Din email adresse:
Hvor sætter du dit kryds ved næste valg?
Socialdemokraterne
Radikale Venstre
Det Konservative Folkeparti
SF - Socialistisk Folkeparti
Kristendemokraterne
Dansk Folkeparti
Venstre
Liberal Alliance
Enhedslisten
Ved ikke
3838 har stemt.

Lucy Love - Love Lucy


Kategori: Kultur og sport

Lucy Love rammer plet i første forsøg med debutpladen Superbillion
Kan man overhovedet komme galt afsted med gode beats og knivskarp attitude? Hos denne anmelder er svaret: sjældent. Heller ikke Danmarks nye grime-prinsesse Lucy Love fejler, der hér med cd’en Superbillion gør sin entré på det danske plademarked.

Lucy Love, der til hverdag går under navnet Lucy Siame, har sammen med produceren og vennen Yo Akim begået et vidunderligt ligetil og reelt album. Teksterne er ikke endeløse skovsøer af dybe, store tanker, men der er mening og idé bag ordene, som ikke kun handler om den store rapper-families forkærlighed for det elskede ”bling-bling” og attitude. Lucy går i kødet på sådanne emner og behandler dem med et ironisk og selvbevidst glimt i øjet. Der er attitude og der er blær, men der er ikke SÅ meget attitude eller blær at det kammer over.
Som fx førstesinglen No V.I.P. - som kom ud sidste år og som ét af de første grime-numre herhjemme fik en del air play på P3 - der handler om netop ikke at sætte sig selv op på en selvhøjtidelig piedestal. Alt sammen puttet ind i et stramt, utroligt velfungerende flow, som man bare ikke KAN stå stille til. >
Selvom udtrykket på pladen måske ikke ikke er helt så agressivt og lige-på-og-hårdt som i inspirationslandet England, er der dog stadig masser af attitude både til gården og gaden. Meget sigende begynder albummet med det fantastisk velproducerede nummer L.U.C.Y.L.O.V.E., som bl.a. indeholder sætningen ”when I drop a rhyme, I create history”… Lucy Love er på vej, i fuld fart og uden nogen vaklen, ingen tvivl om dét.

Lucy Love har en sikker og god rytme og teknik, og en utroligt flabet sound indbygget i den skarpe vokal, som har noget fascinerende ”lille-pige” lyd blandet med stenhård ”ghetto-girl” over sig. Den næste single Daddy Was A DJ er allerede sendt ud, og der kunne sagtens være flere skud i bøssen på Superbillion. Min gæt er 9. skæring Cliche, som især er skarp på den instrumentale side eller March som også er en forbandet ørehænger.
En af undertegnedes store favoritter er Alchemist, som er lidt mørkere og mere hårdtpumpet, og som også kunne gå hen og blive en rigtig dansegulvsbasker.

Hér på sitet giver vi ikke stjerner eller andre former for hundekiks, men i stedet kommer hérfra en klar anbefaling til at gå ud og finde et eksemplar af Superbillion. Her er lydmateriale nok til timevis af fest.

Lucy Love; Superbillion, udkom mandag d. 23. februar 2009
Superbillion Records/Playground Music.

Tracklist:

1. L.U.C.Y.L.O.V.E.
2. I’m In Love With It
3. No V.I.P.
4. Ten Steps
5. March
6. Wake Up
7. Darkest Hour
8. Daddy Was A DJ
9. Cliche
10. Alchemist


Mandag d. 9 marts 2009 af: Sandra Skriver

Del denne historie på facebook

Der er ikke tilføjet nogen kommentarer.
Du skal være logget ind for at skrive kommentarer.
Log ind Tilmelding
Tip en ven:

Modtagers e-mail: Din e-mail:

Besked: