Din email adresse:
Hvor sætter du dit kryds ved næste valg?
Socialdemokraterne
Radikale Venstre
Det Konservative Folkeparti
SF - Socialistisk Folkeparti
Kristendemokraterne
Dansk Folkeparti
Venstre
Liberal Alliance
Enhedslisten
Ved ikke
3839 har stemt.

Vinterbadning


Kategori: Krop og velvære

Er du til kolde gys? Har du mod på at finde din indre viking? - hvis du kan sige ja til begge spørgsmål, så er vinterbadning måske noget for dig.
Er du til kolde gys? Har du mod på at finde din indre viking?
- hvis du kan sige ja til begge spørgsmål, så er vinterbadning måske noget for dig.

Hvis du har mod på og lyst til at blive vinterbader, er det en stor fordel at starte allerede om sommeren, da du så har mulighed for at vende dig til det kolde gys langsomt.

Hver dag skal du tage til stranden eller en sø for at tage en dukkert. Det er altså ikke noget med, at du skal ud på en længere svømmetur - og slet ikke om efteråret eller vinteren - der skal du bare dyppe dig i vandet og så op igen for at blive tørret. Bagefter kan du tage en dram til at varme dig på.

Det, der skulle være så fantastisk ved det, er, at når man hopper i, og kroppen bliver omsluttet af det kolde vand, begynder blodet at piske rundt i kroppen for at holde kroppen varm. Og det siges, at når man kommer op, er det ikke koldt længere.

Rigtige vinterbadere bader også, når der er is på vandet, det kan ikke blive for koldt. Der skal bare lige hakkes et hul i isen, så kroppen kan komme under.

Hvis du ikke har mod på at gøre det alene, kan du undersøge, om der er nogen klubber i nærheden af, hvor du bor. Det er også bedst at gøre det med andre, hvis der nu skulle ske noget, f.eks. at du får krampe.

Hvis du er blevet inspireret til at læse lidt mere om det, kan jeg anbefale en artikel skrevet af Ernst Jensen. Den kan du læse her.

Du kan også finde flere klubber på nettet, se denne side.Søndag d. 21 juli 2002 af: Henrik Wahlqvist

Del denne historie på facebook

Der er ikke tilføjet nogen kommentarer.
Du skal være logget ind for at skrive kommentarer.
Log ind Tilmelding
Tip en ven:

Modtagers e-mail: Din e-mail:

Besked: