Din email adresse:
Hvor sætter du dit kryds ved næste valg?
Socialdemokraterne
Radikale Venstre
Det Konservative Folkeparti
SF - Socialistisk Folkeparti
Kristendemokraterne
Dansk Folkeparti
Venstre
Liberal Alliance
Enhedslisten
Ved ikke
3838 har stemt.

Barberkosten har fået en renæssance


Kategori: Krop og velvære

Historien om barberkosten kan spores tilbage til Frankrig år 1750. Den moderne mand har fået øjene op for barberkostens anvendelse og givet den en renæssance.
Den moderne barberkost kan spores tilbage til år 1750 i Frankrig. Kvaliteten af disse barberkoste var meget forskellige, ligesom de materialer der blev benyttet til håndtag varierede fra ”almindelige” materiale til mere eksotiske materialer. Det var ikke usædvanligt at håndtag var lavet af elfenben, guld, sølv, skildpaddeskjold, krystal eller porcelæn. De dyrere barberkoste brugte grævling hår, mens billigere var fremstillet med hår fra orner.I 1800-tallet, hvor folde barberkniven gjorde sit indtog, blev det praktisk muligt for mænd at barbere sig selv i stedet for at besøge en frisør, en barberkost blev et status symbol, og en dyrere eller excentrisk kost var en måde at vise ens personlighed eller rigdom på.
Denne trend er klart på vej tilbage.

At bruge en barberkost til at påføre barbercremen med, bibringer til en exfoliation, altså hvor man fjerner de gamle og døde hudceller. Den største gavn af barberkostens brug er tendensen til at blødgøre og løfte skægstubbene før en barbering. Anvendelsen af barberskum eller barbergele i hånden rejser skægget ujævnt og giver ikke den perfekte barbering. Barberkostens brug, kræver en cirkulær bevægelse for at danne en skum egnet til barbering. Barberskraberen må ikke presset til huden med henblik på at give en tæt barbering, derfor skal man altid bruge et skarpt barberblad.
En barberkost, en skarp barberskraber og en god barbercreme, så er basis skabt for en god og behagelig barbering.
Husk en god barbering, kan næsten sidestilles med nydelsen af et godt glas rødvin.Barberkosten fra Truefitt and Hill kan købes hos Gentlemens Bazaar


Lørdag d. 15 november 2008 af: Jim Bjerre Andersen

Del denne historie på facebook

Der er ikke tilføjet nogen kommentarer.
Du skal være logget ind for at skrive kommentarer.
Log ind Tilmelding
Tip en ven:

Modtagers e-mail: Din e-mail:

Besked: