemt ses, selv fra 4-5 meters afstand.
De kan f.eks. bruges i nøgleringen, så kan nøglerne findes i den mørke taske, eller hvis man taber dem om natten. Eller de kan sættes på lommelygten, så den er til at finde i mørket. De er vandtætte, og skal aldrig lades op, så de kan sættes på alt der er rart at kunne finde i mørket.

Glowrings kan købes hos www.tizertech.co.uk


Tirsdag d. 16 juni 2009 af: Lars Olsen

Del denne historie på facebook

Der er ikke tilføjet nogen kommentarer.
Du skal være logget ind for at skrive kommentarer.
Log ind Tilmelding
Tip en ven:

Modtagers e-mail: Din e-mail:

Besked: