Din email adresse:
Hvor sætter du dit kryds ved næste valg?
Socialdemokraterne
Radikale Venstre
Det Konservative Folkeparti
SF - Socialistisk Folkeparti
Kristendemokraterne
Dansk Folkeparti
Venstre
Liberal Alliance
Enhedslisten
Ved ikke
3839 har stemt.

Den ultimative vejrstation


Kategori: Gadgets

Med en vejrstation i haven, kan man nemt følge med i vind og vejr. Og med den model jeg har prøvet, får man også de kommende 3 dages vejrudsigt med i købet.
Hvis man vil følge lidt med i vejret, så er en god vejrstation til hjemmebrug sagen. Jeg har prøvet en Ventus 928 Ultimate, som er Ventus topmodel til hjemmebrug.

Den har følgende sensorer, der alle er trådløse:

Vindmåler

Måler retningen og vindstyrken. Har også indbygget termometer så den kan måle temperaturen korrigeret med den aktuelle chill-factor. Den har et indbygget genopladeligt batteri, der bliver ladet op af et indbygget solpanel.Smart fordi man jo ofte har monteret vindmåleren på et svært tilgængeligt sted (evt i en høj mast) Bruger også 2 AA batterier som backup, hvis der skulle være en længere periode uden solskin.
RegnmålerMåler mængden af regn, ved at regnen falder ned igennem en tragt og fylder en "vippe" som så vipper ved en bestemt mængde regn og tømmer sig selv gennem en rist i bunden af måleren. Måleren tæller så hvor mange gang vippen er vippet, og det kan så regnes om til et antal millimeter regn. Måleren bruger 2 AA batterier.

Temperatur og luftfugtighedsmålerTemperatur måleren har et lille display så man faktisk kan aflæse aktuel temperatur og luftfugtighed på den. Den har også en lille rød lysdiode der blinker når den sender målingen ind til hovedstationen. Denne måler bruger også 2 AA batterier.HovedstationenHovedstationen har et stort display, med blåt lys. Der sidder en lyssensor i fronten, så man kan indstille den til at der aldrig er kraftigere lys i displayet, end nødvendigt.
Displayet er delt op i to områder.

Det nederste område viser alle målingerne fra de 3 trådløse sensorer, samt indendørs temperatur og lufttryk. Man kan opsætte en masse alarmer, f.eks hvis vindhastigheden overskrider en grænse, eller der falder meget regn.Den øverste del af displayet viser præcist hvad klokken er. Der er nemlig et radiostyret ur indbygget, som modtager signaler fra en sender i Frankfurt. Sammen med den aktuelle tid, udsender senderen også vejrudsigter for dagen i dag, og de kommende tre dage. Man vælger den nærmeste by i en liste, og modtager så vejrudsigter for det område. Det er ganske gratis, og ganske smart :-)
I vejrstationen er der også et USB stik, som gør at man kan overføre alle de gemte vejrmålinger til en computer, med det medfølgende software.

Jeg oplevede ingen problemer med de trådløse sensorer, rækkeviden var fin til min opsætning. Og vejrudsigterne passede i det store hele ret godt :-) alt i alt, en vejrstation jeg er blevet ret glad for :-)

For mere information om alle de modeller Ventus laver, så kig på www.ven-tus.dk


Søndag d. 22 februar 2009 af: Lars Olsen

Del denne historie på facebook

Der er ikke tilføjet nogen kommentarer.
Du skal være logget ind for at skrive kommentarer.
Log ind Tilmelding
Tip en ven:

Modtagers e-mail: Din e-mail:

Besked: