Din email adresse:
Hvor sætter du dit kryds ved næste valg?
Socialdemokraterne
Radikale Venstre
Det Konservative Folkeparti
SF - Socialistisk Folkeparti
Kristendemokraterne
Dansk Folkeparti
Venstre
Liberal Alliance
Enhedslisten
Ved ikke
3687 har stemt.

Copenhagen Cooking - Honey Ryder Cocktail Lounge


Kategori: Mad og drikke

Over tre hverdagsaftener kunne drinks-interesserede danskere få et velsmagende indblik i alverdens cocktails, og smage alt fra overvældende kraftige bourbon-drinks til sukker-søde mojitos, mens de hørte dedikerede drinksnørder fortælle om cocktail’ens historie.




For det første: hvis du synes cocktails og drinks er interessante, så læs med! Nederst i artiklen får du nemlig et suverænt tilbud på sjov oplevelse…
Der er noget dekadent og overskuds-agtigt over at vælge en cocktail når du står i baren. En øl kan du hurtigt knappe op, og en drink kræver ikke mere end en kold cola og et hvilket-som-helst whiskymærke. Cocktail’en derimod stiller flere og højere krav til ingredienserne og fantasien. Et faktum som vores ”foredragsholder”, den passionerede og garvede bartender Jesper Johansen slog fast allerede ved starten på foredraget, da han fortalte os, at en cocktail er bygget op af flere niveauer. Det grundlæggende er spiritus’en, og udover det indgår der så en smagsgiver og en ”fylder” som fx kan være soda- eller danskvand.



Smagningen fandt sted i design-lækre lænestole på Honey Ryder Cocktail Longe, en cocktailbar i det indre København beliggende inde i design-hotellet Hotel Twentyseven i Løngangstræde. Udover cocktail-baren har hotellet også to andre barer, som vil mere end være blot anonyme hotelbarer, de vil gerne tegne sig for én af gå-i-byen mulighederne for københavnerne. De to barer hedder The Wine Room, hvor du per automat kan vælge mellem et godt udvalg er vin, og som noget helt unikt har åbent 24 timer i døgnet, samt Absolut Icebar Copenhagen. Især sidstenævnte har der været en del hype om. Icebar-konceptet startede i Nordsverige i den mindre by Jukkasjärvi i forbindelse med byens særlige ishotel, og siden er filialer i Stockholm, London, Tokyo og nu også København kommet til. Mere om dén bar senere…





Jesper Johansen har før arbejdet på den kvalitetsbevidste - og ret dyre - cocktailbar på Sankt Petri Hotel, Bar Rouge, hvor han nærmest havde stjernestatus. Nu er han så checket ud af Sankt Petri, og har i stedet booket værelse i Løngangstræde, hvor han selv har været med til at starte Honey Ryder-konceptet op, og har sin daglige gang som manager.
Før vi rigtigt gik i gang med smagningen, fik vi et glas mousserende vin som velkomst. Aldrig en dårlig måde at starte på. Imens fortalte Jesper om cocktailens fødsel og tidlige historie, dens fødselsdag er der lidt tvivl om, men 13. maj 1806 er i hvert fald officielt blevet udråbt som cocktail’ens dag.
Selvfølgelig er USA faderlandet til cocktail’en, og en række innovationer, som vi i dag tager for givet, som fx kuldioxid i vand og sodavand og is, hjalp med at gøre cocktail’en endnu bedre og få den frem i verden. Ja, før drak man faktisk halvvarme cocktails…

Den første drink på bordet skal vi deles om. Det er en Mint Julep, en klassisk cocktail fra ”over there”, serveret i en beholder af rustfrit stål. Den er sød og frisk og man kan smage alle ingredienser i hver tår. Vi nærmest kæmper om at få de sidste forfriskende dråber op med sugerøret. Den kan dateres helt tilbage til 1787, og er måske ældre, da herskere i Persien yndede at blande mint, sukker og spiritus sammen i en drink.

Den næste cocktail - som vi får i hver vores glas - er en Manhattan, lavet på ryg-whisky, sød vermouth og en bitter. Det er en rigtig mandedrink, der nok skal give hår på brystet. Denne signatur får dog ingen uønsket hårvækst, for den var næsten for stærk for min smag. Resten af mine medsmagere havde delte meninger, og indtrykket er da også at drinken mest falder i mændenes smag. Dog er der ingen tvivl om at den er uhyre vellavet.

Tredje drink på menuen denne aften, en Dry Martini Cocktail som ikke står på Honey Ryders normale kort, er også til den meget stærke side. Stadig liiidt for stærk for mine smagsløg, så dén får min sidemand i hånden i stedet, hvilket han sætter stor pris på. Endnu en mandedrink altså.

Så kommer fjerde drink på bordet. Virkelig forfriskende og lækker og lige i ”damernes” smag. Det er den klassiske Mojito, som er dejligt nem at drikke ovenpå alle de ”hårde” og stærke drinks. Selv om Mojito’en er en klassiker, bliver den ikke dårligere af dén grund, heller ikke denne udgave der var lavet på 2-årig rom, limejuice, mynteblade og lidt danskvand. Lækkert.



Femte drink: Daiquiri. Igen en klassiker som ikke vil dø. Og hvorfor skulle den det, hvis den som denne version fungerer så godt. Stærk, men samtidig lækker og sød med et twist af frisk ingefær. Og ”da den første blender blev opfundet”, som Jesper sagde med et glimt i øjet (åbenbart en revolutionerende opfindelse i cocktailhistorien), kom så også Frozen Daiquries til, og Daiquri’en blev genopfundet som en nu anden kendt traver, Strawberry Daiquri.

Zombie hed den 6. cocktail. Den kom i et kinky, højt keramikkrus der havde en mand med bastskørt på. Det var tydeligvis en hentydning til drinkens ophav, nemlig Tiki-kulturen, som Jesper fortalte kom frem omkring 1944 med drinken Mai Tai, som også er at finde på Honey Ryders kort. Denne Zombie har sit navn af en ganske speciel grund. Den er nemlig lavet på hele 5 forskellige slags rom og et uendeligt antal andre ingredienser. ”Tiki handler om at have det sjovt” siger Jesper, og vi tager endnu et stort sug af drikken.

Aftenen slutter med en af Honey Ryders signaturer, nemlig de molekylære cocktails, inspireret af den ”molekylære gastronomi” som man finder det hos bl.a. El Bulli i Spanien og ”The Fat Duck” i England.

Lipgloss Martini hedder den, endnu en drink ”for the ladies” og oplagt at slutte af med. Lavet på vodka, en sød sirup (crème de framboise), citronjuice, sukkersirup og så hindbærskum på toppen. En virkelig lækker og charmerende cocktail.

Med dén fine afslutning var vi i et ret godt humør, og var nu klar til et besøg på Absolut Icebar Copenhagen, som også var inkluderet i smagningen. Lokalerne er en del af hotellet, og baren - ja hele rummet - består udelukkende af is, som bliver re-designet hvert halve år. Rummet holder en konstant temperatur på -5 grader celcius, og med i entréen er også en drink efter eget valg. Icebar Copenhagen er helt speciel og man burde virkelig unde sig selv en tur dér, men så er det ligesom også prøvet. Selvom man får udleveret store, forede design-frakker står man og fryser, så efter en ti-minutters tid vil man bare gerne ud i lyset og varmen igen. Men det var utvivlsomt rigtigt sjovt at prøve.





Hvis du har fået mod på at prøve en masse lækre cocktails og se Honey Ryders gennemdesignede lokaler, får du her en enestående mulighed: den 12. september holder baren et lukket arrangement som afslutning på Copenhagen Cooking-festivalen og cocktailarrangementet. Adgang er gratis og du bliver modtaget med en velkomstdrink og snacks, derefter kan du købe Honey Ryders cocktails til nedsatte priser. Arrangementet kører fra 18-20, men dørene (og prisrabatten) åbner allerede fra kl. 17. Dog kun hvis du er på gæsteliste, så kontakt Lewis Todd på; lewis.todd@choice.dk og fortæl at du er fra bossman.dk.

LINKS

www.hotel27.dk
www.absoluticebarcopenhagen.com


Torsdag d. 4 september 2008 af: Sandra Skriver

Del denne historie på facebook

Der er ikke tilføjet nogen kommentarer.
Du skal være logget ind for at skrive kommentarer.
Log ind Tilmelding
Tip en ven:

Modtagers e-mail: Din e-mail:

Besked: