Din email adresse:
Hvor sætter du dit kryds ved næste valg?
Socialdemokraterne
Radikale Venstre
Det Konservative Folkeparti
SF - Socialistisk Folkeparti
Kristendemokraterne
Dansk Folkeparti
Venstre
Liberal Alliance
Enhedslisten
Ved ikke
3839 har stemt.

En god alarm holder indbrudstyven på afstand


Kategori: Gadgets

En god hus-alarm behøver ikke koste en formue. Jeg har prøvet en trådløs HouseGuard alarm
Alarmen fra Houseguard er smart!
Det er et system der bygges op med præcis de komponenter du behøver for at sikre dit hus. Hjertet i systemet er kontrolpanelet, med display, tastatur, kraftig sirene og indbygget mobiltelefon.

Systemet er nemlig så smart at det kan ringe op, eller sende SMS til op til 5 numre når alarmen går igang. Indholdet af SMS'en eller opringningen bestemmer man helt selv. Man skal altså ikke have et kostbart abonnement hos et vagtselskab for at få glæde af alarmen, man skal blot sætte et SIM-kort i, tilslutte strøm og så virker det. Og selv hvis strømmen forsvinder, så er der indbygget backup batteri så alarmen stadig fungerer.De forskellige komponenter man kobler til kontrolpanelet er trådløse, så man slipper for trække en masse ledninger. Alting bliver sendt via radiobølger. Der kan kobles: Dørføler, bevægelsesføler, røgalarm, ekstra sirene, væskeføler, gasalarm m.m. på alarmsystemet. Komponenterne kører alle på batteri, og når batteri niveauet er lavt kan det aflæses på kontrolpanelet så man kan nå at skifte batteri inden det løber helt tør for strøm. De fleste af komponenterne har også indbygget "sabotagesikring", det betyder at alarmen går hvis man prøver at afmontere komponenten mens alarmen er sat til. Er alarmen ikke sat til, lyser en lampe på kontrolpanelet for at vise at der mangler en komponent.


(dørføler)(bevægelsesføler)


Startsættet jeg har prøvet, indeholder udover en dørføler og en bevægelsesføler, også en fjernbetjening til at aktivere og deaktivere alarmen. Der også en nødknap på fjernbetjeningen som aktivere alarmen og sender SMS/ringer op hvis man skulle være i knibe. Fjernbetjeningen er også god hvis man f.eks. har naboen til at vande potteplanter mens man er væk, men ikke har lyst til at oplyse koden til alarmen. Der skal nemlig indtastes en kode for at slå alarmen til og fra, for at annullere en alarm der er igang og for at komme ind i alarmens menu-system.
Alarmen kan enten være slået til i fuld-sikring, eller i skal-sikringen. Fuld-sikring betyder at alle sensorer kan aktivere alarmen, og er den man bruger når man ikke er hjemme. Skal-sikring aktivere kun alarmer på døre og vinduer, og ikke bevægelsesfølere, så man kan godt bevæge sig rundt i huset uden alarmen går. Det betyder man kan have alarmen slået til om natten, uden at man får aktiveret den ved et evt. natligt toiletbesøg. Smart detalje :-)

HouseGuard alarmen kan købes hos www.BoligAlarmer.dk .


Onsdag d. 10 september 2008 af: Lars Olsen

Del denne historie på facebook

Der er ikke tilføjet nogen kommentarer.
Du skal være logget ind for at skrive kommentarer.
Log ind Tilmelding
Tip en ven:

Modtagers e-mail: Din e-mail:

Besked: