Din email adresse:
Hvor sætter du dit kryds ved næste valg?
Socialdemokraterne
Radikale Venstre
Det Konservative Folkeparti
SF - Socialistisk Folkeparti
Kristendemokraterne
Dansk Folkeparti
Venstre
Liberal Alliance
Enhedslisten
Ved ikke
3839 har stemt.

Er du med på en lytter?


Kategori: Gadgets

Hvis du er nysgerrig omkring hvad bl.a. politi, brandvæsen og falck laver, skulle du anskaffe dig en radioscanner. En god begynder håndscanner er Uniden USC230
En radioscanner er en modtager der kan afsøge mange frekvenser i sekundet, og standser på en frekvens så snart der er aktivitet, så man kan lytte med på kommunikationen. Den indeholder altså ingen sender, og kræver derfor ingen amatørradio-licens. Det er fuldt lovligt at lytte med på alt der bliver sendt, så længe det ikke kører over det offentlige telefonnet. Det er dog ikke lovligt at viderebringe det man hører.

Uniden USC230 kan scanne op mod 100 frekvenser i sekundet, og det betyder at man ikke går glip særligt meget kommunikation. Scanneren har en masse snedige funktioner, f.eks. kan man give sine valgte scanner frekvenser navne, så man kan læse på displayet hvilken politistation der sender, i stedet for en eller anden kryptisk frekvensangivelse. Man kan koble den til sin PC så indkodningen af frekvenser og navne går som en leg. Der ligger endda flere færdige frekvenssystemer på nettet klar til at uploade til scanneren, så man helt slipper for det store tastearbejde :-)

En anden smart feature er noget der bliver kaldt Close Call. Det betyder at scanneren med det samme låser fast på et signal hvis det er meget kraftigt (inden for 10-50 meter væk). Det betyder at man ikke behøver at scanne mange tusinde frekvenser igennem for at fange en sender man ved er tæt på en.Det er faktisk meget underholdende noget af det man kan opsnappe, og det er jo altid rart at få sin nysgerrighed stillet ;-)

På scanneren har jeg modtaget signaler fra politi, brandvæsen, Falck, flyvere og amatørradioer/walkietalkie'er, altsammen med den lille gummiantenne der følger med scanneren. Men antennen er monteret med et standard stik (såkaldt BNC konnektor) så man kan nemt udskifte antennen til andre typer, der er større og som kan trække flere signaler ind.

Og er man lidt fiks på fingrene kan man faktisk bygge en ganske hæderlig antenne selv. F.eks. den på dette link:http://dkscan.dk/aluantenne

USC230 kan bl.a. købes hos BMradio.dk (og spørger man pænt vil de nok også gerne programmere den med politi, brand/redning m.m. for dig)


Lørdag d. 26 juli 2008 af: Lars Olsen

Del denne historie på facebook

Der er ikke tilføjet nogen kommentarer.
Du skal være logget ind for at skrive kommentarer.
Log ind Tilmelding
Tip en ven:

Modtagers e-mail: Din e-mail:

Besked: