Din email adresse:
Hvor sætter du dit kryds ved næste valg?
Socialdemokraterne
Radikale Venstre
Det Konservative Folkeparti
SF - Socialistisk Folkeparti
Kristendemokraterne
Dansk Folkeparti
Venstre
Liberal Alliance
Enhedslisten
Ved ikke
3839 har stemt.

Et værktøj til det hele


Kategori: Gadgets

Leatherman har lavet multi-tools i 25 år. I den her artikel skal vi se på et der hedder Wave
Et multi-tool er i princippet en foldekniv der kan lidt mere. Der er f.eks. en god og solid tang, skruetrækkere, saks, sav og fil udover to skarpe knivblade i Leatherman Wave værktøjet.Tangen er en kombination af en spidstang og en bidetang. Den virker meget robust, og kan klippe selv ret kraftig ståltråd over.
Der er to knive, en med bølgeskær og flad spids (perfekt til at skære f.eks. brød med) og en med et glat skær og skarp spids (god til f.eks. at rense fisk med) begge knive er omkring 7 cm lange og uhyggeligt skarpe. De kan begge låses i udslået tilstand, så man ikke risikerer at kniven folder sammen om ens fingre under brug.


Saven er også omkring 7 cm, og har to rækker skarpe tænder. Den er udemærket til at save lidt brænde med til lejrbålet. Også saven låses fast når den er slået ud.


Der er også en praktisk fil, med en grov side, og en fin side der er belagt med diamantstøv, så den holder til mange års brug.

I indersiden af håndtagene sidder der to skruetrækkere, med udskiftelige skruebits. Der er en stor flad/stjerne bit, og en lille (god størrelse til skruerne i briller) flad/stjerne bit i tool'et. Der er også en stor fast flad skrutrækker, hvor i der er slebet et skarpt V, så den kan bruges til at afisolere ledninger.


Dåseåbneren fungerer også som oplukker. Uundværligt på mange ture ;-)

Der sidder også en lille fjeder belastet saks, som klipper fint i papir, pap og stof, og kan også klare lidt kraftigere materialer hvis det er nødvendigt.
Da knivbladene kan låses, bliver Wave betragtet som en dolk, på trods af at den overholder lovens krav om maks 7 cm blad for en foldekniv. Så i princippet må den ikke bæres offentligt, med mindre man udøver en aktivitet der kræver at man bruger en kniv (fisketur, campingtur, vandretur eller lign.) Meeeen, det skal godt nok være en pernitten betjent hvis han konfiskerer den, så længe man opfører sig ordentligt med multi-toolet.

Med Wave følger der også et læder etui i en kraftig kvalitet, til at sætte på bæltet. Wave er lavet i rustfrit stål, og Leatherman giver 25 års garanti på det, så det oser af kvalitet, der indbyder til brug ofte.Leatherman Wave kan bl.a. købes hos www.Xtragrej.dk


Søndag d. 6 juli 2008 af: Lars Olsen

Del denne historie på facebook

Der er ikke tilføjet nogen kommentarer.
Du skal være logget ind for at skrive kommentarer.
Log ind Tilmelding
Tip en ven:

Modtagers e-mail: Din e-mail:

Besked: