Din email adresse:
Hvor sætter du dit kryds ved næste valg?
Socialdemokraterne
Radikale Venstre
Det Konservative Folkeparti
SF - Socialistisk Folkeparti
Kristendemokraterne
Dansk Folkeparti
Venstre
Liberal Alliance
Enhedslisten
Ved ikke
3839 har stemt.

Få klaret støvsugningen mens du ikke er hjemme


Kategori: Gadgets

Roomba 580 er iRobots nyeste skud på stammen af robotstøvsugere
Er støvsugning heller ikke din favorit beskæftigelse? Syntes du også at robotter er temmelige seje? ;-) Så er Roomba nok lige noget for dig!


Roomba gør dine gulve rene, også selvom der ligger løse tæpper og ledninger. Den fjerner støv og møg med en kombination af roterende børster og sug. Og den gør det faktisk ret godt :-)
Selvom den er rund, kan den godt komme ind i hjørner og langs paneler, da den har en roterende børste der skubber skidtet ud hvor hoved-børsterne og suget kan tage det.

Betjeningen er ganske enkel, man sætter den bare på gulvet og trykker på "clean" så begynder den at køre rundt i rummet, og fjerne møg.Den har en masse sensorer så når den kommer tæt på et møbel sætter den farten ned, inden den forsigtigt rører møblet og skifter retning. Og kommer den til toppen af en trappe, standser den og skifter retning uden at styrte udover trappen. Ganske smart ;-)
Når rengøringen er færdig, finder den selv vej til opladestationen, og sætter sig selv til opladning så den klar til brug næste gang det er tid.

Støvet bliver opfanget i en beholder, der er lige til at tømme i skraldespanden. I beholderen sidder også et filter der tager det fine støv. Det filter skal lige renses eller udskiftes ind i mellem.
Roomba kan indstilles til at starte på bestemte tidspunkter, så den f.eks. kan støvsuge mens man er på arbejde.
Der følger en fjernbetjening med til den, så man ikke engang behøver at bukke sig ned for at styre Roomba ;-)Der følger også tre "Virtual walls/lighthouses" med. Det er en lille enhed som udsender en lysstråle som Roomba ikke vil køre igennem.Den kan man kan stille ved døråbninger for at holde Roomba i et rum, eller foran skrøbelige møbler man ikke vil have Roomba skal røre. Den kan også virke som et fyrtårn, som Roomba kan bruge som hjælp til at finde rundt. F.eks. kan man stille et "fyrtårn" ved en døråbning, og Roomba rengører hele rummet, inden den kører videre til det næste. Og når den skal tilbage til opladning, bruger den også fyrtårnet til at finde hjem.

Kan Roomba erstatte en manuel støvsugning? Nej, den kan ikke komme bag ved møber, eller andre smalle steder, eller støvsuge møblerne, så ind i mellem skal man lige have gang i den gammeldags støvsuger.

Er den hurtigere end en almindelig støvsuger? Nej, det tager noget længere tid for den at støvsuge et rum end man selv kan gøre det med en almindelig støvsuger.

Er den så smart? Ja for pokker!! Det er rigtigt lækkert at komme hjem, og så er der støvsuget uden man selv har rørt en finger! Og så er det en perfekt sammensmeltning af en robot-gadget og en støvsuger :-)

Det kan godt være den er langsommere end en almindelig støvsuger, men pointen er at man selv slipper for at støvsuge, og det syntes jeg er meget værd ;-)For mere info om Roomba, se den danske distributørs side www.witt.dk .


Mandag d. 11 maj 2009 af: Lars Olsen

Del denne historie på facebook

Der er ikke tilføjet nogen kommentarer.
Du skal være logget ind for at skrive kommentarer.
Log ind Tilmelding
Tip en ven:

Modtagers e-mail: Din e-mail:

Besked: