Din email adresse:
Hvor sætter du dit kryds ved næste valg?
Socialdemokraterne
Radikale Venstre
Det Konservative Folkeparti
SF - Socialistisk Folkeparti
Kristendemokraterne
Dansk Folkeparti
Venstre
Liberal Alliance
Enhedslisten
Ved ikke
3838 har stemt.

Hvorfor købe et brugt armbåndsur?


Kategori: Gadgets

Sådan er der sikkert rigtig mange, som ville spørge, især hvis jeg fortalte de mennesker, som ikke interesserer sig for den lille tidsmåler, at der rent faktisk er dem, som investerer mange tusinde på et gammelt ur.
Sådan er der sikkert rigtig mange, som ville spørge, især hvis jeg fortalte de mennesker, som ikke interesserer sig for den lille tidsmåler, at der rent faktisk er dem, som investerer mange tusinde - nogle gange rigtigt mange tusinde kroner på et ur, som kan være 20, 30 eller 40 år gammelt.

Men rent faktisk er interessen for at eje et armbåndsur af god kvalitet stigende i Danmark.

I 70'erne og 80'erne blev der kasseret - dvs. kastet i skraldespanden - gode gamle armbåndsure, som havde ligget i skuffer. Arvestykker fra dengang man kun kunne købe mekaniske ure, ure som ofte ikke gik helt nøjagtigt og mange gange skulle trækkes op hver morgen.

Den typiske danske urkøber er nemlig den, der bare skal kunne se, hvad klokken er.

I 70'erne kom quartz-uret. Det går helt nøjagtigt, skal aldrig trækkes op, så hvorfor dog i alverden købe et mekanisk ur? Og så kan et meget nøjagtigt quartz-ur i dag købes på din lokale tankstation for måske under 100,- kr.

Grundene til, at du skal købe et mekanisk ur, er mange. Det holder i utroligt mange år, hvis det passes. De er ofte utroligt smukke og har en uovertruffen mekanik, som ikke findes i elektriske ure. De skal aldrig have skiftet batteri - uret kan gå i arv til dine børn.

Patek Phillipe har et ordsprog, som også bruges i reklame øjemed - du ejer ikke et Patek Phillipe - du passer bare på det til næste generation.

Man går aldrig forkert af de gamle veletablerede urfirmaer f.eks. Omega, Patek, Rolex, IWC, Heuer, Breitling, mf. Og netop derfor går du heller ikke helt galt i byen, hvis du er interesseret i at købe et brugt ur blandt disse mærker - dog skal du være opmærksom på en række detaljer.

Uret skal være passet på - dvs. det skal været passet på og serviceret, som var det en bil, der en gang imellem skal smøres og justeres. Det samme skal et mekanisk ur - dog blot hver ca. 2-3 år.

I de senere år har en række urmagere fået stor succes med at sælge brugte ure - bl.a. kan nævnes Michael Woollhead i København - www.woollhead.dk - Urhmageriet i Århus www.uhrmageriet.dk - JP-Urservice i Tappernøje www.jp-urservice.dk

Og endelig kan jeg nævne mit eget site, som hedder Vintageure.dk. Vintageure.dk er et site, som formidler information om ure, annoncering af køb og salg af finere ure, det være sig fra private og urmagere.

Ofte møder jeg mennesker, som har utroligt dyrt tøj på, mange dyre smykker, kører i en lækker bil og er iført et Seiko ur... Der må være manglende oplysning på dette marked, hvis man kan finde det ”rigtige” tøj, smykker og biler, men ikke kan finde ud af at købe et rigtigt ur?


Lørdag d. 27 juli 2002 af: Jan Kirk

Del denne historie på facebook

Der er ikke tilføjet nogen kommentarer.
Du skal være logget ind for at skrive kommentarer.
Log ind Tilmelding
Tip en ven:

Modtagers e-mail: Din e-mail:

Besked: