Din email adresse:
Hvor sætter du dit kryds ved næste valg?
Socialdemokraterne
Radikale Venstre
Det Konservative Folkeparti
SF - Socialistisk Folkeparti
Kristendemokraterne
Dansk Folkeparti
Venstre
Liberal Alliance
Enhedslisten
Ved ikke
3838 har stemt.

James Bond - Til premiere med Bollingerchampagne


Kategori: Mad og drikke

Skummet stod højt og forventningernes glæde i kø, da Philipson Wine inviterede en hel række prominente (samt bossman’s udsendte selvfølgelig) til storstilet vertikalsmagning OG forpremiere på den nye James Bond film.
Det sker en gang i mellem , at man oplever at blive forkælet helt extraordinært. Netop dén følelse havde jeg, da jeg modtog en invitation fra Philipson Wine til champagnesmagning på gourmetrestauranten Prèmisse, efterfulgt af forpremieren på den nye James Bond film ”Quantum of Solace” i Kinopalæet. Smagningen var en såkaldt vertikalsmagning, altså gennemgang af en specifik vin men fra forskellige årgange, hvilket er en fantastisk måde at lære mere om vinen, og hvor meget både lagring og vækstbetingelser for druen betyder.


Hvorfor champagne? Fordi James Bond ser ud til at leve af 2 ting: Martini, ”shaken not stirred” selvfølgelig, og så champagne. Og ikke bare hvilken som helst champagne. James Bond drikker selvfølgelig kun champagne fra Bollinger, et af Frankrigs mest respekterede huse. I den nye film har han La Grande Année ’99 som favorit. Den var selvfølgelig også på smageprogrammet denne eftermiddag, hvor hele champagnebatteriet var hevet frem til denne store vertikalsmagning med både sommelierer (vintjenere), restauratører og vinskribenter til stede.

Nogle årgange af Bollinger bliver endda ikke solgt mere, da de for længst er blevet udsolgt, så Christian Philipson havde endda også selv medbragt vine fra hans egen kælder. Bollinger er jo for mig efterhånden en gammel kending, og jeg glædede mig til at se (altså smage…), om mine tidligere indtryk og meninger af årgangene holdt stik.

Vi startede med Bollingerhusets stolthed, deres Special Cuvée. Den er uden årgang og husets ”billigste” til omkring 400,-. Dette betyder dog ikke, at det ikke er en ”rigtig” champagne, eller at den af den grund er dårligt håndvæk. 80% af druerne i standardcuvéen er fra Grand Cru og 1. Cru marker (de højeste klassificeringer), og høstede mange roser også blandt dagens prominente smagere.

Jeg må indrømme, at jeg ikke selv faldt på halen over Cuvéens dominerende syre og lige-til-at-gå-til æblemost-associering. Der var en snert af et ”toastet” præg i champagnen som var meget dejlig og gav en slags basisk modspil til den voldsomme syre. Man kan ofte opleve denne ”brød-duft”, (det kan både være lyst brød eller rugbrød fx) i gode champagner, men det var meget flygtig fornemmelse og blev nok desværre mest kun ved tilløbet.Bare rolig - det gik kun fremad herefter, med mit personlige klimaks hos husets roséchampagne ”La Grande Année Rosé”. Bollingers roséchampagner, der har en naturlig, feminin rosa farve, er ikke lavet på den traditionelle måde med længere maceration, dvs. længere tids skindkontakt med den pressede most, men er i stedet et blend med champagnen og husets rødvin af druen Pinot Noir. Dette giver en dybere duft og smag og man kan tydeligt smage pinot noir-præget.

James Bond’s foretrukne champagne, 99’eren efterlod et indtryk af James som en herre med god smag. Veludviklet i både næse og mund, med et sprødt, mineralsk præg i næsen, og mindre og behageligere syre, med en slags cognac/karamelpræg i munden. En mere maskulin champagne, kan man sige, som også burde fungere rigtigt godt med mad.

Alt i alt er Bollinger et rigtigt godt bud, hvis du vil fylde champagne i glasset til nytår. Men lad den ledsage forretten eller server den til velkomst - når klokken slår 12 kan du hverken smage fra eller til, og søde ting (som fx den obligatoriske kransekage), burde være strengt forbudt til denne type champagne - med øjeblikkelig halshugning til følge.

Og filmen? Kan du komme afsted, ”Quantum of Solace” er god action fra start til slut. Filmkritikere fremhæver samme faktor, dog med det negative argument at der er for megen hårdtslående (tom) action og for lidt handling, men man er f*** underholdt i de knap to timer filmen varer. Selvom vi alle ved, at det aldrig bliver det samme uden Sean Connery…

http://www.philipsonwine.com/
http://www.bollinger.fr/


Tirsdag d. 11 november 2008 af: Sandra Skriver

Del denne historie på facebook

Der er ikke tilføjet nogen kommentarer.
Du skal være logget ind for at skrive kommentarer.
Log ind Tilmelding
Tip en ven:

Modtagers e-mail: Din e-mail:

Besked: